Vapise Ixo!

Edellinen Seuraava

Ixo-nimisen firman ei kannata ryhtyä lepäilemään laakereillaan, sillä pienoismalliala on kilpailtu ala. Kohtapuolin tässä saattaa olla sille alalle rynnimässä vähän itse kukin!

Luonnollisten näköisten autojen pienoismallien teko ei kuitenkaan oikeasti taida olla aivan helppoa, tai ei ainakaan pienitöistä. Tässä kokeilen aivan naiivisti simppelin 3D-mallin tekoa SolidWorks -ohjelmalla.

Jos jatkan tällä linjalla niin ohjelma kuitenkin jatkossa vaihtunee ilmaiseen FreeCAD -ohjelmaan, koska SolidWorks olisi lähinnä vain työelämässä käytettävissä ja siinä on vakavia (ihan tahallaan tehtyjä) yhteensopivuusongelmia eri versioiden välillä. FreeCAD -ohjelmaan uskon kuin hullu puuroon. FreeCAD:issä ei myöskään ole käytön jatkuvuutta haittaavia lisenssirajoituksia.

En sinänsä pidä SolidWorks:iä huonona ohjelmana, mutta koska en mitä luultavimmin voi päästä töihin joissa sitä käytettäisiin, niin minun ei ole järkeä panostaa sellaiseen, vaan valita mieluummin samaan tarkoitukseen avoimen lähdekoodin ilmainen FreeCAD jossa ei ole työelämän ulkopuolella toimivien käyttäjien kiusaksi tehtyjä käyttörajoituksia kuten SolidWorksissä on.

Oikeasti tällaisessa työssä tarvittaisiin paljon tarkkoja mittoja oikeasta autosta ja huomattavasti rutiinia. Nämä mitat ovat vain suuntaa-antavia ja rutiineja pitäisi kehittää paljon paremmiksi. Tämä on vain haparoiva ensimmäinen kokeilu tällä alalla. Ixo voi toistaiseksi ottaa rennosti.

Tämä malli on tutussa mittakaavassa 1:43. Olkoon malli 100 mm pitkä (ilman puskureita) ja 40 mm leveä, mukavat tasamitat. Mallin esikuva olisi siten tässä mittakaavassa 4300 mm pitkä ja 1720 mm leveä, siis suunnilleen keskikokoinen henkilöauto. Mallin kokonaiskorkeus tulisi olemaan noin 35 mm vastaten oikean auton korkeutta 1505 mm.

Tarkkaa korkeutta on tässä vaiheessa vaikea lyödä lukkoon, koska se riippuu useasta osasta. Ajattelisin että malliin tulee JBA-malleja jäljitellen metallista valettu yläosa, muovinen pohja, akselit eteen ja taakse, sekä pyörät akseleiden päihin. Akselit tulisivat pohjaan kiinni ja matkustamon sisäosia ei ole tarkoitus mallintaa. Valuosaksi tarkoitetun korin yksityiskohdat kuten lamput yms toteutan itse valuosassa eikä erillisinä komponentteina.

Kokoonpanoa siis tarvitaan koska osia on useita. En kuitenkaan aio tehdä malliin realistisia ruuvikiinnityksiä, vaan pistän tylysti sen pysymään koossa relaatioiden avulla. Mallin muoto on aivan lapsellinen ja luonnottoman suoraviivainen, mutta jostakin täytyy aloittaa.

Tässä ei ole mm. ikkunalaseja ja muotoilu on alkeellista, melkoisen symmetristä. Valuosa on messinkiä. Renkaiden koko on nähtävästi liian pieni ja vyötärölinja liian alhaalla.

Mutta on tässä sentään metalliset akselit ja 4 kuivankelin rengasta. Ja ajovalojen paikat edessä. Ja saamaristi on mitoittamista vaikka miten vähällä koettaa päästä.

Hyvän kokonaisuuden kruunaa tarpeeksi vakuuttava nimi perässä ja keulassa turhat luulot pois ottava hymy joilla osaltaan voi kompensoida muotoilun pieniä puutteita.

Mallin kokonaiskorkeudeksi muodostuu 34,5 mm johtuen akselien asettelusta pohjan suhteen ja renkaiden koosta. Puskureiden kanssa pituus hiukan ylittää 100 mm.

Renkaiden ulkonäön parantamiseksi lisätään pyöriin vielä pölykapselit erillisinä komponentteina. Tähän hiukan leikkimieliseen ensimmäiseen kokeiluun autopienoismallien mallintamisen vaikealla saralla kului aikaa noin puoli päivää...


Edellistä huomattavasti JBA-maisempi malli

Vaikka en jatkossa aiokaan panostaa autopienoismallien mallintamisessa SolidWorks -ohjelmaan, vaan ilmaiseen vapaan lähdekoodin FreeCAD -ohjelmaan, jota voi tutkia osoitteessa http://sourceforge.net/apps/mediawiki/free-cad/, täytyy edellistä Aku-Ankkamaista ensiyritystä häpeillen hätärinä (hätätyönä) tehdä kunniallinen Bond-henkinen malli JBA-sivustoa varten.

Tässäkin pohjan mitat ovat 100 mm * 40 mm. Mallin korkeudeksi näyttää muodostuvan 36 mm, joka mittakaavassa 1:43 vastaa todellista korkeutta 1548 mm. Siis urheiluautoksi melko korkea. Materiaaliksi on valittu hiiliteräs. Pyörät ovat aiempaa suuremmat.

