Lantikka

Edellinen Seuraava

James Bondin Autokokoelman Suomi-sarjaan kuuluvan mallin #45 erikoisuus on pienoismallin takaosassa roikkuva Timothy Dalton.

Malli esittää brittiläistä legendaarista karkeaa maastoajoneuvoa mutta vaikuttaa lähemmässä tarkastelussa aika hyvin tehdyltä.

Tosin pienenä kauneusvirheenä tähän yksilöön on jäänyt eturekisterikilven alle jokin ylimääräinen rähmäle, ehkä muoviosan valusta peräisin oleva.

Dioraaman pohjassakin on jotakin mielenkiintoa. Siihen on kuvattu mm. läpiajetun tiesulun rippeitä. Dioraaman pohjassa on merkintä UH-2233-P04 45.

Pienoismallin pohjassa on tavanomaisen kahden ruuvin asemesta kokonaista 3 ristipääruuvia joista 2 on takana.

Mallin avaamisen jälkeen sisältä osien välistä löytyy muutama pisara kirkasta öljymäistä nestettä joka hiukan tahrii paikkoja.

Hiukan tiukalta vaikuttavan ohjaamon irroituksen jälkeen sen takaa valuosasta paljastuu sotilaallisen tuntuinen tunniste UH-02-020A-D01

Muovista kuomua ja sen alla olevia räjähdysainelaatikoita en uskalla irroittaa pienoismallin valuosasta. Ne on ehkä liimattu paikalleen ja Timothy Daltonilla saattaa olla oma roolinsa kuomun kiinni pitämisessä?

Räjähdysainelaatikot ovat valuosan ja kuomun välissä joten niitä ei oikein pääse kuvaamaan kuomua irroittamatta.

Pienoismallia ajava pahis vaikuttaa lähes pitkästyneeltä, läpeensä paatuneelta ja kylmän rauhalliselta kuten kovan luokan kansainväliselle professionaaliselle pahantekijälle sopiikin.