Epäonninen

Edellinen Seuraava

Suomalaisen James Bondin Autokokoelman viimeinen tilauspaketti saapui minulle toukokuun lopulla 2011 sisältäen mallit 58, 59 ja 60.

Viimeistä tilauspakettia oli teipattu kokoon epätavallisesti läpinäkyvällä teipillä. Mahdollisesti se on hiukan hajonnut ja auennut postissa.


Eräs malleista on Moonrakerin Hispano-Suiza, auto niille joille Rolls-Royce olisi liian tavanomainen. Onko jokin kateellisten Rolls-Roycen omistajien kosto, mutta mallia on seurannut annos epäonnea.

Ensimmäinen irtonumerona ostamani #59 oli kokenut kovia. Pienoismalli oli irronnut alustastaan ja keulakoriste oli murtunut poikki. Herkästi vahingoittuvan keulakoristeen murtuminen saattaa olla seurausta siitä että pienoismalli on irronnut alustasta jolloin se pääsee liikkumaan kotelon sisällä. Onneksi se laihan linnun kuva löytyi kotelosta ja oli liimattavissa paikoilleen jäähdyttimen päälle. Mallin nykyiset kuvat perustuvat kuitenkin edelleen korjaamattomaan versioon.

Toinen ostamani #59 oli ehjä, mutta sikäli puutteellinen että edessä ei ollut rekisterikilpeä. Mallin rekisterikilpihän on sinänsä virheellinen ("Hispano DRAX"), mutta olisi se silti ollut mukava olemassa.

Tämä tilauksen puitteissa saamani kolmas #59 on myös kokenut kovia. Pienoismalli on irti alustasta ja kotelo on murtunut. Keulakoriste on irronnut eikä sitä tuntuisi lainkaan olevan kotelon sisällä. Keulakoriste ei mielestäni ole mahtunut tulemaan kotelosta ulos, joten luulenpa että se on puuttunut jo silloin kun malli on asetettu koteloon.

Laihan linnun kuva ei siten tule koristamaan tämän pienoismallin jäähdytintä. Ehkä liimaan mallin kiinni alustaansa ja jokin dupletti tai tripletti ehkä luovuttaa kotelonsa läpinäkyvän yläosan tämän mallin käyttöön? Tai kenties tämä malli päätyy johonkin aivan muuhun tarkoitukseen koska dupletit riittävät minulle ja näitä on jo kolme.


Toukokuun lopun tilauspaketti oli siis suomalaisen 60-osaisen keräilysarjan viimeinen. Paketti sisälsi poikkeuksellisesti 3 mallia tavallisen kahden asemesta joten laskutettava summa oli tavallista enemmän, kokonaista 35,10 euroa.

En tiedä eteneekö tilaus muilla tilaajilla aivan samaan tahtiin. Muistaakseni tilaukseni alkoi numerosta 14. Arvaan että viimeisiä tilauspaketteja on kahdenlaisia, 3 tai 2 mallia sisältäviä, riippuen siitä onko tilaus alkanut parillisesta vai parittomasta numerosta.

Vaikka tämän paketin täytyy olla sarjan viimeinen, on lasku kuitenkin samantyyppinen kuin aiemmat, sisältäen mm. seuraavat tekstit:

"Tervetuloa JAMES BOND AUTOKOKOELMAN tilaajaksi. Autokokoelmassa on yhteensä 60 osaa."

"Seuraavat kaksi osaa lähetetään Teille tilauksenne mukaisesti maksusuorituksen jälkeen. Seuraavan tilausjakson hinta on 23,40 euroa."

"Mikäli ette halua seuraavia osia, voitte peruuttaa ne soittamalla asiakaspalveluumme ..."