Synttärit

Edellinen Seuraava

Sopivasti 53-vuotis syntymäpäivän alla syyskuun lopulla herran vuonna 2011 saapui Enkuista paketti joka sisältää runsaat kolme viikkoa aiemmin tilatut neljä mallia, numerot #106 ... #109.

Pahvilaatikko on minulle ennen näkemätöntä litteää mallia. Onneksi ei ankeaa harmaata muovipussia kuten edellisellä kerralla!

Paketin sisältä paljastuu yksi keräilysarjan malli irtonumerona myytävän näköisenä lehtensä kanssa muovikelmun sisässä ja 3 numeroa ilman muovikelmua.

Vaikeapa kaikkia neljää olisikin ollut sovittaa laatikkoon kelmujen sisällä.

Kelmuun pakattu dioraama on Universal Hobbies -malleja, muut ovat Ixo -tyyppisessä, kulmikkaammassa ja "nykyaikaisemmassa" pakkauksessa.

Enkkulähde kertoo että Ixo on valmistanut näistä malleista kolme. Kuitenkin kaikissa neljässä pakkauksessa ilmoitetaan dioraaman valmistajaksi sama Universal Hobbies, tässä lyhyemmin UH.

Tekstien asettelu ja fontti on hiukan erilainen UH- ja Ixo-pakkauksissa. Copyright:in © vuosiluku näyttää myös olevan erilainen, UH:lla 2010 ja Ixo:lla 2011.

Koteloiden taustoja katsellessani panen hätkähtäen merkille että Bond-elokuva "Dr. No" on epäjohdonmukaisesti italiaksi nimeltään "Licenza di uccidere".

No mutta mikäs sitten on toisen Bond-elokuvan "Licence To Kill" italiankielinen nimi? Täytyyhän se olla erilainen. Ja sepäs onkin ilmeisesti "Vendetta privata".

UH-kotelon läpinäkyvässä kannessa on edelleen 007-logo. Ixo-koteloissakin on logolle paikka, mutta itse logo puuttuu.

UH-mallin pohjassa on tuttuun tapaan myös sarjanumero. Merkintöjen yhteyttä mallin numeroon #107 ei kuitenkaan ole ihan helppo keksiä.

Eihän UH välttämättä tiedä mikä mallin numero tulee olemaan Fabbrin sarjassa kun malleilla on toinenkin valmistaja?

Kaikki nämä mallit näyttävät aika hyviltä.

Ford Econoline -pakettiauton oikeanpuoleinen sivupeili on irronnut liimauksestaan, mutta peili löytyy kotelon sisältä irtonaisena, joten tarvitsee lisätä vain pieni liimatippa ovessa olevaan reikään ja tökätä peili siihen kiinni. Muistaa vain tarkistaa että pakettiauton peili tulee oikein päin.

Kyllä nyt on hyvä räiskiä kuvia kun on uudet akut ja uudet virtaviivaiset laturit. Vanhat akut väsähtivät ja kävivät turhan hankaliksi käyttää.

Ja kylläpä vanhan kameran noin 400 kuvaa vetävä muistikortti melko tarkkaan tuleekin täyteen neljän mallin kuvilla, sillä yhdestä mallista voi helpostikin tulla otettua 100 kuvaa erilaisia heijastuksia vältellen ja pientä hienosäätöä sekä kokeilua tehden. Kun yksi kuva ei paljon maksa.