1st € Bond

Edellinen Seuraava

Hyvän maun rajojen koettelu jatkuu tällä kertaa poliittisesti ajankohtaista käsitettä "eurobondi" aasinsiltana käyttäen.

Sana "eurobondi" ( lyhennettynä € Bond - siis leikisti ) tuntuu olevan kaikkien huulilla, mutta James Bondin Autokokoelman fanisivustolla se saa uuden, erilaisen vivahteen.

Bondit ovat aina olleet melko eurooppalaisia, vaikka maan pinnalla onkin liikuttu vinhaan tahtiin.

Aasinsillat ovat taiteellisuuteen pyrkivässä esityksessä oleellisen tärkeitä.

Olen epälooginen, olen siis taiteellinen, m.o.t.

Pääargumenttini on se että mehän kaikki tiedämme kuka se ainoa oikea EuroBondi on, tosin mielipiteet saattavat vaihdella.

Suomalaiset hallituspoliitikot eivät oikein lämpene eurobondeille, mutta meidän Bond-harrastajien sydämessä niin uudella kuin vanhallakin EuroBondilla on aina oma paikkansa.


Epäloogisuuden tavoittelu on taiteellista, tai tähän minä ainakin toivoni panen.

Tässä on ehkä samaa logiikkaa kuin siinä merirosvoelokuvan viisaudessa että jos haluaa mennä (tiettyyn) tuntemattomaan paikkaan niin ensin täytyy eksyä oikein kunnolla. Kaikkihan sinne osaisivat mennä jos tie olisi tunnettu.

Asioiden esitysjärjestyksen vaihtelussa on oma taiteellinen aspektinsa. Asiasta toiseen hyppiminen antaa sen vaikutelman että esittäjä on niin pirun fiksu. Ainakin fiksumpi kuin esitystä seuraavat, koska näiden on vaikea pysyä ns. "kärryillä", eli esitystä tekevän mukana ja rinnalla.

Pistää vaan tavaraa tulemaan niin nopeasti että arvostelijat hengästyvät eivätkä ehdi arvostella.

Lopuksi ns. "nurkan-taakse-takuu", eli esityksen tekijä poistuu paikalta mahdollisimman rapsakasti - ennenkuin arvostelijat ehtivät elpyä ja toipua arvostelukykyisiksi. Takuu on voimassa niin kauan kuin takavalot näkyvät. Tämä resepti toimii työelämässä erinomaisesti. Et ehdi väittää vastaan, olet siis väärässä.

No, tokihan tiukka järjestys voisi olla parempi, mutta "taiteellisuus" on paljon helpompaa ja viihdyttävämpää (ainakin minulle). Oikea järjestys ei aina ole mahdollista.

Ihan vaan piruuttaan voi vielä tehdä niin että järjestys toteutuu paloittain, mutta ei kokonaisuudessa. En nyt muista oliko se Piru vai Jumala joka on yksityiskohdissa, mutta voi jumalauta kuinka pirun paljon detaljien kanssa pystyy kikkailemaan, kaiken kaikkiaan.