130 ... wahoo!

Edellinen Seuraava

Jostakin maalaiskansakoululla eletyn lapsuuden hämärästä on peräisin tiedon sirunen - tosin totuusarvoltaan hiukan epäilyttävä - sellainen että kuolleen intiaanin tunnistaa siitä että tämä maassa maatessaan nostaa toisen jalkansa ylös ja huutaa WAHOO!

Siis toistanpa tämän vielä kaiken varmuuden välttämiseksi : kuollut intiaani huutaa wahoo, elävä ei huuda. Tästä ne erottaa toisistaan. Näin meille lapsille joka tapauksessa kerrottiin ja miksipä tuota epäilisimme. Hiukan omituiseltahan tuollainen kuulostaa, mutta värivialliset ja ulkomaalaiset ovat tunnetusti omituisia.

Tuosta huudahduksesta "wahoo" muodostui joka tapauksessa perheessämme merkki siitä että henkilö on rättiväsynyt ja/tai haluton/kyvytön suorittamaan määrättyä tehtävää - kuin kuollut inkkari konsanaan.

Minun teki äskettäin mieleni huutaa WAHOO! kun sain tietää että James Bond Car Collection jatkuu numeroon 130 saakka kun ensi kuussa, syyskuussa armon vuonna 2011, on määrä ilmestyä Enkuissa vasta numero 110. Siis 20 mallia vielä tuostakin rajapyykistä 110, joka minulla on viiden numeron päässä. Wahoo.

Ei uskalla edes ajatella kuin numeroon 110 asti. Sinnekin on kova paarustaminen.

On hyviäkin uutisia. Olen pitkään kironnut sitä että hieno Dalton-Bond-elokuva Licence to Kill, joka Bond-filmien jatkumossa tuntee numeron 16, on saanut vain yhden mallin. Nyt se vihdoin saa toisenkin mallin, vieläpä Rollsin. Tällainen merkkitapaus on luvassa mallin numero #107 myötä.

Timothy Dalton on mielestäni hieno James Bond, kuten he kaikki ovat. Tätä mielipidettä eivät kanssani kaikki jaa, olen asiasta tietoinen. Ja juuri siksi haluan painottaa että T.Dalton ei ole mikä tahansa Daltonin veljes. Kaikki eivät kaikista tykkää.

Johtuneeko jostakin Daltoniin kohdistuneesta antipatiasta GE Fabbrin johtavissa elimissä se että hänen elokuvastaan on kertynyt niinkin vähän malleja?

Juontaako kielteinen suhtautuminen Daltonin ulkonäöstä, näyttääkö hän liian "itämaiselta"? Nostaako Tshinghis-Khaanin kaltainen ulkonäkö vieläkin meidän länsimaalaisten karvat pystyyn joidenkin pelosta vapisevien geenien kautta periytyvänä vaistomaisena reaktiona?

Pierce Brosnan on toinen hiukan hyljeksitty Bond. Jotkut ovat Helsingin Sanomien elokuvatoimittajan lailla olleet havainnoivinaan "homoerotiikka" Brosnanin roolisuorituksessa, tai ainakin timantinkovalle salaiselle agentille sopimatonta neitimäistä säikkyilyä ja epäilyttävää luonteen heikkoutta.

Kun pariakin Bondia on aika yleisesti kohdeltu tiedoitusvälineissä näin julmasti, niin olen oikeastaan yllättynyt siitä etten ole havainnut vastaavaa nenännyrpistelyä Roger Moore:a kohtaan. Ei hänkään nyt välttämättä mikään kiistaton alfauros ole ollut. Suoraan sanoen jos yhtä Bondia välttämättä pitäisi vähätellä niin tämä pääri se vähättelyn kohde minulle olisi.