Kultasormen jenkkikiesi

Edellinen Seuraava

Kultasormen uudempi loistoauto Lincoln Continental eli Suomi-sarjan malli #48 on samasta elokuvasta kuin edellä käsitelty Bondin Aston Martin, joskin eri mantereelta.

Suoraviivaisesti muotoiltu auto on dioraamassa pysäköity Kultasormen kartanon päärakennuksen eteen lievälle - ehkä sorapintaiselle - kumpareelle. Dioraaman yläpinta on nimittäin lievästi kaareva. Näyttäähän se sellaisena kivemmalta.

Pienoismallin tuskallisen musta maalipinta on haastava kuvattava pokkarin salaman kanssa lähietäisyydeltä. Kaikki lika, pöly, naarmut, sormenjäljet näkyy siinä kiusallisen hyvin.

Valmistaja on kiinalainen Universal Hobbies. Dioraaman pohjasta löytyy kryptinen merkintä UH-2145-P04 48 ja pienoismallin sisältä, metallisen valuosan alapinnasta tunniste UH-2245-D01

Auton kojelauta on melko vähäpiirteinen, amerikkalaisen suoraviivainen, mutta ainakin sisätilat ovat siistit.

Oddjob:in figuurille olisi mallissa hyvin tilaa, mutta matkustamo ammottaa tyhjyyttään.

Pienoismallin erikoisuus on avoin takaluukku ja tavarasäiliön sisältö. Tästä mallista ei helpolla saa muunnettua tavallisen näköistä, siis sellaista jossa luukut olisivat kiinni.

Elokuvan kannalta avoin takaluuku on kuitenkin hyvin oleellinen, koska tavaratilaan asetettiin Mr Solon palkkio kultana. Hän ei tosin ehtinyt siitä kovin kauan nauttia.

Kulta olisi ehkä kannattanut poistaa tavarasäiliöstä ennen Lincolnin puristamista kuutioksi. OddJobin moka?

Olisi ehkä liian optimistista toivoa että noista pienoismallin tavaratilan pakaaseista löytyisi kultaa jos ne avaisi.

Vaikka jos ihan tarkkoja ollaan niin mielestäni se että tekee jostakin pienoismallin, ei tarkoita että materiaaleja saisi muutella. Se on narraamista jos alkuperäisessä on kultaa ja pienoismallissa muovia tai ilmaa. Ja narraaminen on rumaa, näin äiti koulussa opetti jo yli 45 vuotta sitten.