Köyhän RR-keräilijän lyhyt oppimäärä

Edellinen Seuraava

Rolls Royce, tuo tarunhohtoinen brändi, lyhyesti RR, esiintyy myös James Bond-elokuvissa, lyhyesti JB. Paremman väen ajoneuvo joka saattaa häpeään svedujen lausahduksen "Volvo-folket har det litet bättre".

Rolls Royce on vakavaraisen aristokraatin tunnusmerkki jos mikä.

Jäähdyttimen päällä oleva keulakoriste, vauhdin hurmaa kokeva naishahmo, muistuttaa lentoon lehahtavaa enkeliä. Se lienee tunnettu kautta koko maailman aina surkeimpia slummeja myöten.

Uusia Rollseja ei tiettävästi myydä ihan kenelle tahansa. Rolls Royce haluaa valikoida asiakaskuntansa. Vain hyvämaineiset asiakkaat tulevat kyseeseen. Rollssilla ei ajeta rallia. Uusi asiakas ei saa "häpäistä" vanhoja asiakkaita omistamalla samanmerkkisen auton?

Aluksi James Bondin Autokokoelman pienoismallien valmistajalla oli pitkään vaikeuksia saada Rolls Roycelta lupa tehdä JB-elokuvien Rollseista pienoismalleja. Niinpä keräilysarjan numeroon #60 ulottuvassa suomennetussa alkuosassa ei olekaan yhtään RR-mallia.

Sittemmin GE Fabbri on kuitenkin osoittautunut sisäsiistiksi, parantanut katu-uskottavuuttaan, kohonnut seurapiireissä, tai jotakin. Keräilysarjan numerosta #97 alkaen kokoelma sisältää myös RR-pienoismalleja.

Rolls Royce -autojen keräily on vaativa harrastus, erikoisesti vähävaraiselle henkilölle koska se kysyy kukkaroa. Siihen ei joka poika ala. Jos kuitenkin kyse on pienoismalleista niin asia hiukan helpottuu.

Phantom III

Silver Cloud II

Silver Shadow II

Hiukan myöhemmin sarjassa ilmestyi vielä yksi Rolls Silver Shadow II, malli #107. Näin siis 11 mallin pituinen jakso #97 ... #107 yhtäkkiä sisälsi kokonaista 4 Rollsia vaikka aiemmin oli huhu kertonut että lupaa ei Rollsilta heru.