6 > 4

Edellinen Seuraava

Montako kuvaa mallin kuvasivulla pitäisi olla, "peruskuvan" ja taustan kuvien lisäksi?

Enkuissa olen lähes tähän saakka omaksunut sen tiukan linjan että 4 kuvaa täytyy riittää.

Suomalaisessa mallisarjassa kuvia on ollut vaihtelevia määriä, jopa 10 kpl samasta mallista #30.

Jotkut mallit olen sitävastoin arvioinut vaivaisten kolmen kuvan arvoisiksi #31. Ei kai autonpuolikkaasta #B kehtaa ottaa kuin 3 lähikuvaa?

Nyt olen kuitenkin päättänyt että mallin kunnollinen kuvaus ei yleensä ole mahdollista vain neljällä lähikuvalla, joten saneeraan ainakin enkkujen kuvasivuja vähitellen loppupäästä alkaen esittämään 6 kuvaa. Saneeraus on nyt edennyt malliin #101 saakka.

Välillä olen koettanut ryhmitellä kuvat numerojärjestyksessä jonkinlaiseen "loogiseen järjestykseen", mutta kun kuvasivulle lisätään kuvia, niin tuo logiikka lentää persuksilleen, kuvien numeroita joutuu muuttamaan tai html-sivu täytyy muuttaa esittämään kuvat muulla tavoin kuin numerojärjestyksessä.

Viimeksimainittuunkin olen jossakin syyllistynyt.

Jossakin vaiheessa pidin myös pystysuuntaisia kuvia hyvänä ajatuksena ja silloin kuvatiedostojen nimiin tuli muistaakseni jokunen p sen merkiksi että se on pystykuva. Olisiko #07 tai #16

Tavallaan pystykuvat ovat fiksuja sikäli että esim. pieni "1/8-kuva" 100 * 75 pikseliä on pystyasentoisena yhtä korkea kuin normaaliasentoinen "1/6-kuva" 125 * 100 pikseliä ... mutta jotenkin liian työläitä, menee kauheaksi säätämiseksi.

Hoh-hoijaa, niillekin pitäisi kai jotakin tehdä jos joskus saan kerättyä niin paljon energiaa että rupeaisin työstämään sitä JBA105-projektia tmv.

Kuvien looginen järjestys on vähän kyseenalainen juttu, tuskin on olemassa mitään yleispätevää "loogista järjestystä". En kuitenkaan rupea enää muuttamaan kuvien numeroita.

En yleensä siteeraa täällä (enkä muuallakaan) raamatunlauseita, mutta se raamatullinen periaate on minusta nyt ihan hyvän tuntuinen että minkä kirjoitin, sen kirjoitin. Se on hyvä roomalainen periaate.

Joku partajeesus voi tietysti nimittää tätä ihan vaan suoraan "laiskuudeksi" - hah-hah - ja kyllähän laiskuutta tiettävästi esiintyykin jossakin substrooppisessa vyöhykkeessä, siis varsin kaukana näiltä meikäläisiltä lätityydeiltä.