JB-henkisesti merkitsemme autolle rekisteritunnukseksi BMT-216. No okei, se A -kirjain unohtui lopusta, vertaa #01. Aluksi on pyörät vain vasemmalla puolella koska kyseessä on kovia aikoja varten suunniteltu säästömalli. Säästömalli on vakaa koska kartanlukijalla on rullaluistimet ja lattiassa reikä.

Ikkunoiden lasien puuttuminen on selkeä puute, erikoisesti tässä harjoitelmassa koska tuulilasi olisi kaareva.

Tämäkin on vain eräänlainen hupikokeilu, mutta eräs lisäys malliin täytyy ehdottomasti saada. Kyseessä ei tosin ole Aston Martinin malli, vaan kuvitteellinen leikkiajoneuvo, mutta JBA-sivustolla eräs pieni piirre on ehdottomasti lisättävä mallin kylkiin. Aston Martin ei käytä reiän muotona ellipsiä, mutta minäpä käytän. Tämä on ehkä Astonin seniorimalli koska on näin korkearakenteinen.

Täytyyhän korin altakin olla kuva ja mielellään mittojen kanssa. Tosin tässä mitat ovat lähinnä viihteen vuoksi, koska ne ovat jokseenkin mielivaltaisia eikä tällaisesta kuvasta oikeasti varmaankaan pysty mittoja edes lukemaankaan. Työpiirustuksia nämä eivät yritä olla.

Mallissa on nyt neljä pyörää mutta oikeasti siinä on sellainen ongelma että pyörät "leikkaavat" paksun korin. Pyörät eivät oikeasti mahtuisi olemaan korin yläosan sisällä. Siitä 3D-mallit ovat "hauskoja" että epähuomiossa voi rakentaa fysikaalisesti mahdottomia malleja esim. niin että kaksi eri osaa sijaitsevat samassa paikassa.

Ehkä on vielä korostettava sitä että vaikka olenkin ohjelmalla rakentanut 3D-mallia niin nämä kuvat ovat tietenkin vain kuvaruutukaappauksia eivätkä itse 3D-malli.

No jaa, itse asiassa tuulilasin lisääminen mallin kokoonpanoon on aivan helppoa tässä käytetyllä toimintatavalla. Tarvitsee vain tehdä kopio korin mallin tiedostosta, nimetä tiedosto sopivasti ja avata osa ohjelmassa, poistaa piirrepuusta tarpeeton loppuosa, muuttaa osan materiaali lasiksi ja tuulilasia mallin kuoresta pois leikattaessa valita täppä "Flip side to cut", jolloin itse asiassa leikataankin auton kori irti tuulilasista ; muu kori katoaa ja vain tuulilasi jää jäljelle.

Uusi osa on kivuton lisätä kokoonpanoon omana komponenttinaan ja sopii paikalleen kuin nakutetu, koska sehän on juurikin korista poistettu osanen.

Tuulilasin paksuus ei tietenkään tule luonnollisessa koossa, mutta kyllä se pienoismalliin välttää. Eiväthän koripeltitkään tule oikean paksuisina. Pienoismallien valuosat ovat suhteellisen paksuja.

Puutteita ja kehitystarpeita tulee silti esiin tavan takaa. Eräissäkin kuvissa näkyy että renkaan musta kumi tulee osittain pölykapselin läpi. Ilmeisesti pölykapselin väärä pinta oli relaatiolla kytketty renkaaseen.

Puutteita voisi korjailla kai loputtomiin, mutta jossakin vaiheessa tämä tuunaus täytyy lopettaa ja todeta että minulla ei sen suhteen ole tulevaisuutta SolidWorks -ympräristössä, joten tämä tie ei oikeasti johda mihinkään. Vastaavat toiminnot ovat kuitenkin toteutettavissa myös FreeCAD -ympäristössä. Niinpä uskon että CAD-tulevaisuuteni on FreeCAD:in parissa jos minulla sellainen tulevaisuus on.

Tietokonemallit tekevät oikeita pienoismalleja pokkarilla kuvailleen surumieliseksi sikäli että tällainen vaatimatonkin tietokonemalli saadaan näyttämään aika hyvältä ja siistiltä. Ei naarmuja, ei pölyä, ei töhnää, ei sormenjälkiä, ei ylivalottuneita vaaleita maalipintoja, ei karvoja, ei heikosti detaljoituja osia, ei vaurioita, ei ilkeitä heijastuksia, ei epätarkkuutta, ei kameran kennon dynamiikkaa pilkkanaan pitäviä suuria kontrasteja, ei kuvaan unohtuneita työkaluja.

Tämä on nimenomaan todellisten JBA-pienoismallien saitti joten kuvat oikeista pienoismalleista ovat täällä välttämättömiä. Ilman kattavia mittoja autoista (ja muista vempeleistä) ei edes pystyisi tekemään uskottavia 3D-malleja. Tjaah, poikkeuksena ehkä joku Dragon Tank #84 jonka pienoismalli näyttää ihan kenkälaatikolta toisin kuin esikuvansa. Dragon Tankista pystyisin tekemään pienoismallia rutkasti paremman 3D-mallin ihan vaan mutuna mittoja arpoen.

Yleisesti ottaen olen kuitenkin sillä linjalla että todellisuutta ei pidä yrittää korvata keinotodellisuudella. Tietotekniikan tulee olla apuneuvo, ei itsetarkoitus eikä todellisen korvike.