Rolls-pesu

Edellinen Seuraava

Tarunhohtoista autoa Rolls-Royce Silver Shadow II esittävän pienoismallin #107 keula ei ensimmäisissä lähikuvissa - suoraan pakkauksesta avattuna - näyttänyt merkin arvolle sopivasti siistiltä.

Keulassa oli joitakin pieniä irtokokkareita ja "likaa" kiiltävillä pinnoilla, kuten jäähdyttimessä.

Eihän sellainen käy päinsä että Rolls näyttäisi tuhruiselta. Niinpä mallin keula täytyy pestä kostealla vanupuikolla ja ottaa uudet kuvat, ainakin keulasta. Kääritäänpä siis hihat ja sylkäistään kämmeniin? No joka tapauksessa ruvetaan hommiin vaikka tästä ei saakaan likaisen työn lisää.

Kerrotaan että Rollsin konehuoneessa on teksti jossa pyydetään sulkemaan konepelti ettei moottoritila pölyynny. Ne on niin tarkkoja siellä. Tavallisen ihmisen ei pidä avata Rollsin konepeltiä ollenkaan. Kyllä ne sitten helikopterilla tuo sen katkennen vetoakselin tjsp.


Näin sivumennen mainiten molempienkin RR Silver Shadow II -mallien ( #98 ja #107 ) renkaat näyttävät ainakin toisella puolella huomiotaherättävän ulkonevilta, eivät oikein kunnolla mahdu lokasuojien sisään. Kandeisi ehkä rakentaa malliin hiukan alimittainen raideleveys jos akseleita ei kuitenkaan pystytä ihan niin tarkasti keskittämään? Rengas ei näyttäisi pahalta vaikka se olisi hiukan syvemmälläkin lokasuojan sisällä.


Ja kyllä tuli hieno. Tässä ollaan ihan rähmällään Rollsin edessä.

Huomatkaa pieni karva syylärin yläosassa, se todistaa ettei kuvissa ole fuskattu.

Vielä alkuperäistä harmittavaa kuvaa vastaava näkymä pestystä mallista (joskin olen sittemmin vaihtanut mallin sivulle hiukan erilaisen keulakuvan, joka näytti tätä paremmalta kokonaisuutena).

Valitettavasti mallin vaalea sininen väri on niin herkkä ylivalottumaan salamakuvissa että tyylikäs kaksivärimaalaus menee yleensä lähikuvissa ihan hukkaan.