Kiiltomaalia

Edellinen Seuraava

Eräiden mallien pinta näyttää salamavalossa epätasaiselta, karkealta. Tämä epäkohta mainittiin ohimennen aiemmassa jutussa 81 mallista #79.

Tai siis kyllä se maalipinta varmaan on aika tasainen sinänsä, mutta metallinhohtoinen maali heijastaa salaman valoa "epäjohdonmukaisesti" eri suunnista. Ehkä tämä johtuu siitä että maalissa on pieniä valoa heijastavia metallihitusia jotka ovat asettuneet hiukan eri suuntiin?

Tuollaiset pienet heijastelut eri suuntiin eivät oikeassa autossa varmaankaan haittaisi yhtään mitään, koska sitä ei normaalisti kuvata näin läheltä, mutta pienoismallin ne tekevät oudon näköiseksi.

Pienoismallin maalin metallihitusten pitäisi olla erikoisen pieniä ettei tällaista efektiä esiintyisi.

Tässä kuvia parista sellaisesta - ehkä kaikkein enimmin kiiltelevästä - mallista. Vasemmalla on Aston Martin #58 ja oikealla AMC Matador #44.

Olen jättänyt kuvankäsittelyssä tekemättä Median Cut -kohinanpoiston saadakseni erikoisesti kieriskellä itsesäälissä ja mässäillä pienoismallinvalmistajien pahantahtoisuudella. Siitäs saitte, senkin ilkeät olennot. Jumala armahtaa, mutta minä en!