Alavallin koulu - historiaa


Tämä on vanha kirjoitelmani, jonka pelastin vanhoilta Soneran kotisivuilta, koska aion vihdoin lopettaa lankaliittymän johon tämä kotisivutila ilmeisesti on kytköksissä. Uudistustarpeita sivuissa varmaankin olisi, mutta pahoin pelkään että aika ja energiaa siihen minulta liikenee vain hyvin vähän. Sivusto on toistaiseksi jämähtänyt noin vuoteen 2000.


Tästä kirjoitelmasta

Koulun sijainti

Hakemisto

Alavallin sivukirjasto

Taulu esittää Alavallin koulua ennen 70-luvun remonttia

Oheinen maalaus esittää Jalasjärven kunnan Alavallin kylän koulua puutarhan puolelta. Arvaan että taulu on maalattu 1960-luvun alussa, jolloin koululla pitkään opettanut Marttilan pariskunta oli jäämässä opettajan työstä eläkkeelle, mutta puutarhan aitaa ei vielä oltu purettu. Taulu oli lahja Marttilan pariskunnalle. Marttiloiden sukulaiset ovat lahjoittaneet taulun takaisin koululle, jossa se lienee vieläkin.

Alavallin koulun kuja syksyllä, 1970-luvulla

Tämä 1970-luvun kuva esittää Alavallin kylän koululle johtavaa kujaa. Sitä ovat monet pienet ja vähän isommatkin jalat kulkeneet kymmenien vuosien ajan. Koulu on jo lakkautettu, mutta muistot elävät. Seuraavat sivut koettavat kertoa Alavallin koulun tarinan.

Alavallin koulun historiaa

Viitta Alavallin kylätalolle

Koulun toiminta on siis loppunut, mutta rakennukset elävät edelleen muussa käytössä. Alavallin entinen koulu ei enää ole Jalasjärven kunnan omaisuutta ja sen varsinainen nimi on »Alavallin kylätalo», kuten oheinen vuoden 2003 viitta osoittaa.