Miten linkit?

Edellinen Seuraava

Tämä piirros on liian yksinkertainen esittämään kaikkia mahdollisia linkkejä tässä sivustossa, mutta toivottavasti se esittää erään oleellisen ajatuksen.

Nykyisin tekstimuotoista infoa jakava mallin perussivu (kuten mallin #03) on kaikkiin ko. malliin kohdistuvien linkkien kohdesivuna. Mallin ison kuvan sivu (kuten mallin #03) ja mallin kuvien sivu (kuten mallin #03) eivät ole minkään yleisluontoisten linkkien kohteena.

Kaikki valikoista ko. malliin johtavat linkit hyppäävät mallin perussivulle. Sitä minä tässä vaan mietin että onko se tarkoituksenmukaista.

Tarkoituksenmukaisuus riippuu tietysti tarkoituksesta.

Onko siis tarkoitus että vain mallin perussivu voi olla esim. elokuvan yleisistä tiedoista, elokuvan mallien tiedoista, automerkkien hakemistosta, mallien luokittelusta, Bond-sukupolven sivulta ja kaikista mallien teksti- ja kuvamuotoisista valikoista tulevien linkkien kohdesivuna?

Minä kysyn vaan, niinkuin Masa Niemi.

Mallin kuvien sivu voisi myös sopia joidenkin ko. malliin kohdistuvien hyppyjen kohteeksi. Ehkä voisi ajatella mallin ison kuvan sivuakin yleisluonteisen hypyn kohteena?

Jos valikossa on isoja mallien kuvia niin linkkien kautta olisi ehkä sujuvinta hypätä mallin kuvien sivulle tai jopa mallin ison kuvan sivulle?

Mallien kolmenlaisten sivujen linkitystä toisiinsa voisi myös vielä harkita. Ehkä saman mallin kolmen sivun tulisi muodostaa rengas esim. niin että perussivulta siirrytään ison kuvan sivulle, sieltä linkki johtaa kuvien sivulle ja kuvien sivulta pääsisi takaisin perussivulle? Nykyisin perussivu on siinä keskellä, kuvien sivun ja ison kuvan sivun välillä ei ole suoraa linkkiä.

Nykyisin on siis kolme mallien sivujen ketjua, yhtenä niistä isojen 800*600 pikselin kuvien ketju. Tuollainen kuva esittää koko dioraamaa niin että reunatkin voivat näkyä. Voisiko ajatella vielä mallin neljänneksi ketjuksi isojen lähikuvien ketjua vai menisikö se jo vähän överiksi? Tuollaisessa lähikuvassa ei tarvitsisi näkyä dioraaman reunoja vaan se voitaisiin ottaa niin läheltä kuin pienoismallin laatu ja kuvaustekniikka antaa myöten. Koko pienoismallin ei tarvitsisi näkyä siinä kuvassa.

JPG-kuvasta suoraan toiseen JPG-kuvaan ei voi siirtyä tällä sivustolla muuten kuin niin että kuvat upotetaan omille HTML-sivulleen. Kun sivut ovat staattisia niin tämä tietäisi öbaut sadan uuden erillisen sivun luomista ja niiden linkittämistä toisinsa ym. Kauheasti työtähän siinä olisi, mutta ajatus on kuitenkin kiehtova. Rengasrakenne tuollaisten mallien neljän ketjun saman mallin neljän eri sivun välillä olisi ... jännä!

JPG-kuvan esitys suoraan, ilman HTML-sivuun sisällyttämistä, on siitä vähän ongelmaista että asiakkaalla saattaa olla kuvan katseluun rekisteröitynä jokin muu sovellus kuin ko. selain. Tällöin kuva ei lataudukaan normaaliin selaimeen vaan sitä varten valittuun muuhun sovellukseen. Tunnen voimattomuutta, menetän kontrollin, ehkä jopa totaalisesti annihiloidun?

Oikeastaan elokuvan mallien sivu voisi myös sopia ko. elokuvan edustajaksi jossakin tapauksessa, eli hyppy ko. elokuvaan voitaisiin tehdä elokuvan perussivun (kuten elokuvan 02) asemesta elokuvan mallien sivulle (kuten elokuvan 02). Mallin sivulta elokuvaan tuleva linkki voisi hyvinkin sopia osumaan elokuvan mallien sivuun. Pääseehän sieltä toisen linkin kautta saman elokuvan yleisiin tietoihin jos niin haluaa.

Näitä ajatuksia täytyy sulatella. Tässä on niin paljon pelissä, isot asiat kyseessä, kuin mummolla kahvimerkkiä vaihtaessa, jännittää ihan kauheesti.

Sivuston ohjesivut pitäisi saattaa ajan tasalle, mutta tällaiset perusasiat kuin sivujen linkitys toisiinsa kannattaisi ratkaista ensin "lopullisesti". Kuulostaa pelottavan dramaattiselta: "LOPULLINEN RATKAISU"! Toisaalta jos maailmanloppu tulee jo ensi vuonna, niin pientä vipinää olisi hyvä jo ilmentyä. Emme kai halua että maailmanloppu yllättää meidät housut kintuissa! Jos sivusto on reilassa 21.12.2012 niin on ainakin siitä hyvä mieli, on helppo lähteä. Koko onnemme kalpamme kärjessä on!