Lambo

Edellinen Seuraava

Viimeisessä Pierce Brosnan Bond-elokuvassa Die Another Day Pohjois-Korealaisen kenraalin pojalla eversti Moon:illa oli vallan merkittävä länsimaisten urheiluautojen kokoelma. Elokuvan alkupuolen tulitaistelussa kokoelma tosin karsiutui jonkin verran. Jäljelle ehkä jäivät ainakin punainen Lamborghini ja keltainen Ferrari.

Elokuvan loppuvaiheessa nimeään ja ulkomuotoaan radikaalisti muuttanut pääpahis, nyt nimeltään Gustav Graves, kuljetti em. kahta urheiluautoa ison kuljetuskoneen lastiruumassa.

Kuten oheisesta kuvaruutukaappauksesta näkyy, oli ruumassa tavara edestä taaksepäin järjestyksessä etummaisena helikopteri, heti sen perässä keltainen Ferrari, perimmäisenä punainen Lamborghini.

Niinpä kun lastiruuman sisältö alkoi putoilla tuhoon tuomitun lentokoneen perästä, putosi ensin punainen Lambo, sitten keltainen Ferrari ja viimeisenä helikopteri.

Toisin sanoen keltaisen Ferrarin täytyy vielä olla perästä katsoen helikopterin edessä silloin kun Lambo oli putoamassa ulos.

Molemmat italialaiset superurheiluautot näyttävät oikein komeilta törröttäessään nokallaan riisipellossa. Miten lienevätkin päätyneet näin lähelle toisiaan ja maalipinnat näin puhtaina.

Riisipeltonäkymää voisi ehkä hiukan kritisoidakin, mutta varsinainen pointtini on siinä että James Bondin Autokokoelman mallin #39 taustakuva esittää kuljetuskoneen rahtiruuman sisällön väärin.

Dioraaman taustakuvassa nimittäin näkyy se helikopteri, mutta se ei esitä mm. keltaista Ferraria lainkaan silloin kun punainen Lamborghini on jo lentokoneen perän rampilla lähtemässä putoamaan.


Mallin #39 dioraaman mukaan lentokoneen ruumassa punaisen Lambon ja helikopterin välissä ei ole juuri mitään.

Dioraaman pohjaan on kuitenkin tehty komea ramppi kuvaamaan lentokoneen perän lastausluukkua.

Dioraaman pohjasta löytyy merkintä UH-2167-P04 39 ja pienoismallin sisältä melkein vastaava merkintä UH-21 67-D01 joka näkyy aika heikosti (ja osittain kahtena?)

Dioraaman pohja on tässä varaa tehdä paksuksi koska pienoismalli on niin matala.

Lamborghinin perä on hyvin huomionarvoinen ja monimutkainen. Se tuntuisi koostuvan monista osista, mutta en helposti pysty irrottamaan osia toisistaan, joten jätän ne yhteen.

Oikea Lamborghini mittakaavassa 1:1 on hyvin kallis auto. Se on myös melkoisen epäkäytännöllinen kulkuneuvo. Lamboa ei ole tarkoitettukaan jokapäiväiseen käyttöön. Sen on tarkoitus olla erikoisuus, ei arkikauraa.

Hinnan kiroissa olevan merkin arvolle sopivasti pienoismalli näyttää hyvältä, huolellisesti detaljoidulta.

Pienenä kauneusvirheenä keskikonsolissa oli jokin vaalea hauras karva jota ei tunnusta omakseni. Se häiritsi kuvissa sen verran että täytyi katkoa pois ja kuvata uudelleen.

Sovitukset ovat aika tiukat. Mallin sulkeminen ei suju kovin helposti. Ohjaamon sisäosa täytyy ensin asettaa paikalleen valuosaa vastaan niin että sen takaosa menee hain kiduksia muistuttavat aukot sisältävän pykälän taakse. Vasta sitten mallin pohjan voi ujuttaa perästä valuosan sisään ja ruuvata kiinni.