JBA #59

Edellinen Seuraava

Ajattelin avata harjoituksen vuoksi aluksi joitakin Suomi-sarjan duppletteja joiden kotelo on rikki ja joita ei siksi luultavasti kehtaa pistää myyntiin.

Hispano-Suiza eli sarjan numero #59 - elokuvassa Moonraker esiintynyt superrikkaiden röhnevä kulkupeli - on tässä kadottanut lennokkaan keulakoristeensa.

Ehkä tapahtumien kulku on ollut sellainen että dioraaman kotelo on pudonnut ja rikkoontunut, pienoismalli on murtunut irti dioraaman alustasta ja pienoismallin kotelon sisällä liikkuessa pitkäkaulaista lintua esittävä jäähdyttimen koriste on katkennut irti ja kadonnut. Hispano-Suizan draamaa on aiemmin sivuttu vanhassa jutussa 54

Kotelon pohjassa on tunniste UH-2268-P04 #59 joka on sikäli osittain tavallisen kuolevaisen ymmärrettävissä että tämä on Universal Hobbies -nimisen firman valmistama ja keräilysarjan osa numero #59.

Pienoismalli on ollut dioraaman pohjassa kiinni pienellä ristipääruuvilla, mutta sitä ei tarvitse avata koska malli on jo dioraamasta irrallaan matkustamon dioraaman pohjaan yhdistävän muoviosan katkettua.

Pienoismallin ylä- ja alaosa on yhdistetty toisiinsa kahdella pienellä ristipääruuvilla.

Yritän ensin avata ne tavallisella pienehköllä ruuvimeisselillä ja teen näin tyhmyyttäni rumat jäljet reikien ympäristöön. Vasta sitten uskon että täytyy turvautua pienempään ruuvimeisselisarjaan.

Ruuvien auettua paljastuu pieni yllätys. Malli koostuukin kahdesta metalliosasta, muovisen pohjan ja matkustamon sisäosan lisäksi.

Vaaleaksi maalattu metallinen alaosa voisi meikäläisen maallikon mielestä yksinkertaisen rakenteensa vuoksi olla jopa metallilevystä prässätty, eikä valettu?

Hetkisen aikaa ihmettelen uskaltaudunko yrittämään irroittaa matkustamon sisäosaa pienoismallin ylimmästä metalliosasta, mutta sehän irtoaa ihan helposti hiukan takaa nostamalla ja vetämällä taaksepäin. Ja sen saa vieläpä asetettua paikoilleen takaisinkin aika helposti.

Tälle mallille ei ole tarkoitus varsinaisesti tehdä mitään, avasin sen vain avaamisen ilosta.

Jäähdyttimen koriste on jo ainiaaksi menetetty, joten sitä ei voi tähän eksemplaariin korjata.

Pienoismallin voisi ehkä liimata kiinni dioraaman pohjaan, mutta en halua tehdä niin. Mallin avaaminen voisi liimaamisen jälkeen olla hankalaa koska mallin muovinen pohja ja muovinen matkustamo luultavasti samalla liimautuisivat yhteen.

Takapenkillä istuvan Roger Moorea esittävän figuurin pää on kylläkin mielestäni liian pieni. Pienestä päästä Roger Moore on mielestäni kärsinyt aiemminkin mallissa #54 vai johtuuko Mooren pienen pään vaikutelma vain tummapintaisen daamin täyteläisestä afrokampauksesta?

Ehkä tämä avomalli on hauskimmillaan dioraamasta irrallisena. Voisin ehkä mökillä keksiä sille jotakin hyötykäyttöä? Siinä on toimivat pyörät, joten ehkä sitä voisi käyttää - ehkä ilman matkustamoa - pienien esineiden siirtämiseen paikasta toiseen jonkinlaista rataa pitkin vetämällä langalla edestä tai takaa? Rata voisi mennä jopa seinän läpi ja kuljetus voisi toimia kampea pyörittämällä.

Antaisiko sellainen pienimuotoinen Hispano-Suizalle perustuva mökin sisäinen kuljetusjärjestelmä varakkaan vaikutelman? James, lähettäisittekö ystävällisimmin minulle kahden euron kolikon käyttäen datshan sisäistä Hispano-Suiza -kuljetusjärjestelmää!


Täytyypä muistaa samassa yhteydessä ottaa uudet kuvat tämän mallin sellaisesta eksemplaarista jossa jäähdyttimen koriste on ehjä.