Sutenöörin työsuhdeajoneuvo

Edellinen Seuraava

Malli #22 Corvorado on niitä komeimpia malleja James Bondin Autokokoelmassa.

Elokuvassa Whisperin autosta käytettiin nimitystä PimpMobile. Sellaisia ei ehkä meikäläisillä leveyksillä niinkään esiinny. Ison maailman mukaista nimeämiskäytäntöä on maisteltu jutussa 16

Nyt kun dioraaman pohjaan on löytynyt toimiva avain, uskaltaudun avaamaan Corvoradon duppletin.

Massiivisen pienoismallin kiinnitys dioraamaan on tavallista järeämpi, vaikkakin vain yhdellä ruuvilla. Suhteellisen suuri malli on tavallisen kokoisessa kotelossa. Dioraaman pohjakin on maininnan arvoinen.

Dioraamaan on kuvattu seinämä, joka pohjan alapuolelta näkyy syvennyksenä. Pohjassa ei ole tunnistetta, mutta pienoismallin metallista valetun yläosan sisältä löytyy teksti UH-1966-D01

Mallin komea muovinen keula on myös ruuvilla kiinni valuosassa ja siten helposti irroitettavissa.

Hohtavan valkea maali, kiiltävät pinnat ja suuret kontrastit tekevät lähikuvat vaikeiksi.

Ruuvailijan kannalta mallin rakenne on tavanomainen, ruuvilla kiinnitettyä keulaa lukuunottamatta.

Matkustamo on yläpuolisen metallisen valuosan ja alapuolisen muovisen pohjan sisällä. Metallinen valuosa ja pyörät sisältävä pohja ovat toisissaan kiinni parilla ruuvilla.

Matkustamon sisäosien alla on tappi joka menee pienoismallin pohjassa olevan reiän läpi. Dioraamaan malli on kiinnitetty tuohon tappiin alhaalta porautuvalla ruuvilla.

Corvorado on ihan todellinen reaalielämän auto, joskin harvinainen. Se ei ole vain Bond-elokuvia varten tehty lavaste.

Corvorado näyttää Cadillac Eldoradolta, eikä se ole mikään sattuma. Se perustuu kuitenkin Chevrolet Corvetten eikä Cadillacin tekniikalle.

Maininnatta ei tietenkään voi jättää Whisperin Corvoradon erikoisvarustetta, oikeanpuoleisen taustapeilin kauko-ohjattavaa myrkkynuoliasetta jolla Whisper ampui NY-asfalttiviidakossa James Bondin autonkuljettajaa.

Wanhaan hyvään aikaan figuurit olivat vielä muodissa. Whisper, auton vaimean kähisevä kuljettaja, on luku sinänsä. Häntä ei kovin hyvin pysty kuvaamaan korin ulkopuolelta. Salaman valo on armoton, se paljastaa häiritsevät puutteet, roskat ja sormenjäljet.