MukaKuuAuto

Edellinen Seuraava

Tämäkö muka olisi Kuuauto! Kaikkea sitä kuuleekin. Ainakaan se ei ollenkaan muistuta Apollo-lennoilla Kuussa todellisuudessa käytettyjä ajoneuvoja. En sitten tiedä josko jokin varhainen prototyyppi olisi ollut tämän tapainen?

Kuuauton täytyy ennen kaikkea olla kevyt ja maastokelpoinen. On vaikea ymmärtää miten tällainen korkea, mutta pienipyöräinen ja yhden hengen ilmeisesti paineistetulla ajohytillä varustettu malli täyttäisi ne vaatimukset optimaalisesti.

Aiemmin kuvatun mallin #31 kotelossa on ylimääräinen irrallinen osanen joka tästä duppletista puuttuu.

Moon Buggy eli KuuÖtökkä on siitä erikoinen että se on Suomi-sarjan ainoa malli joka on tavallista suuremmassa kotelossa. Myös pienoismallin mittakaava on poikkeva 1:58.

Vasta nyt huomaan että täydellisen kuusiokoloavainsarjani 1/16" avain ei olekaan sarjan pienin, vaan 1,5 mm avain on vielä hiukan pienempi ja se mahtuu dioraaman pohjan kolmiokoloruuvin kantaan!

Hurraa, saan kolmiokoloruuvin auki pienimmällä kuusiokoloavaimella ilman kiinalaisia macho-lukkopihtejä. Vielä pienemmille kolmiokoloruuveille tämä keino ei kuitenkaan enää toimi.

Dioraaman pohjassa ei ole merkintää, mutta siinä on aika komea kraateri jonka muodot kuvastuvat myös pohjan alapuolella. Ylimääräistä ainetta pohjiin ei haluta pistää, vaan korkeusvaihtelua kuvaavat piirteet ovat onttoja.

Pienoismallissa on kolmaskin ruuvi ohjaamon alla olevassa putkessa, mutta mikään osa ei tunnu helposti irtoavan kun sen ruuvin ruuvaa irti.

En yritä purkaa mallia sen pitemmälle koska epäilen josko sen saisi vielä sen jälkeen siististi kokoon. Näitä malleja tuskin on tarkoitettu loppukäyttäjän huollettaviksi.

Itse asiassa siis irroitin vain muovisen pohjalevyn ja mallin (kankeahkosti toimivat) pyörätkin ovat kiinni "rungossa", eivätkä irroitetussa levyssä.

Olen aiemmin hiukan väheksynyt tätä mallia ja ilmaissut paheksuntani ottamalla siitä tavallista vähemmän kuvia. Jonkinlaisena (entisenä) avaruus- ja kuulentointoilijana en ole voinut peitellä halveksuntaani tätä Apollo-lentojen kaluston rienausta kohtaan. Otanpa nyt kameran kauniisti käteen ja korjaan laiminlyöntini JBA-saitin ylläpitäjänä näillä uusilla kuvilla.

KuuÖtökän kainaloiden alla olevia USA:n lippuja ei pidä jättää huomiotta. Tähtiä ei tosin pysty laskemaan.