Rollssin remppa

Edellinen Seuraava

Ennen korjausta

Hillityn charmikkaan aristokratian ajoneuvo Rolls Royce Silver Cloud II mallin #101 muodossa kaipaa pientä laittamista. Tarkasti katsoen vanhoista kuvissa näkee että autosta puuttuu kojelauta ja ohjauspyörä.

Mallissa nimittäin oli uutena sellainen vika että kojelauta oli irrallaan takapenkillä. Siis varsinainen back-seat-driver -malli. Ohjauspyörä on kiinnitetty kojelautaan ja taustapeilikin on kiinni kojelaudan yläreunassa.

Ajajahan kuitenkin istuu etupenkillä uniformussaan, eikä takapenkillä istuvaa omistajaa sovi vaivata sellaisilla elämän raadollisilla yksityiskohdilla kuin auton ajamisella.

Vanha peruskuva


Rollsin detaljointi ei ole ihan äärimilleen vietyä ja maali vaikuttaa jotenkin paksulta, mutta eiköhän tämä kelpaa kadun miehen eksemplaariksi kunhan sisäosa laitetaan kuntoon.

Rolls on vanhoja kunnon Universal Hobbies -malleja, joten kotelon läpinäkyvässä kannessa on 007-logo ja kotelon pohjassa merkinnät (UH - 2351 - P04 69 ).

Kotelon kansi on vain teipillä kiinni pohjassa, mutta pienoismalli on dioraaman pohjassa kiinni erikoisella ruuvilla jossa on kolmion muotoinen syvennys.

Pohjan ruuvi on aika tiukassa eikä antaudu ristipääruuvimeisselilleni, joten joudun avaamaan sen pihdeillä. Jäljet siihen valitettavasti jää.

Onneksi ne 2 ruuvia joilla pienoismallin pohja on mallin yläosassa kiinni ovat tavallisia pieniä ristipääruuveja. Muuten olisi mennyt sormi suuhun.

Mallin pohja on muovia, mutta yläosa on vakuuttavan tuntuista metallivalua.

Mallin valettu kori sisältää myös jonkinlaisen merkinnän ; olisiko tuo UH - 2447 D01 ?

Hienoja kyllä ovat nämä valetut pienoismalliautojen korit, ainakin jos ajattelee että tuollaiselle pitäisi tehdä valumuotti ... sellaisen tehtävän edessä olisi ihmetyksen sormi hetken aikaa hämmästyksen suussa.

Kojelaudan alaosassa oleva uloke menee ongelmitta mallin sisustuksessa olevaan koloon, mutta en luota sen pysymiseen paikallaan ilman liimapisaraa.

Kojelaudan ja valurungon väliin jää irvistelevä aukko, joten ilman liimausta se saattaisi hyvinkin irrota uudelleen kun dioraama joutuu ylösalaisin.

Jäljistä näyttää siltä että siinä on alunperin ollut jonkinlainen liimaus joka kuitenkin on pettänyt.

Varovaisesti toimien onnistun olemaan irroittelematta mallista pieniä osia, kuten katolla oleva antenni ja sivupeilit sekä jäähdyttimen kuuluisa koriste.

Kansi kiinni, omaiset ovat nähneet. Helppo homma! Vielä pieni vesipesu vanupuikolla ja hieno tuli! Nyt voin hövelisti myöntää että jos Rollsissa vielä on sormenjälkiä niin ne voivat olla minun.


Tästä mallista täytyy nyt ottaa uusia kuvia koska kojelauta ohjauspyörineen ja taustapeileineen vaikuttaa moniin kuviin, myös mallin "peruskuvaan", ts. kojelaudan, ratin ja peilin puute näkyy.

Parhaiten mallin sisään pääsee kurkistelemaan kameran objektiivin teleasennossa koska silloin salama ja objektiivi ovat pienemmässä kulmassa ja salama voi kuvassa paremmin valaista sitä mitä objektiivi näkee.

Rolls-Royce korjauksen jälkeen