Edellinen jorina

Viel' viime ponnistus ...

Pääsivulle

Kerran viel' tahdon sanaista peistani taivuttaa tällä ralliautojen pienoismallailun saralla.

Tulipa vaan 25 ralliautojen pienoismallia pois luovuttaessani mieleeni se että täydelliseen sarjaan kuului myös tilaajalahjat.

En ole tilaaja, vaan olen ostanut irtonumeroita lehtihyllystä, joten minulla ei ole sarjan tilaajalahjoja.

Täydellisyyden vuoksi on nuo lahjat nyt kuitenkin säädyllisessä järjestyksessä julki tuotava ja ylös pantava tällä päivämäärällä 28.06.2014.

Tässä tarkoituksessa olen vieraillut keräilysarjan virallisella kotisivustolla ja julman itsekkäästi tehnyt siellä kuvakaappaukset joissa mainitut tilaajalahjat näkyvät. Tässä ne siis ovat, itse kullekin säädylle.

Ensinnäkin tilaajille on näköjään tarjolla 5% alennus irtonumeroiden hintaan nähden.

Tilaajalahja #1 oli kansio lehtiä varten. Irtonumeroiden ostajat joutuvat tyytymään irtopainokseen tai kehittämään oman lehtikotelon.

Tilaajalahja #2 on ranskalaisen Sebastien Loebin ohjastama auto Citroen C4 WRC jonka kartturina on tässäkin toiminut Daniel Elena. Auto taitaa olla vuodelta 2009.

 

Loebin eräs auto vuodelta 2006 kuuluu jo irtonumeroidenkin joukkoon mallina #20, joten sikäli se on minusta turhaa toistoa tilaajalahjana, erikoisesti kun lyhyeksi jääneestä sarjasta puuttuu niin monta kuuluisaa nimeä.

Tilaajalahja #3 on ehkä erikoisin ja mielenkiintoisin.

Siinä on samassa sarjan mallien mittakaavassa 1:43 vanha takavetoinen Ford Transit perässään autonkuljetuskärry.

Ilmeisesti siis minkä tahansa sarjan mallin pitäisi sopia tuon kuljetuskärryn päälle?

Toinen asia sitten on, onko mitä tahansa sarjan mallia järkevää asetella tuolle kärrylle. Esimerkiksi 2010-luvun ja 1950-luvun autoille tuo Transit ei välttämättä ole optimaalinen pari.

Oli miten oli, SE ON LOPPU NYH!

Ralliautojen pienoismallit maitokaupoissa oli joviaali ilmiö vuosina 2010 - 2011, mutta sen katson osaltani tulleen täten loppuun käpistellyksi.

Olen luopunut tästä kokoelmasta, joten jatkoa tekstiin ei tämän jälkeen enää ole odotettavissa. Ihan oikeasti.


Karvalakkikansa on ralliauton pienoismallinsa maitokaupan lehtihyllyyn ansainnut!


PÄÄSIVULLE