Hyvä vs. Paha

Edellinen Seuraava

Hyvä ("me") vastaan Paha ("ne"), tuo elokuvien ikuinen teema, kärjistyy mielestäni Star Wars -elokuvassa. James Bond -elokuvissa se ei ehkä ole ihan niin selvä?

Elokuvia kuitenkin molemmat, joten stereotesti jatkuu Star Wars -shakkinappuloiden ja aidon Brittiläisen postisäkin kääntöpuolen kanssa. Tosin pokkarin salamavalo ei ole ihanteellinen tällaiseen ; valon pitäisi tulla vakiosuunnasta ja varjojen olla riippumattomia kameran suunnasta. Kun salama on pokkarissa kiinni niin valaistus on hiukan erilainen eri suunnista otetuissa kuvissa.


Palkkionmetsästäjä Boba Fett on mustan ratsun ominaisuudessa äskettäin (tiistaina 16.10.2012?) liittynyt Star Wars -shakkinappuloiden karkeloon muiden jatkoksi keräilysarjan kolmantena osana.

Uusissa selaimissa on mahdollista kätevästi säätää kuvien (ja tekstin) suuruutta jopa portaattomasti. Tätä ominaisuutta kannattaa ehkä käyttää kuvien pienentämiseen jos näiden stereokuvaparien esitys 100% koossa tekee niiden näkemisen 3D:nä eli kolmeulotteisena vaikeaksi. Esim 75% koossa syvyysvaikutelman synnytys lienee helpompaa.


Voisin tässä saman tien hiukan valittaa Luke Skywalker -nappulasta. Mielestäni Luke Skywalkerin kumara asento on liian nöyrä valkoiselle kuninkaalle. Kasvonpiirteet (Luke) eivät valitettavasti näissä pienehköissä kuvissa oikein näy.

Valitan saman tien myös lasermiekoista. En ole koskaan ymmärtänyt miten lasersäde voi äkillisesti päättyä tyhjään ilmaan! En myöskään ymmärrä miten kaksi lasersädettä (eli 2 valonsädettä) voisi kohdatessaan käyttäytyä kuin kaksi kiinteästä aineesta tehtyä miekkaa!


James Bond Car Collection sarjan kauan kaipaamani numero #75 on näköjään tullut takaisin myyntiin. Ainakin sen voi tilata keräilysarjan enkkusivustolta, josta ohesssa kuvaruutukaappaus. Tiedä sitten josko se myös toimitetaan...

Olen tilannut numeron #75 Enkuista jo kaksi kertaa silloin kun se vielä oli mahdollista ja maksanut etukäteen, postikuluineen. Molempien toimitusten mukana tuli paperille kirjattu lupaus että puuttuva osa toimitetaan myöhemmin. Tästä taitaa kuitenkin olla aikaa jo puolitoista vuotta, joten en enää odota suuria.

Olen pähkäillyt pitäisikö #75 yrittää tilata Saksasta tai Brasiliasta kun palautettakin tuntuu olevan vaikea sinne itse Brittiläiselle pääkallonpaikalle antaa. Ehkä vielä kaivan sotakirveen maahan ja otan karvalakin nöyrästi kouraani, sekä tilaan tuon harmittavasti puuttumaan jääneen numeron Briteistä vielä kolmannen kerran. Kolmas kerta kuulemma sanoo totuuden.


Sääli ettei James Bond -elokuvien roolihahmoista tehdä shakkinappuloita. Figuuritkin tuntuvat olevan katoamassa dioraamoista.

Olen läppärissä siirtynyt käyttämään Opera-selainta sähköpostin vuoksi ja tällöin on käynyt ilmi että Opera esittää tämän sivuston table -elementin sisällä olevien td ja th -elementtien sisältämän tekstin oudon suurena. En tiedä voisiko tämä johtua esim. (tahallisesta) dokumenttityypin poisjättämisestä?

Yritän nyt kuitenkin korjata tämän epäkohdan tekemällä tyylitiedostoon pientä hienosäätöä. Typerää dokumenttityyppimäärittelyä en ylpeänä kadun miehenä alennu käyttämään.

En voi todeta korjauksen toimivuutta tässä koneessa jossa kirjoitan, joten ... pientä vekslaamista voi olla luvassa.

Oma raha, siinäpä innostava ajatus!

Olen aiemmin maininnut oman digitaalisen rahan kehittämisen eräänä mahdollisuutena. Tämä ei ole ihan pelkkää palturia. Toki ymmärrän että yleisesti ottaen digitaalisen rahan kehittäminen on melko vaativa projekti, mutta minulle kelpaa yksinkertaistettu versio.

Digitaalisen rahan ongelma on ennenkaikkea se että se on helposti kopioitavissa, jolloin kopioija ikäänkuin luo uutta rahaa tyhjästä. Minulle kopioitavuus ei olisi ongelma, koska tietäisin kaikkien julkaisemieni rahojen tiedot ja hyväksyisin vain yhden eksemplaarin tietystä rahayksilöstä. Jokainen raha olisi erilainen ja vain ensimmäisen hyväksyisin. Jo vastaanotetun rahan kopiota en hyväksyisi, eikä minua kiinnosta oliko ensimmäisenä vastaanottamani aito alkuperäinen vai ei.


Roger Mooren kirjoittama uusi kirja Bond On Bond, 50 vuotta Bond-elokuvia.

Kirjan takakansi julistaa vaatimattomasti "Kaikki mitä olet halunnut tietää Bond-elokuvista - ainoan oikean James Bondin kertomana."

Tjaah enpä tiedä josko Roger Moore nyt sentään ihan ainoa oikea James Bond olisi. Jutussa 153 tutkittu Halliwell's Film & Video Guide tarjosi Mooren kaikille seitsemälle Bond-elokuvalle yhteensä vain kolme tähteä. Se tekee alle puoli tähteä per elokuva, neljästä mahdollisesta tähdestä.

Toki Roger Moorea voinee pitää minun sukupolveni nuoruuden Bondina, sillä Sean Connerya ajatellen olin vielä hiukan nuorehko ja useimmat Conneryn Bond-elokuvat olen löytänyt vasta jälkikäteen.

Siinä kirjan takakansi oli kuitenkin oikeassa että "Tätä elokuvahistorian klassikkoa ei voi ohittaa!", sillä minä en voinut.