Bond-autotrendit

Edellinen Seuraava

Jonkinlaisen käsityksen Bond-autoista saa luokan 007-auto sisällöstä, mutta käydäänpä niitä tässäkin läpi erikseen.

Ensimmäisissä Bond-elokuvissa salaisen agentin autolla - tai autoilla ylipäätään - ei ollut kovin suurta roolia.

Autoistuminen ei ehkä ollut vielä 1960-luvun alussa lyönyt itseään kunnolla läpi. Alkukantainen ihminen pystyi vielä siihen aikaan jopa kulkemaan jalan tai junalla. Ellei sitten heilunut aarniometsässä liaanin varassa puusta toiseen kuin Tarzan Bundolo, brittiaatelia hänkin.

Bond-kirjojen klassinen Bentley vain vilahtaa jossakin ohimennen salaisen agentin työsuhdeautona.

Rima on tässä kertomuksessa aika korkealla. Emme kelpuuta mitä tahansa Bondin ajamaa autoa Salaisen Agentin erikoisvarustelluksi ajoneuvoksi.

Astonista se alkaa

Aluksi Bond suosi brittiläistä autoteollisuutta, mutta markkinatalous veti myöhemmin valitsemaan myös ulkomaisen vaihtoehdon.

Ensimmäinen selkeä ja yleisesti tunnettu 007-auto on 1960-luvun Connery-bondien Aston Martin DB5. Kaikki tietävät että se on se Bond-auto.

Aston Martin DB5 nähdään useammassa elokuvassa. Se vilahtaa myös joissakin myöhemmissä elokuvissa, tosin vain eräänlaisena kuriositeettina. For old time's sake.

Mallia DB5 seuraa toinen Aston Martin, vuoden 1969 Lazenby-elokuvan DBS, jonka mallimerkinnän viimeinen merkki on tosiaankin S-kirjain eikä numero 5.

Lotukset

1970- ja 1980-lukujen taitteessa Bond ajoi kevytrakenteisella Lotus Esprit -urheiluautolla, turbolla tai ilman.

Vapaastihengittävä malli esiintyy vuoden 1977 elokuvassa ja turbollinen vuonna 1981.

Kaikki nämä Lotus-autot sijoittuvat Roger Mooren valtakaudelle, eli kuten nykyisin voi sanoa Sir Roger oli tuolloin se herra joka sanoo ensin sukunimensä, sitten etunimensä ja taas sukunimensä. Ja juo jotakin ravisteltua litkua.

Suorituspaineet olivat kovat, sillä Lotuksen "muovinen" ja putkien varassa oleva rakenne saattoi antaa leluauton vaikutelman joillekin ennakkoluuloisille patriooteillekin.

Lotuksen brittitekniikan pätevyys osoitettiin niin veden pinnan alla, lumisella pinnalla kuin etelän lämmössäkin. Brittikatsojille ei varmaankaan jäänyt aihetta potea alemmuuskompleksia ainakaan Bondin auton vuoksi.

Ja varkaudenestoa mainittiin tehokkaaksi. Jos autossa on tarra "burglar protected" niin parempi kun jätät rauhaan.

Muutamista elokuvista selvä 007-auto puuttuu, esim. siksi että ollaan kaukana ulkomailla, mutta tyypitetty on mm. jenkkien Ford Mustang ja AMC Hornet sekä kyydissä istuen viehkon Tracy-vaimon ajama Mercury Cougar ja Japanin kauniin Aki-agentin ohjastama avomallinen Toyota 2000GT.

Alkuperäinen Aston ei kuitenkaan kokonaan unohtunut, sillä vuoden 1987 Timothy Dalton-elokuvassa The Living Daylights palattiin taas näille tukevammille kotoisille linjoille.

Bii äM dablWii

1990-luvun lopulla markkinatalous ja rahan mahti saneli brittiagentin autovalinnan. Niele ylpeytesi ja ajattele Kuningatarta, Kruununjalokiviä ja Haggishiä. Tai jotakin sinne päin.

Se sai luvan olla saksalainen BMW. Arvattavasti mainostulot houkuttelivat elokuvamaakareita jotka saavat minkä tahansa rahasumman katoamaan hetkessä savuna taivaan tuuliin.

Moni toisen maailmansodan veteraani varmaan pyöri levottomasti haudassaan.

James Bond, britti-ikoni, ajaa entisen vihollisen autolla! Natsit voittivat sittenkin lopulta ja tekivät maihinnousun Britanniaan, tunkeutuivat vieläpä Brittien kaikkein pyhimpään, eli Bond-elokuviin ;-)

Bond-elokuvissa suosittiin lähinnä hauskan ja urheilullisen näköisiä avomalleja, mutta kelpuuttipa Bond ajokikseen myös raskaan umpikorisen 700-sarjalaisen.

Lopulta Britit kuitenkin taisivat leipääntyä BMW-sopimukseen (vitsi vitsi) ja irtisanoivat sen näyttävästi sahaamalla elokuvassa erään bemarin kahtia.

Ehkä se oli riittävän konkreettinen viesti mahtipontisille baijerilaisille yhteistyön päättymisestä? Ei ainakaan mikään über-vorsichtig understatement.

JamesBondCarCollectionLeaks-osaston helmiä: Salainen kontaktimme on saanut käsiinsä autenttisen otteen nauhoitetusta puhelusta jonka täten avoimen sensaatiomaisesti julkaisemme demokratian, markkinatalouden, vapauden, Coca-Colan ja sosiaalipornon parhaiden perinteiden velvoittamina ;-)
Hallo, was sagen Sie mein Herr? Was für ein Kontrakt?
... F-word ... Watch the movie and figure it out yourself!

Swiddu, kato hei se uus leffa ja päättele ite!
(vitsi vitsi)

Paluu juurille

2000-luku tuo kuitenkin uuden isänmaallisuuden aallon, vuoden 2002 viimeisessä Brosnan-bondissa palataan vanhaan tuttuun brittimerkkiin, Aston Martin.

Brosnanin Aston Martin "Vanish" on ältsin futuristinen adaptiivisine naamiointeineen.

Astonit lienevät siirtyneet kilpailijoihinsa nähden entistä huomattavasti korkeammalle tasolle, verrattuna 1960-luvun alkuun.

Samalla Aston-linjalla sinnitellään myös vuosien 2006 ja 2008 Craig-bondeissa.

Sitä kameleontin lailla taustaansa katoavaa adaptiivista naamiointia Craig:in autoissa ei kuitenkaan ole ... ei ehkä sovi työväenluokasta nousseen tappajan inhorealistiseen tyyliin?

Vanha tuttu mallimerkintä DBS esiintyy jälleen, mutta uusi DBS on aivan erilainen.