Pian putoo

Edellinen Seuraava

Olen jo edellä ehtinyt iloita siitä että James Bond Car Collection -keräilysarjan numeroa #75 voi pitkän tauon jälkeen tilata.

Valitettavasti lähes samaan hengenvetoon on todettava että sarjan kotisivustolla ei ole kaikki lusikat laatikossa omilla paikoillaan, nimittäin sivulla jossa voi tilata vanhoja irtonumeroita. Siitä ohessa pari kuvaruutukaappausta.

Joitakin numeroita puuttuu valikoimasta. Toisten esitystapa on omituinen ; kuvassa olevan lehden numero ja tilauslomakkeelle merkitty numero eivät täsmää. Enkkujen tietojärjestelmä jättää toivomisen varaa.

Tämän johdosta asiakas voi jäädä epäselvyyteen siitä minkä numeron hän todellisuudessa on tullut tilanneeksi. Paras neuvoni tilaajalle on että kuviin ei pidä luottaa. Lopulliselle tilauslomakkeelle tulevat tekstit ovat tärkeämpiä.


Tämän syystalvisen viikon tähti on tietenkin uusi Bond-elokuva Skyfall, ensi-ilta 26.10.2012. Siitä meillä ei kuitenkaan ole vielä paljon mitään materiaalia esittää.

Näitä ulkokuvia kävin 23. päivä rapsimassa raumalaisesta elokuvateatterista, jossa oli paperimainos uudesta elokuvasta, mutta en havainnut siitä isoa sähköistä mainosta.

Viime kertaisesta viisastuneena ruuvasin pokkarin herkkyysasetuksen tappiin 400 ASA näitä jo hiukan hämyssä ilman salamaa otettuja ulkokuvia varten.

Olen ajatellut että ehkäpä paneudun James Bond-parodioihin, vaikkapa vastapainona vakaville Craig-bondeille. Kuuluisaa salaista agenttia on parodioitu aika paljonkin. Heti tulee mieleen Austin Powers ja Johnny English.

Ensimmäistä Austin Powers -elokuvaa International Man of Mystery (suomeksi nimi lie ollut "Austin Powers, kumma jätkä" tjsp) minulla ei ole, joten yritän metsästää sitä asiantuntevasta raumalaisesta videovuokraamosta.


Octopussy -elokuvan dioraamat

Aion lähiaikoina panostaa verrattain runsaasti tämän JBA-keräilysarjan joidenkin vanhojen pienoismallien avaamiseen ja niiden sisällön esittelyyn näillä Galleria-sivuilla. Luettelo avatuista malleista tulee ainakin viimeiselle opastussivulle 6.

Samassa yhteydessä koetan kohentaa mallien ulkonäköä ja kuvia. Tämä koskee lähinnä Suomi-sarjan malleja joista minulla on duppletteja. Aivan kaikista ei ole dupplettia Suomi-sarjassakaan. Enkkusarjasta #66 eli Octopussy-elokuvan länsi-saksalainen 500-sarjan poliisibemu on toistaiseksi ainoa duppletti.

JBA-dioraamojen kokoelman esitystapa elokuvittain on kriisiytynyt kun malleja on jo jopa 9 kpl elokuvaa kohti. Vanhat konseptit eivät tunnu riittäviltä, vaan pitäisi kehittää uusia.

Alustavana ajatuksena olisi jossakin vaiheessa myydä tai lahjoittaa duppletit pois.

Joidenkin kotelo on niin risa etten tiedä mitä niille tekisi. Itse en muistaakseni ole rikkonut yhtään JBA-mallien dioraamojen koteloa, tämän voin vannoa kirkkain silmin ja vaikka sormet vaarin vihkiraamatulla. Muutamat kotelot ovat olleet valmiiksi rikki.

Olen ajatellut että kokeilisin ehkä jossakin vaiheessa sitoa sarjan lehtiä kirjoiksi. En ole mikään ammattitaitoinen kirjansitoja ja tekniikka olisi kehitettävä aika tyhjästä, mutta ehkä siitä vielä jotakin tulee? Irrallisina liukkaat lehdet ovat kuitenkin yleensä aika hankalia.


JBA-sivuston ylläpidon viimeksi suosima Toyota Rent vuokra-auto oli uusi Toyota Avensis farmari. Siitä ohessa syksyisen pakkasaamun kuva ikkunat jäässä Etelä-Pohjanmaalla.

Oikein hieno auto. Hyvä ja tarkka ohjaus. Olen ajanut joillakin Toyotoilla aiemminkin, mutta en ole oivaltanut miten pitkälle kehitettyjä tuotteita japanilaisetkin henkilöautot nykyisin ovat.

Tämä oli ensimmäinen ajamani auto jossa oli tehdasasennuksena navigaattori ja peruutuskamera sekä bluetooth-yhteys kännykkään. Neljännen vaihteen kanssa en oikein päässyt sinuiksi, mutta kuudes vaihde oli mukava. Moottorin alavääntö tuntuu aika vaatimattomalta mutta se ottaa hyvin kierroksia eikä kaikkia vaihteita tarvitse käyttää.

Seisontajarru oli sähköinen ja automaattisesti irroittava ja autossa oli myös ajotietokone, vakionopeussäädin, ilmastointi sekä jonkinlainen ajovakauden hallinta, mutta sellaisista minulla on aiempaakin kokemusta.

En ole erikoisempi moottoritoimittaja, mutta olen ajanut mm. sellaisia melko uusia henkilöautoja kuin Audi A4, BMW 300-sarjan diesel, Volvo V70 ja S60, Citroen C5, Opel Vectra farmari, VW Passat, Ford Mondeo, Renault Laguna, enkä tämän Toyotan ratissa häpeäisi niitä lainkaan. Ei vaan ole aihetta. Pääsin kerralla eroon Avensis-allergiasta.

Eniten autossa häiritsi se että navigaattorin näyttö menee liian himmeäksi kun automaattivalot kytkevät ajovalot päälle illan hämärtyessä. Eipä sillä että olisin oikeasti tarvinnut navigaattoria Rauman ja Kihniänkylän välillä noin 200 km:n matkalla. Olen ajanut sitä väliä joskus aiemminkin;-) Navigaattorin näyttöä oli kuitenkin välillä mukava katsella.

Tälläkin autolla 10 säkkiä puutarhamultaa siirtyi ongelmitta Puskan Puutarhapihalta Kihniänkylään Hiirikosken rannalle kevään kukkien iloksi ja ravinnoksi.