Uusia tuulia

Edellinen Seuraava

Mallit #104 ja #105 saapuvat kuin saapuvatkin vihdoin elokuun alussa, kaiken toivon jo lähes tyystin hiivuttua.

Länsirintamalla ilmenee nyt jotakin uutta. Paketti on erilainen kuin ennen, ruman harmaa muovipussi. Ei enää stydiä ruskeaa pahvilaatikkoa. Tuleeko tämä halvemmaksi? No halvemmalta se ainakin näyttää, kieltämättä!

Lämpökirjoittimen toiminta jättää toivomisen varaa tai sitten osoitelappu on altistunut erittäin runsaalle auringon säteilylle. Vai onko vika epätasaisen laatuisessa lämpöpaperissa?

Kääntöpuolen ruskea teippi näyttää suorastaan ällöttävältä harmaan muovipussin päällä. Mikä epämääräinen öklö roskapussi tämä mahtaakaan olla? Uskaltaako siihen koskea edes pitkällä tikulla?

Tällainen muovipussi ei paljoakaan suojaa sisältöään kolhuilta. Vaikka kyllähän tarmokas postivirkamies tuhoaa lähetyksen kuin lähetyksen joka tapauksessa kun sille päälle sattuu, olkoon paketti tehty vaikkapa titaanista ja kryptoniitista.

Onneksi sisältö on sentään kunnossa, ainakin lähestulkoon.

Komean punaisen puujäljitelmin koristellun farmariauton maalipinnassa on selviä naarmuja ja takimmainen penkkirivi on noussut hullunkurisesti pystyyn mallin sisällä, mutta näistä epäkohdista ei voi syyttää rumaa harmaata muovipussia.

Nämä kotelot ovat tavallisen kokoisia, mutta kotelon kirkkaassa kansiosassa ei ole 007-logoa kuten sarjan alkupäässä on ollut tapana. Nähtävästi mallin #103 myötä esiintynyt tilanne on muodostumassa pysyväksi ; normaalikokoisten koteloiden valmistuksessa on tapahtunut jokin muutos.

No onhan kannen 007-logon puuttumisessa se hyvä puoli että enää ei ole väliä kuinka päin kannen pistää paikoilleen.

Jos kirkkaassa kannessa on vaikkapa murtuma toisella sivulla, niin sen saa piiloon kotelon taustapahvin taakse.

Vanhemmissa malleissa voisi tuollaisessa tapauksessa joutua pistämään kannen 007-logon väärin päin, kauhea tyylivirhe! 007-logon kuuluu tietenkin näkyä oikein päin normaalista katselusuunnasta. Tämä detalji juuri erottelee jyvät akanoista ja poikaset miehistä.

Koteloiden teipit ovat nyt pyöreitä, ne joilla läpinäkyvä kansi kiinnittyy alustaan. Ne ovat siistimpiä kuin tavallisissa koteloissa aiemmin käytetyt teipit.

... Siis alunperin pyöreät teipit ovat siistimpiä ... Minä kun joudun repimään noita teippejä auki tavan takaa kuvausta varten niin rumiksihan ne siinä menevät.