Kultainen ase?

Edellinen Seuraava

Herra Scaramanga kultaisen aseensa kanssa ja hänen pieni mutta pippurinen sekä monitaitoinen apurinsa Nic-Nac ajelevat kullanhohtoisella AMC Matadorilla, joka on sarjan malli #44

Dioraaman pohjassa on tunnisteet UH-2232-P04 sekä #JB44 - ehkä vielä joskus onnistumme selvittämään mitä se merkitsee?

Tämä malli on erikoinen siinä suhteessa että etupyörät ovat ajosuuntaan nähden vinossa asennossa, eivätkä suorassa. Etupyörien erikoisen asennon tarkoitus on ilmeisesti viestittää että ajoneuvo on kääntymässä.

Nokkelana Niilona arvaan että etupyörät eivät voi olla samalla akselilla, kuten näissä pienoismalleissa tavallisesti.

Kun malli on saatu irti dioraaman pohjasta, näkyykin selvästi se että etupyörät ovat erillisiä ; niillä ei ole yhteistä akselia. Niissä on jonkinlainen nivel joka mahdollistaa pyörän asennon lievän muuttamisen.

Etupyörät eivät pyöri oikeasti. Toinen rengas kylläkin helposti pyörii vanteella, koska se on niin löysässä, mutta vanteet eivät pyöri.

Mallista ei ehkä helposti saa tehtyä sellaista muunnosta jossa etupyörätkin pyörisivät. Mallin pohjakin on muotoiltu kääntyneiden etupyörien mukaiseksi.

Pienoismallin metallista valetun yläosan alapinnassa on tunniste UH-2232-D01 - ahaa, kerrankin numerot täsmäävät dioraaman pohjan kanssa.

Figuurit pienoismallin sisällä ovat kohtalaisen hyvälaatuiselta vaikuttavia tässä hintaluokassa, vaikka olenkin joskus aiemmin tullut niitä hiukan parjanneeksi, Gallerian vanhassa jutussa 06. Tämä ei taida olla sama yksilö tästä mallista.

Nic-Nac ei näytä istuvan luontevassa asennossa kun selkä on irti selkänojasta.

1½ mm kuusiokoloavain ja 1,4 mm uraruuvitaltta ehkä auttavat havainnollistamaan miten pienistä piirteistä on kysymys.

Figuurien kasvonpiirteitä olisi tavattoman vaikea itse korjailla maalisiveltimellä.

Lähikuvat figuureista pokkarin salaman kanssa vaaleiden kasvojen edestä ovat vaikeita. Kasvojen yksityiskohdat huuhtoutuvat helposti kuvassa olemattomiin.

Ikkunan läpi figuureja on valoisuuden hallinnan osalta helpompi kuvata, mutta tokihan piirteet voivat silloin jonkin verran vääristyä varsinkin vinosti kuvattaessa koska ikkunoiden läpinäkyvät muovit eivät sentään ihan optista laatua ole.