Vuosi

Edellinen Seuraava

Eräs arvostamani tiedemies on kertonut uskovansa että kaikilla esineilläkin on sielu. Myös minä haluan uskoa niin. James Bondin Autokokoelman malleilla on sielu. Tämä sivusto on Bond-elokuvien mallien sielunhoitoa.

James Bondin Autokokoelma on pyörinyt Enkuissa jo neljä vuotta ja kun jatketaan ainakin malliin #130 saakka niin eiköhän ainakin yksi hyvä vuosi ole vielä edessäkin.

Ihmiset ovat laittaneet rahaa näihin keräilymalleihin monissa maissa ja minusta on tärkeää että se taloudellinen arvo on turvassa. Mitään ei pidä tuhlata. Malleja ei saa unohtaa, ne on hyödynnettävä täysimääräisesti.

Me suomalaiset olemme erikoisia siitä että meille oli olemassa oma suomennettu sarja joka käsitti mallit numeroon 60 saakka. Tuon sarjan arvon turvaamiseksi se on liitettävä isompaan kokonaisuuteen eli Enkkujen sarjaan jonka suomennettu alkuosa se on.

Vuosi on kulunut tätä saittia rakennellen. Ja eiköhän ainakin yksi rakentelun ja kohentelun vuosi ole vielä edessäkin.

Kaikkea en ole pystynyt ennakoimaan. En kuvitellut sarjan mallien määrän nousevan yli sadan kun tätä projektia aloittelin. Suomalaisella nettisivulla lupailtiin loppuvaiheessa sarjaan muistaakseni 80 numeroa (vai oliko 75?) joka sekin tuntui paljolta. No, nehän eivät kaikki toteutuneet suomennetun sarjan puitteissa. Varasin kuitenkin vain kaksi numeroa mallin tunnukselle, vaikka olisi pitänyt varata 3 numeroa, yli sadan nousevia mallin tunnareita varten. My bad.

Ralliautojen sivuilla koetin korjata erehdyksen varaamalla tunnarille 3 numeroa, mutta niitä malleja kertyi yllättäen kaikkiaan vain 25 kappaletta joten kaksikin numeroa olisi riittänyt. Not my bad. Elämä kolhii, mutta nimitetään sitä pragmaattisella asenteella vain elämänkokemukseksi - ja rämmitään taas palan matkaa eteenpäin.

Pahoin pelkään että tyylissäni on tapahtunut vuoden aikana muutoksia. Sivusto ei ole kaikin puolin täysin yhtenäinen. Esimerkiksi mallien taustakuvien käsittelyssä on eroja. Mallien kuvailevan tekstin formaatti ei ole säilynyt aivan samana.

Edellisissä jutuissa olen koettanut käydä läpi tärkeimpiä puutteita jotka olen tiedostanut tässä rakennustyömaassa jota nimitän James Bondin Autokokoelman Fanisivustoksi. Tämä on tosiaan rakennustyömaa, tällä voi pudota vasara päähän, noin kuvaannollisesti. Joten kypärän käyttöpakko koskee edelleen. Hardhat area. Asbestos overall recommended in selected areas of bad jokes.

Elokuvien kuvaukset ovat vieläkin rempallaan. Joskohan minä laiskamato (toinen aivopuolisko vaatii tähän seuraavan lisäyksen: latmask på svenska) pitkinä talvi-iltoina löytäisin sen inspiraation joka tarvitaan sellaisten pitkähköjen, muistiinpanoja vaativien, asiapitoisten tekstien laatimiseen?

En usko että sivuston rakenteessa tapahtuu enää radikaaleja muutoksia, vaikka olenkin vähän sellaista haikaillut. Sivusto alkaa olla aika iso ja staattisella sivustolla perusrakenteen muutokset olisivat työläitä.

Silti koen edelleen staattisuuden eduksi sen että erillistä tietokantaa ei tarvita. Staatisten sivujen muokkaus on iso homma, mutta niin olisi tietokannan päivityskin. Sivusto on helposti siirrettävissä toiseen paikkaan ja sitä pystyy ylläpitämään kotikoneella ilman serveriä (pl. PHP-sivut), ilman mitään tietokantaa. 100 megatavua on ihan sopiva koko.

Kohennettavaa toki on kautta linjan. Täydellisyyttä ei saavuteta koskaan. Jos tämän haluaa nähdä myönteisessä valossa niin voihan aina filosofisesti lausahtaa että palkinto ei odota missään sateenkaaren päässä, vaan se palkinto on matkan varrella, jokaisella taitetulla kilometrillä.