Lohhari

Edellinen Seuraava

Dr. No:n lohikäärmetankki on mielestäni James Bondin Autokokoelman huonoimmin suunniteltu pienoismalli.

Dragon Tank eli kokoelman malli #84 tuli jo edellisessä jutussa mainittua harvinaisen avuttoman näköisenä James Bond Car Collection -pienoismallina. Sitä kritisoidaan myös jutussa 127 muiden epätäydellisyyksien joukossa.

Niinpä moraalinen velvollisuuteni on esittää siihen ainakin osittainen parannusehdotus SolidWorks -ohjelman 3D-mallina.

Tässä on maastorenkaat vain takana. Oletettavasti Lohhari on takavetoinen?

Maalaukset puuttuvat esim "hampaista" ja puuttuu tietysti paljon muutakin. Malli on luultavasti liian lyhyt, korkearakenteinen ja torni on liian leveä.

Tämä ei kuitenkaan ole aivan kenkälaatikko, vaan rungossa on muotoakin. Ja maavaraa löytyy huomattavasti enemmän kuin Universal Hobbies -versiossa.

Tällä lohikäärmeellä on huomattavasti parempi rämeuskottavuus (vrt. katu-uskottavuus) kuin sarjan pienoismallilla. Etu- ja takaylitykset ovat hyvin niukat.

Tällaisen mallin heikkous maastossa luullakseni olisi se että se olisi herkkä kaatumaan kyljelleen korkean painopisteen ja suhteellisen kapean raideleveyden vuoksi.

Renderöidyt kuvat spekulaarisine heijastuksineen kieltämättä ovat hyvän näköisiä, vaikka näistä puuttuvatkin esim. pienoismallin tornissa olevat niittaukset. Tietokonekuvat pakkautuvat kiitettävän hyvin.


Tärkeimmät mitat (mittakaava 1:43)

Vastaavat todelliset mitat olisivat siis tämän mukaan suunnilleen

Tämä koskee tietenkin vain tätä mallia eikä elokuvan alkuperäistä Lohharia jonka mitat ovat minulle tuntemattomat.Mutta miltä oikea "tankki" näytti elokuvassa?

Se ei näy kovin hyvin. Kuvia täytyy käsitellä aika rankasti että edes jotakin saa esiin. Kyljet näkyisivät kuitenkin olevan tasaiset, toisin kuin minun ehdotuksessani.

Vasemmalla kuolee laivuri Quarrel radioaktiivisella rämeellä pian sen jälkeen kun Lohharin toinen lamppu oli ammuttu rikki. Sitten James Bond ja Honey Rider jäävät vangeiksi.