Parempi LohiKäärme

Edellinen Seuraava

Olen jo edellä jutussa 172 koettanut suunnitella James Bondin Autokokoelman pienoismallia #84 paremman lohikäärmeen, mutta kun tulos poikkesi melko paljon elokuvan lohharista, täytynee vielä jatkaa samaa aihetta SolidWorks -ohjelmalla.

SolidWorks:in eduksi on mainittava että siinä on helppo renderointi jolla käytännössä on ratkaiseva merkitys lopputuloksen ulkonäköä ajatellen. Eikä osien kokoonpanoakaan sovi moittia.

Edellä olen todennut että elokuvan lohharissa on suorat kyljet. Omassa ehdotuksessani aion kuitenkin pitäytyä monimutkaisemmissa muodoissa koska ne minusta olisivat luonnollisempia.

Kulmikas lohikäärme ei vaikuta uskottavalta. Laatikkomaisesti muotoiltu tankki olisi mielestäni helpompi mieltää keinotekoiseksi, koneeksi, kulkuneuvoksi, huijaukseksi.

Uudesta lohikäärmeestä on tarkoitus tulla hiukan aiempaa ehdotusta pitempi ja leveämpi. En tiedä voiko korkeutta pienentää. Tankin avoimella suulla ja hampailla varustettu etuosa täytyy saada suljetuksi - tai ainakin suljetun näköiseksi.

Tankkiin täytyisi mahtua sisään mm. kohtuullisen kokoinen moottori ja ainakin 4 ihmistä (elokuvan 2 vartijaa ja 2 vankia). Ihmisten mahtumista aion testata yksinkertaisilla ihmismalleilla mittakaavassa 1:43 seisovassa ja istuvassa asennossa.

Aihion sopivat mitat olisivat ehkä pituus 165 mm (todellisuudessa yli 7 metriä), leveys 58 mm (lähes 2,5 metriä) ja korkeus ... niin että se riittää myös pyrstölle.

Kovin matalaa mallista ei voi tehdä, koska maavaraa täytyy olla kohtuullisen paljon, sisällä täytynee olla ainakin jonkinlainen välttävä seisomakorkeus ja lisäksi rungon kannen päällä on torni.

Sisätilojen riittävyys on koetettu varmentaa karkeilla ja yksinkertaisilla seisovilla ja istuvilla ihmisen malleilla, pituus vastaa noin 180 cm ihmistä mittakaavassa 1:43. Tilaa jää vielä mukavasti moottorille ja muulle tekniikalle.

Nyt on maastokuvioiset renkaat ympäriinsä ja "hampaiden" takana punainen suojus joka suojaa mm. ajajaa luodeilta. Varmaan tämän täytyy olla neliveto - ei kai sitä muuten saa kaupaksi.

Maavara on sama 10,5 mm kuin edellä koska renkaat ovat samat ja akseleiden korkeus pohjasta on sama.

Kyljet on tehty osittain kaareviksi siinä toivossa että lopputulos muistuttaisi enemmän lohikäärmettä tmv. luonnon hirviötä.

Voihan tosin olla ettei elokuvan lohharin rungon sisällä ollut täyttä seisomakorkeutta ja ajajan oikea paikka saattaa olla tornin kohdalla. Hmmm, itse asiassa tornissahan on aukkoja joiden täytynee olla mm. ajajaa varten.

Olen varautunut siihen että tornin pitäisi voida pyöriä tekemällä siitä erillisen komponentin, mutta se ei ehkä ollut ideana elokuvan lohharissa.

Lohikäärmeen hampaiden takainen punainen suojus tuli tässä oikeastaan toteutettua aika epäkristillisellä ja fyysisesti mahdottomalla tavalla. Eri osien aineet ovat päällekkäin samassa tilassa.

Tärkeimmiksi mitoiksi muodostui:


Viel' viime ponnistus ...

Edellä olivat mm. ihmisten mallit mitoitettu aika karkeasti - eihän elokuvassa sentään mitään sumopainijoita ollut - joten kokeilenpa mallintaa istuvan ja seisovan ihmisen hiukan tarkemmin.

Seisova hahmo on 42 mm korkea vastaten mittakaavassa 1:43 noin 180 cm pituista henkilöä. Hänen hartioittensa leveys 15,5 mm olisi oikeasti noin 666 mm.

Istuva hahmo on 31 mm korkea ja hartioiden leveys on edellistä kapeampi 13,6 mm, joka oikealla ihmisellä vastaa mittaa 585 mm.

Istuimen korkeus mallissa on 10,33 mm, eli oikeasti noin 444 mm. Pepusta päälakeen mallissa on 20,72 mm, eli oikeasti noin 891 mm, joka tosin taitaa olla hiukan niukka 180 cm pituiselle henkilölle?

Sean Connery epäilemättä on hiukan isompi. En kuitenkaan tee häntä varten omaa istuvaa hahmoaan. Tila mallin sisällä ei ole niin niukka että erolla olisi kriittistä merkitystä?

