Hianoo III

Edellinen Seuraava

Yritän tehdä jonkinlaisen loppurutistuksen malleista 60:een saakka niin että voisin lakata ajattelemasta niitä, vapauttaa aivokapasiteettia ja paremmin ajatella jotakin muuta.

Vaikka kukapa sen tietää. Kenties Suomi-sarjan malleihin vielä joskus palataan uuden kuvamateriaalin puitteissa?

Pengonpa kuitenkin nyt tässä suomennetun sarjan vanhoja kuvia ; löytyisikö sieltä vielä joitakin kultajyviä, hianoi kuvii. Tai jos ei ihan hianoi kuvii, niin ainaski kiinnostavia.

Ja kylläpä heti löytyi vaikuttava Daimler-limusiini #49. Perheautojen parhaimmistoa? Tuollaisella kelpaisi kruisailla Raumankin kaduilla, varsinkin jos olisi takapenkit naisia täynnä! Haaremiautoksikin varmaan ihan käypä.


Joissakin kuvissa on kylläkin korjailtavaa, tai ehkä oikeastaan kuvaamisen kohteessa. Uusiakin kuvia siis tarvitaan.

Hispano-Suiza, malli #59, on eräs tällainen josta pitäisi ottaa uusia kuvia, ainakin keulasta. Keulakoriste on kyllä jo liimattu oikealle paikalleen jäähdyttimen päälle, mutta korjaustyön lopputulosta ei ole kuvattu.

Malli on myös nyt hiukan eri paikassa ; vanhoissa kuvissa malli on irrallaan alustasta. Alustaan kiinnitys on tiellä "keskemmällä".


Bondin hienonhieno Aston, malli #58 on kauempaa katsoen muodokas auto. Tämä tulee esiin lähinnä edestä pitemmällä polttovälillä kuvattaessa.

Kuvat onkin yleensä otettu vain lyhimmällä polttovälillä, koska vain sen makroasento tuntuu kunnolla riittävän. Perspektiivi olisi varmaan monasti hiukan erilainen kauempaa otetuissa kuvissa ... vaikka eihän mun oikeasti tartte perspektiivistä mitään tietää koska olen työskennellyt joskus VR:llä.

Astonin perä on kuitenkin myös mielenkiintoinen. Perästäpäin tuollaisen autohurjimuksen meikäläinen luultavasti voisi lyhytaikaisesti maantiellä korkeintaan nähdä? Tai sitten peilistä keulan puolelta?


Sinnikäs kreivi Lippe esiintyy mallissa #57

Tässä kuten monessa muussakin tummapintaisessa mallissa on ongelmana se että kunnollisia lähikuvia on vaikea saada tummassa pinnassa näkyvien roskien tai ylimääräisten jälkien vuoksi.

Mallit olisi oikeastaan pitänyt pestä ennen kuvausta. Ei ne kylläkään ole minun sormenjälkiäni, vaan joku muu on niitä käpäillyt jo ennen minua. Kuvankäsittelyohjelman Image | Noise | Median Cut auttaa hiukan, mutta ei sekään kaikkea pelasta.


Hohhoijaa, eipä tainnut Suomi-sarja vieläkään tulla loppuunkäsitellyksi, varsinkaan tällä kovin intensiivisellä menetelmällä, joten ainakin Hianoo IV vielä tarvitaan.