Heureekka!

Edellinen Seuraava

Lauantai-siivoja tehdessä sain AJATUKSEN. Tämä JBA-saitti koostuu

  1. yhtäältä mielestäni melko neutraalista sisällöstä kuten pienoismallien kuvat
  2. ja toisaalta melko persoonallisesta materiaalista, kuten nämä galleriasivut.

Minulle tämä yhdistelmä on juuri oikea, mutta joku muu haluaisi ehkä koristella sivuston rungon jollakin muulla - mielestään paremmalla - sisällöllä ja nauttia siitä näin enemmän.

Alustavasti ajattelisin että voisin luovuttaa innokkalle ei-kaupalliselle väkertäjälle sivuston rungon josta on kuorittu pois minun persoonani. Innokas väkertäjä voisi tehdä omasta kopiostaan itsensä näköisen.

Sivujen runko mahtuu kaikkine kuvineen sataan megatavuun kun tämä karsimatonkin sivusto menee alle 100 megan tilaan. Luulen että enkut eivät asiaa muuta, sillä JBA-sivuston nykyinen koko on kaikkineen noin 76 megatavua. Lätkätään siihen päälle 40 enkkumallia lisää (röhnevästi malliin #110 saakka joka ei vielä ole saavutettavissani), noin 6 isoa kuvaa per malli, korkeintaan 100 kilotavua tsipale, yhteensä noin 40 * 6 * 100 kiloa eli noin 24 megaa nykyisen 76 megan päälle.

Jaa-ah, vähän tiukkis tuli tästä varman-päälle-laskuesimerkistä, mutta esmes minun oma galleria siitä vähentäen sen saa kyllä menemään alle 100 megan.

Sivuston runkoa mielestäni on elokuvien ja mallien keskeiset valikot, sivujen ketjut, Bond-sukupolvet, mallien luokittelu Bond-näkökannalta, pienoismallien kuvat ja sivut (3 sivua per malli), elokuvien sivut (2 sivua per elokuva), hakemistot, ohjesivut, hakemistorakenne ja sivukehys. Näitäkin saisi toki muuttaa jos tarpeelliseksi näkee.

Sivuston runko on laadittu siten että sitä voi paikallisena käyttää selaimella kotikoneella ilman mitään web-palvelinta. Rungon sivut ovat staattisia HTML-sivuja. Agendassa tosin on sivuja, jotka vaativat PHP-kykyisen palvelimen toimiakseen, mutta Agenda ei tulisi mukaan kehittäjän versioon.

Historia, Agenda ja Galleria minun sivustoni muodossa eivät sisältyisi, mutta historialle ja Gallerialle olisi tynkä josta on helppo aloittaa ja jatkaa. Lyhyet ohjeet voisivat olla karsitussa sivurungossa.

Galleriaa olen tehnyt yksinkertaisesti niin että lisään galleria-valikkoon uuden rivin, päivitän linkin osoittamaan galleriaketjun uuteen loppupäähän, kopioin viimeisimmän galleriasivun, muutan sen nimen sen mukaiseksi mitä valikkoon lisättiin, muokkaan sivun sisällön, tallennan ja vuolaa (voilá), siinä se. Näin periaatteessa. Työntäkää trendikkäämmät "blogit" sian peräpäähän niinkuin Vogonien röhnevä mieskuoro kainosti laulellen ehdotteli.

Hmmm, tätä sietää miettiä. Pyrin kehittämään sivustorunkoa arvoneutraalimpaan suuntaan ja erottamaan persoonallisen aineiston objektiivisuuteen pyrkivästä niin että persoona voidaan irrottaa sivustolta sen runkoa vahingoittamatta. Toivottavasti en tule hulluksi, jakomielitautiseksi, tämän prosessin aikana.

Aivan lähiaikoina ei pysty, on 30 enkkua tulossa eli runko on selvästikin vielä kesken, ROA1 vaatii veronsa ja myös ralliautoja pitäisi funtsia, mutta yritän pitää asiaa mielessä. Ei maksa mitään. Saa julkaista ja saa muokata, mutta selvästi minulta peräisin olevaa materiaalia vain minun luvallani. Kaupallista käyttöä en hyväksy koska en minäkään tästä mitään nettoa.

En aio lopettaa omien sivujeni kehitystä, joten täytyy miettiä mikä on sopiva aika eriyttää kehittäjäversio. 100 + 3 tai 105 + 3 mallia voisi olla sopiva haarautumisen paikka joskus kesällä. Voisin ympätä sivuston satoihin sivuihin mukaan tyylitiedoston käytön koska hienonokkainen kehittelijä ehkä haluaa poiketa siitä tässä noudatetusta tietoisesta karkean kadun miehen linjasta että CSS joutaa sinne minne aurinko ei paista.

Nyt ajattelen että voisin protomielessä tehdä JBA:lle rinnakkaishakemiston jossa olisi sivurunko ja tekstit, ilman isoja kuvia. Isot kuvat kehittäjä saisi kopioida erikseen JBA-sivustolta ja sijoittaa oikeaan paikkaan hakemistorakenteessa, koska en jaksa niitä uploadata uudelleen serverille. Suurin 'massa' on isoissa, suurimmillaan 800 px leveissä kuvissa. Isoista kuvista karsittua sivurunkoa voisi kokeilla netissä, siinä toimivat kaikki linkit, mutta isoja kuvia ei ole, ne on kopsattava erikseen. Zippipaketissa olisi sama sisältö kuin tuossa kokeiluversiossa.

Ehkä tulee sivuston rungon sisältävä zippipaketti JBA100 jossa 100+3 mallia tai JBA105 jossa 105+3 mallia? Näitä paketteja en kylläkän sitten enää jatkokehitä tai päivitä, joten jos malleja kertyy enemmän, niin niistä tulee ehkä omat paketit jotka sisältävät senhetkisen sivustorungon. Vanhoja runkoja en päivitä vaan jätän ne oman onnensa nojaan kuin karhu paskansa. Neukkukenraalikin poistui aikoinaan rajan yli Afganistanista taakseen katsomatta ja tämän ilmeisesti katsottiin olevan hänelle kunniaksi.

Mutta tämä idea on tosiaan vielä työstämisen alla. Ilmoitan jos/kun tästä muninnasta jotakin kuoriutuu. On tästä pohdinnasta kuitenkin jo ollut jotakin hyötyä ; luistelin sen avulla sujuvasti lauantai-siivouksen ajan yli.