Ruostumaton

Edellinen Seuraava

Ruostumaton Teräsrotta lienee kova tyyppi, ehkä vielä kovempi kuin James Bond? Minäkin haluaisin tehdä jotakin kovaa ja kestävää.

Bond ei eräässä elokuvassa heltynyt vaikka Blofeld lupaili lahjoittaa hänelle ruostumattomasta teräksestä tehdyn makeiskaupan. Kyllä minä olisin suostunut.

Mutta jotakin kestävää haluan minäkin vielä tehdä. Haluan pakata noin 250 bittiä pitkän salaisuuden niin että sitä ei kukaan eikä kenkäinenkään ilmoisna ikänä, kuuna kullan valkeana saa selville.

Ajattelen nyt että tuo noin 250 bitin salaisuus olisi 512 bitin ECC-kryptogrammin sisällä. Salaisuudesta olisi myös pari hash-arvoa, kumpikin noin 256 bittiä. Suolaa olisi mahdollisesti käytetty, mutta en kerro millaista. Ehkä siellä olisi myös erillinen ECDSA-allekirjoitus. Kaikki tämä herkku pakattuna noin 3000-bittisen RSA signatuurin sisään. ECC-kryptogrammissa ja ECDSA-allekirjoituksessa olisi eri avaimet joista en kertoisi edes ns. julkista osaa. Ja RSA-avain olisi tietysti vielä erikseen, en kerro millainen. Tuota kokonaisuutta ei väärentäisi, ei murtaisi. Varmuuden vuoksi kirjoittaisin avaimet ohuelle tupakkapaperille ja nielaisisin sen. Gulp, sinne meni.

Agenda sisältää joitakin leikillisen helposti murrettavia juttuja, mutta vastapainoksi tämä olisi kova kuin kivi. Tämä kohentaisi itsetuntoani. Voisin sanoa että häh-häh-hää, ettepäs tiedä tätä. Ja niin voin sanoa nytkin, vaikka sitä ei vielä valmiina olekaan. Häh-häh-hää! Kyllä teitä nyt harmittaa.