Köyhät kyykkyyn!

Edellinen Seuraava

Suomisarjan malli #32 on vanha kunnon 6-litrainen ÖkyMersu josta Blofeldin tyttöystävä - tai ehkä paremminkin liittolainen - Irma Bunt tulittaa Bondin autoa tappaen tämän vaimon, kuten on aiemmin kuvattu jutussa 17.

Sinänsä komea Irma Bunt -figuuri menee tässä ikäänkuin hukkaan, koska se on pienoismallin takapuolella ja vaikea nähdä avaamatta dioraamaa.

Voisi ehkä väittää että malliin on rakennettu "turhaa" laatua, laatua josta loppukäyttäjä ei hyödy?

Blofeldin niskatuki näyttää ulkopuolelta katsoen aika tökerösti toteutetulta, ikäänkuin maalia olisi roiskittu huolimattomasti, mutta paljastuu pienoismallin avaamisen jälkeen yläviistosta katsoen vallan hyvän näköiseksi.

Pienoismallin sisällä Blofeld -figuuria vaan ei voi katsoa yläviistosta, katon läpi. Pienoismallin rakentaja tuskin haluaa että mallia katsottaisiin alaviistosta, koska silloin ehkä näkyisivät myös "niitit" mallin sisäkatossa?

Dioraaman tavanomaisella kolmiokoloruuvilla kiinnitetty pohja on ihan nätti, mutta lähes tasainen ja vailla erikoisempia kryptisiä merkintöjä jotka minua niin kiehtovat.

Mallin pohjan tavanomaisten kahden ristipääruuvin irroituksen jälkeen metallisen valuosan alapinnalta löytyy jonkinlainen merkintä, mutta se on osittain kierteitetyllä reiällä varustetun pylvään juuriosan peitossa, joten tarkkaa merkintää on vaikea tulkita, olisko se UH-2095-D01?


Ikäänkuin merkintä olisi ensin tehty valumuotin malliin, mutta sitten lisätty tuo mallin ylä- ja alaosan kiinnitykseen tarvittava pylväs ja sen juuren pyöristys olisi osittain peittänyt merkinnän.

Mersun kostonhaluiset ja verenhimoiset figuurit ovat vallan komeita, vaikka muovi-ikkunoiden läpi kuvaten niistä ei saa parasta mahdollista vaikutelmaa.

Kojak:inakin tunnetun Telly Savalas:in kalju on mallinnettu aivan tyydyttävästi. Mersun kojelaudan detaljointi sensijaan ei ole kummoinenkaan.

Mersun keulan tähti oli mallissa silmiinpistävästi liian korkealla, liian pitkän varren päässä.

Tähti ei ollut paikoillaan kovinkaan tukevasti, sillä hellävaraisessa käsittelyssäni se vahingossa irtosi. Tällöin paljastui että tähden varren alaosassa on jäysteitä jotka estävät painamasta sitä kunnolla jäähdyttimen yläosassa olevaan reikään.

Tein siis ilman palkkaa sen mitä jo kiinalaisen kokoonpanijan olisi pitänyt palkkansa eteen tehdä, eli katkaisin pihdeillä tähden varren lyhyemmäksi niin että ylimääräiset röhmelöt putosivat pois ja liimasin tähden reikäänsä oikealle korkeudelle. Tulos on mielestäni ihan kelvollinen, ainakin näin kadun miehelle.

Kuusisatanen Mersu on varmaankin kokoelman komeimpia malleja, tai ainakin hyvin arvostettu auto aikoinaan. En ole niin objektiivinen tarkkailija että pystyisin nämä kaksi näkökohtaa ehdottoman selkeästi toisistaan erottamaan.


Vertailun vuoksi joitakin aiheeseen liittyviä kuvaruutukaappauksia ko. elokuvasta. Blofeldin kaulatuki on figuurissa kieltämättä tähän verrattuna mennyt hiukan överiksi.