Mysteerit ratkeavat?

Edellinen Seuraava

Edellä jutussa 196 esitetyn venäläisen "ristisanatehtävän" varsinainen ratkaisu, yksi sana, löytyi saman sivun alalaidasta ylösalaisin pienellä tekstillä kirjotettuna. Siinä mielessä tehtävän ratkaisua ei olisi tarpeen enempää tavoitella.

Vaikka muutama lähes itsestäänselvä sana onkin oheiseen kuvaan merkitty, on tehtävä kuitenkin minulla vielä ratkaisua vailla koska niin monet ruudut ammottavat tyhjyyttään. Saapa nähdä löydänkö vielä joskus kintereisiini sen ponnistusvoiman joka tuottaisi, ellei täydellistä ratkaisua, niin ainakin hyvän arvauksen useimpiin jäljellä oleviin ruutuihin?

Mahdollisesti palaan tähän Bond-aiheiseen itärintaman "ristisanatehtävään" vielä jossakin myöhemmässä jutussa.


Harvoin tulee nykyisin käytyä katsomassa uusia elokuvia, mutta Lincoln -elokuvan ( Wikipedia ) Rauman ensi-illassa kävin. C-3PO esittelee ohessa käytettyä elokuvalippua uuden lasikantisen 1½ litraisen Tefal Chef 2013 keittokasarin päällä.

Yleisöä ei ensi-illassa ollut paljon. Tämä ei ollut mikään nuoriin ja villeihin vetoava vampyyriversio ( kuten JBA-Gallerian jutun #140 lopussa mainittu ) Pohjois-Amerikan Yhdysvaltojen historiasta, vaan lähes dokumentaarinen arvoteos.

Minun mielenkiintoni filmiä kohtaan alunperin herätti näyttelijän nimi Daniel Day-Lewis, jonka muistelin olleen isossa roolissa ( Bill "The Butcher" Cutting ) elokuvassa Gangs of New York. Tällä perusteella arvelin että filmissä olisi totista rentouttavaa toimintaa. Pieleen meni arvelu. Tämä Lincoln on pääosin varsin rauhallinen elokuva. Näyttelijä pystyy uskottavasti esiintymään hyvin erilaisina roolihahmoina.

Olisi pitänyt tuntea paremmin USA:n sisäpolitiikan historiaa että elokuvasta olisi saanut jotakin oikeasti irti. Toki elokuva on laadukas, mutta monet keskeiset roolihenkilöt lienevät suomalaiselle yleisölle jokseenkin tuntemattomia.

Se oli presidentti-instituution nuoruutta USA:ssa. Sittemmin tilanne lie hiukan muuttunut. Nykyisin pressalla on siellä enemmän oikeaa valtaa ja arvovaltaa. Lincolnin toiminta oli oikeastaan lähes cowboy -kulttuuria. Ei hänellä välttämättä olisi ollut selviä lain antamia valtuuksia kaikkeen siihen...


StarWars-shakkinappuloiden uusi osa Chewbacca muodostaa hyvän parivaljakon kaverinsa Han Solo:n kanssa. Tässä he poseeraavat vanhojen risaisten Beagle Boys -kalsareitteni päällä (KarhuKopla). Komea leipälaukku roikkuu Chewbaccan olkapäällä ; tulee ihan armeija-ajat mieleen.

Näiden nappuloiden tarjoama eräs etu on se, että elokuvan roolihahmojen keskinäiset kokosuhteet on helppo tarkistaa. Ulkomuistista voi olla vaikea muistaa kumpi on pitempi, Hiekkasotilas vaiko Luke Skywalker.

Han Solon kasvot ovat mielestäni poikkeuksellisen hyvin detaljoidut, vaikka eipä sarjassa vielä ole moniakaan ihmiskasvoja esiintynyt, enemmänkin naamioituja hahmoja ja robotteja, joten vertailu on ehkä ennenaikaista.

Ihmiskasvojen kauneutta on ehkä mahdollista ihailla myös jo sarjan seuraavassa osassa #11, joka tulee esittämään Leia Organa -nimistä vähäpukeista naishenkilöä, peräti prinsessaa jolla muistaakseni taisi olla jotakin pientä vipinää Luke Skywalker:in kanssa.


Galleria