Ajajaa ei kannattane sijoittaa lattiatasolle kuten edellä. Istua hänen varmaan täytyy, mutta ajajan pään oikea paikka lienee tornin katseluaukkojen kohdalla.

Aiempi malli oli suhteettoman korkea verrattuna elokuvan ajoneuvoon. Edellistä mallia mittailemalla päädyn siihen käsitykseen että runkoa voisi hyvinkin madaltaa 10 mm jos istuvan ajajan silmät nostetaan tornin luukkujen tasolle. Rungon alle jää silti istumakorkeus.

Kokoonpanossa ajajan korkeus on sidottu tornin kurkistusluukun korkeuteen, joten hän seuraa tornin (eikä pohjan) mukana.

Lohharin hampaiden takana oleva punainen suojus on tässä sidottu pohjaan eikä runkoon. Ongelma siihen kuitenkin tässä jää, sillä se ei tuossa paikassa ihan oikeasti mahtuisi menemään rungon sisään rungon pohjassa olevasta aukosta kuten oheinen kuva koettaa havainnollistaa.

Tämä lienee melko lähellä elokuvan näkemystä lohharista, mutta kylkien kaarevista muodoista en luovu, ne kuuluvat lohikärmeeseen sanokoot peltisepät ja hitsarit mitä tahansa! Varsinkin naispuolisella lohikäärmeellä on oltava muodot kohdallaan, lihaa luitten päällä niinkuin sanotaan.

Vangit mahtuvat oikein mukavasti istumaan lohharin takaosassa ja tornin kohdalla on reilu seisomakorkeus.

Tornin (hiukan liian) avarasta suuaukosta kurkistamalla voimme todeta että ajuri istuu paikoillaan ja toinen vartioi väsymättömänä vankeja seisaaltaan.

Kun ohjelma jättää joskus (vahingossa?) sammuttamatta valot vaunun sisältä renderöidyssä näkymässä, pääsee tornin aukosta jopa näkemään istuvan vangin hyvin valaistuja jalkoja!

Muotoilusta voi aina kiistellä, mutta minä ainakin kunnioittaisin mieluummin muodokasta lohikäärmettä koska se näyttää lihaksikkaammalta.

Kun mallia katsoo vaikkapa rautalankamallina, liikuttaa hiukan ja vaihtaa sitten "parhaaseen näkymään" (eikä enää liikuta) niin ohjelma jättää mallin sisäosat valaistuiksi niin että rei'istä pääsee kurkkimaan sisään.

Tosin tuossa tornin reikien kohdallahan pitäisi oikeasti olla valaisimet.

Renkaiden ulkopintojen välinen etäisyys on tässä mallissa 47 mm ja kun renkaat ovat samat 5 mm leveät kuin aiemminkin niin raideleveys ilmeisesti on 42 mm eli oikeassa olisi 1806 mm. Sellainen jo herättää luottamusta.

Ajo-ominaisuudet? No jaa, pyrkimys on että vakaat, mutta etupyörien kääntämistä ei ole edes ajateltu pohjan aukkojen mitoituksessa. Kääntöympyrän säde on ääretön. Eipä ole malliin kyllä suunniteltu mitään jousitustakaan, sen puoleen.

Malli on hiukan aiempaa leveämpi. Suurinta leveyttä on hankala mitata kaarevista pinnoista, mutta luomalla mallin kylkiä lähes sivuavia tasoja päädyn käsitykseen että perä on leveimmässä kohdassa noin 59,55 mm eli oikeasti noin 2560 mm. Ilmeisesti liian leveä suomalaiseen tieliikenteeseen. Pituus on 165 mm eli oikeasti noin 7095 mm ; ei mahtuisi tavalliseen pysäköintiruutuun.

Mallin korkeus on 72,3 mm eli oikeasti noin 3109 mm. Pysäköintihalliin ei siis ehkä kannata pyrkiä ja konepesukin voisi tuottaa ongelmia. Tämä versio on kuitenkin edellistä huomattavasti matalampi.

Tornin pyöreän aukon halkaisija on yli metri. Sivussa oleva ovi on noin 20mm * 32mm eli oikeasti 860mm leveä ja 1378mm korkea.

Kuten aiemminkin maavara on 10,5 mm eli noin 451 mm ja akseliväli 104 mm eli tosielämässä olisi 4472 mm.

Rungon korkeus 36 mm (eli oikeasti 1548 mm) ei mahdollista seisomakorkeutta koko sisätilassa, mutta tähän ajoneuvoon kuitenkin noustaan, sillä oven alareuna on noin 74 cm korkeudella maasta. Rungon yläpinta on mallissa 51,49 mm korkeudella maasta eli oikeasti 2214 mm.

Sean Connery joutuisi siten sekä kiipeämään että kumartumaan ajoneuvoon noustessaan. Tosin minulla ei ole todisteita siitä että Connery koskaan olisi ollut elokuvan Lohharin sisällä. Mahdollisesti siellä kuvaustilanteessa oli vain yksi mies?

