Sopivasti likainen?

Edellinen Seuraava

Malli #103 on siitä harvinainen että sen pinta on "liattu" aivan tahallisesti. Mallin kuuluu näyttää likaiselta koska likainen se auto oli elokuvassakin.

Yleensä pienoismallien halutaan näyttävän puhtailta, ehkä jopa sievemmiltä kuin niiden esikuvat?

Tällä saitilla on kieltämättä ollut jonkin verran puutteita mallien puhtaudessa, joskaan en ota syytä kokonaan itselleni. Mallit on pääsääntöisesti kuvattu siinä kunnossa missä ne ovat pakkauksessa olleet. Itse en niitä juurikaan ole sotkenut. Kuvat pystyy helposti ottamaan mallin muovi- ja maalipintoihin koskematta.

Monissa malleissa on sormenjälkiä joita kai täytyisi pitää jättiläisen sormenjälkinä kun kyse on pienoismalleista. James Bond -elokuvien autoissa tuskin on ollut jättiläisen sormenjälkiä, joten se ei ole oikeanlaista likaa.

On kohtuutonta odottaa että kaikki mallit olisivat hyvin puhtaita. Soratiellä tai maastossa ajetut autot voivat likaantua melko nopeasti. Samoin autot joita ammutaan tai jotka törmäilevät esteisiin. Oikeanlaista - jopa mittakaavassa oikealta näyttävää - "likaa" malleihin voi kuitenkin olla vaikea tuottaa.

Nämä mallit lienevät melkoisen puhtaita James Bond -elokuvissa esiintyneisin esikuviinsa nähden.