James Bond never dies!

Edellinen Seuraava

Skyfall, se tulee parin viikon kuluttua, taivas putoaa niskaamme! Tämä todistaa että Asterix ja Obelix eivät pelänneet suotta.

Raumalainenkin elokuvateatteri arvatenkin täyttyy uuden Bond-elokuvan ensi-illassa. Puissa ei ehkä enää silloin ole lehtiä?

Ohessa on raumalainen elokuvateatteri Iso-Hannu kuvattuna lokakuun alussa kun puissa vielä oli lehtiä. Hämärä oli jo lankeamassa, joten sähköiset mainokset näkyvät melko valoisina, mutta niistä lasin takana olevista näytöistä ei valitettavasti heijastusten vuoksi saa hyviä kuvia.

Kun tulin Raumalle noin vuonna 1979, täällä oli kolme kinoa toiminnassa, tämän lisäksi myös Minerva ja Formia. Minervan paikalla on nyt uusi lääkärikeskus. Formian vanha talo on vielä pystyssä.

Skyfall -elokuvan lähestyessä mediamyllytys on jo päässyt hyvään vauhtiin. Lehdissä on ilmestynyt artikkeleita mm. vanhoista Bond-filmien näyttelijöistä.

En tietenkään voinut olla ostamatta ohessa kuvattua iltapäivälehden Bond-erikoisnumeroa. Minä olen hamsteri ja hamsterin kuuluu hamstrata.


Ymmärsin aiemmin asian niin että on jo päätetty että James Bond Car Collection jatkuu numeroon 140 saakka, joskin 5 viimeistä mallia ovat vielä hämärän peitossa.

Enkkusivusto ei kuitenkaan enää nykyisin tue niin korkeaa määrää, vaan yläraja on pudotettu 135:een. Tähän on siten minunkin taipuminen. Ehkä jatkoa kuitenkin vielä tulee myöhemmin?

Tässä sitaatti enkkusivustolta:
"There have been 127 issues released so far, with 3 further models supplied as gifts to early subscribers. To start with only 40 issues were scheduled for the collection, but due to popularity, and after numerous extensions this number has increased to a currently planned 135."


Hamstraamisesta puheen ollen hamstraan myös ruokailuvälineitä, kuten oikealla kuvatut Valintatalon kuponkikeräilytuotteet osoittavat. Aina on toisessa poskessa tilaa vielä yhdelle siemenelle.

Kunkin luontokappaleen tulee toimia oman erikoislaatunsa mukaisesti. Se on luonnon laki. Näin ovat pykälät ja parakraahvit.


Korjatun Rollsin kuvat päivitän aivan pian kojelaudan korjauksen jälkeen. Sellainen mallien avaaminen voi oikeastaan olla aika hauskaa. Voi olla että jatkossa avaan joitakin sellaisiakin vanhoja malleja joissa ei varsinaisesti ole isompaa vikaa.

Minun täytyy vielä keksiä mitä teen Suomi-sarjan dupleteille. Niitä lienee vaikea myydä oikealla rahalla. En tiedä pitäisikö kehittää oma rahayksikkö ja ruveta kauppaamaan niitä dupletteja sen kansaa. Ideana se että tällä sivustolla voisi ansaita JBA-rahaa jota sitten voisi käyttää dupleteista maksamiseen. Hmmm, asiaa sietää miettiä. ECDSA:lla, digitaalisella allekirjoitusmenetelmällä, voisi tehdä kertakäyttöisiä elektronisia rahoja? Niitä olisi vaikea väärentää.


Pieniä stereokuvapareja voisi joskus kokeilla tällä sivustolla. Pienoismallit voisivat näyttää hyviltä stereona? Tiedättehän että kahdesta vierekkäin asetetusta pienehköstä kuvasta voi oppia muodostamaan stereokuvan omassa päässään. Ajattelin ottaa kuvia alustavasti vain käsivaralta, vaikka jonkinlainen teline olisi varmaankin parempi.