Tuulitunnelikokeita ei ole vielä tehty. Turvatyynyt, lukkiutumattomat jarrut, mukitelineet sekä hybridimalli ovat vasta suunnitteilla. Istuimet tulevat ehkä evoluutioversioon ja siihenkin vain kovasta lisähinnasta.

Kurittomien kakaroiden taltuttamiseen tämä on lyömätön konstruktio. Suositellaan perheajoneuvoksi ja koululaiskuljetuksiin, erikoisesti peruskoulun neljännestä luokasta ylöspäin. Ajoneuvon henkilökunnalle (eli ajajalle ja vartijalle) käsiraudat, kumiset suojapuvut ja pari koopeetä tulevat vakiovarusteina, tietty, elokuvan mukaisesti.


Polttoaineen kulutuksesta huolestuneille tai muuten vaan nynnyille on suunnitteilla virtaviivaisempi erikoismalli jossa joitakin kulmia on pyöristetty. Siihen tulee vakiona torniin upotetut niitinkannat, pätkä ralliteippiä ohjauspyörään, neonvärillä maalatut liekinheittimen käyttövivut ja tyylikäs kärpännahkavuoraus tornin sisäpuolelle.

Tuossa viimeisessä tornin käsittelyssä taisi itse asiassa tulla virhe (tuo sininen viiva tornin etusärmän kohdalla?), ohjelma ehkä menetti särmän pyöristyksessä kohdan jota oli käytetty mitoituksessa ... mutta olkoon, eiköhän tämä SolidWorks -kokeilu jo ala riittää tästä aiheesta ... toivottavasti voin vielä joskus palata tämäntapaiseen piirtelyyn FreeCAD:in puitteissa ...


Äl' yli päästä perhanaa...

Taistelulipun tulee edelleen liehua sillä taistelu jatkuu. Yön yli levättyäni päätän että Lohhariprojektiin sittenkin tarvitaan vielä kohennusta, eläimellisen raju loppurutistus ahdistetun villipedon katse silmissäni.

Keskikokoisen istuvan ihmisen mitta pepusta päälakeen täytyisi mielestäni olla noin 95 cm. Niinpä istuvaa hahmoa täytyy hiukan kasvattaa.

Uusi aiempaa isompi istuva normihenkilömalli on penkistä 22 mm korkea eli 946 mm, joka aika hyvin vastaa omaa mittaani. Hartioiden leveys on kasvanut arvoon 14 mm eli 602 mm.

Connery on varmaankin harteikkaampi ja pitempi kuin tämä minunkokoisekseni 180 senttiseksi ajateltu henkilö.

Tässä istuvassa hahmossa on aiemminkin polven yläpinnan korkeus maasta ja polven etuosan etäisyys selästä olleet kumpikin suunnilleen 60 cm. Tosin täytynee ajatella että hahmolla on jalassa kengät jotka jonkin verran kasvattavat polven korkeutta.

Isompi istuva hahmo kasvattaa hiukan jalat Lohharin pohjalla istuvien korkeutta ja hiukan laskee ajajan jalanpohjia koska ajajan pää on sidottu tornin piirteeseen eikä siten periaatteessa liiku pohjan suhteen.

Leikkauskuvat todistavat että keskikokoinen mittakaavan 1:43 persoona mahtuisi istumaan mallin sisätiloissa. Sean Conneryn ego ei varmaankaan sisään mahtuisi.

Tässä vaunun rungon yläreunat ovat jopa pyöristettyjä, joten keskemmällä on enemmän päätilaa kuin aivan reunalla. Ajaja taitaa joissakin kuvissa olla hiukan liian alhaalla koska hänen päälakensa on sidottu kurkistusaukon yläreunaan, vaikka oikeasti sillä korkeudella pitäisi olla hänen silmänsä.

Joissakin näistä kuvista on temppuiltu "jättämällä valot päälle". Sen huomaa siitä että kuvassa ei ole varjoja. Jotkut kuvat ovat hiukan sameita koska olen jättänyt leikkausten teossa käytettävät työkalut näkyviin.

Tornin sketsausongelma on korjattu välillä ja tornin särmien pyöristys on muuttunut joten kuvissa voi olla eroja sen suhteen. Ajaja on myös välillä asetettu uudelle korkeudelle niin että hänellä on jopa mahdollisuuksia nähdä ulos tirkistysaukoista.

Lopuksi voin lausahtaa että sekalainen kokeilu on SolidWorksillä helppoa, siitä sille kunniamaininta. Ei välttämättä tarvitse niin tarkkaan alussa tietää mitä on tekemässä, jotakin saa silti aikaiseksi. Näissä kokeiluissa on hyödynnetty Shell-komentoa joka sopii ainakin silloin kun tavoite on vain saada aikaan jotakin oikealta näyttävää, kaikista yksityiskohdista välittämättä. Kun pyöristykset tehdään ennen Shell-komentoa niin ne tulevat automaagisesti myös mallin sisään.