Kolmas pyörä?

Edellinen Seuraava

Jotkut ei tykkää kehyksistä, mutta minusta ne on monasti käteviä. Täällä on nykyisinkin mahdollista käyttää kolmea kehystä. Kolmannessa kehyksessä on mm. sarjan mallien numerot järjestyksessä ja linkit niistä pääkehyksessä näytettäviin malleihin.

Olen ajatellut että ikkunan ylälaidassa näkyvän kolmannen kehyksen roolia voisi vahvistaa. Ongelma jonka olen ajatellut sen avulla ratkaista on seuraava.

Nykyisin sarjan mallit esitetään numerojärjestyksessä. Tuollainen "satunnainen" järjestys ei ole järkevä elokuvien kannalta. Elokuvan kannalta mallit pitäisi esittää elokuvan tapahtumien mukaisessa oikeassa kronologisessa järjestyksessä. Tai ainakin niin että "väärän" elokuvan mallit eivät änkeä siihen väliin.

Miten toteuttaa elokuvien mallien ketjutus elokuvan juonen kannalta oikein? Pitäisikö kunkin mallin sivulla olla linkki ko. elokuvan edelliseen / seuraavaan malliin? Sellainen voisi olla hankalaa ja sekavaa. Varsinkin kun tulee uusi malli joka täytyy lisätä ketjun sisään. Hmmm.

Jos tämän ketjutusongelman haluaa ratkaista muuttamatta mallien sivuja niin kolmas kehys voisi saada kaipaamaansa lisää käyttöä.

Kolmannessa kehyksessä olisi joko nykyisen kaltainen näkymä tai siihen voitaisiin valita tietty yksittäinen elokuva. Elokuva vain luettelisi siihen liittyvät mallit oikeassa järjestyksessä. Elokuvien pieniä sivuja tarvittaisiin siis kolmanteen kehykseen niin monta kuin on elokuviakin, eli 22 kpl.

Elokuvan mallien oikeassa järjestyksessä olevasta listasta olisi linkki pääkehyksessä näkyvään malliin. Näin elokuvan mallit saataisiin oikeaan järjestykseen muuttamatta mallien sivuja.

Nykyisin kolmas kehys sisältää myös linkit pääkehyksessä näytettäviin elokuvien tietoihin. Tuon voisi ehkä muuttaa niin että elokuvan valitseminen kolmannessa kehyksessä ei tuokaan suoraan elokuvan tietoja pääkehykseen, vaan se tuo kolmanteen kehykseen valitun elokuvan mallien numerot ja siitä voisi sitten halutessaan valita vaihtoehtoisesti myös ko. elokuvan tiedot pääkehykseen.