Hamsterin harharetket

Edellinen Seuraava

Jenkkivaunumallit

Kaikenlaista on tullut keräiltyä ja haaveiltua vuosien varrella. Olen mm. haaveillut pystyväni kokoamaan taisteluvaunujen pienoismalleja. Tästä haaveesta olen kuitenkin päättänyt luopua. En vaan jaksa, en vaan viitsi. Jospa delegoisin ja jättäisin ne muiden tehtäväksi. Pari lentokonetta joutaa myös lahjoittaa pois.

Länsi vastaan Itä

Nämä 6 vanhaa pientä rakennussarjaa mittakaavassa 1:72 lahjoitan pois vapaaehtoisille.

Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua ilmoittamalla 1.) kiinnostavat mallit sekä 2.) nimen ja postiosoitteen johon lahja toivotaan lähetettävän. Halutessaan voi mukaan myös liittää 3.) perustelut miksi juuri hän ansaitsee juuri tämän ja tuon mallin rakennussarjan.

Huomautan kuitenkin että malleja on vain tämä yksi sarja ja aion tarvittaessa käyttää brutaalia mielivaltaa valitessani ne persoonat joille malleja lähetän. Mallit ovat avaamattomissa pakkauksissa, mutta takuuta ei ole. Ja ne ovat ilmaisia.

Olin alustavasti ajatellut että paketteja lähtisi 3 kpl eri henkilöille niin että kukin paketti sisältää kaksi rakennussarjaa kuten ne tässä on ryhmitelty. Ylipuhumista voi aina yrittää, mutta varoitan jo etukäteen että olen kovapintainen, sydämetön, henkiselle väkivallalle immuuni ja muutenkin täysin häikäilemätön tyyppi.

Ensin aioin kehitellä protokollan jolla varmistuisi että saan postimaksut, kukaan ei maksa liikaa ja jokainen vapaaehtoinen tietää varmuudella onko saamassa jotakin vai ei ja jos niin mitä, mutta se taitaa olla liian monimutkaista. Jospa vain yksinkertaisesti ylennän itseni diktaattoriksi ja harjoitan tarvittaessa mielivaltaa.

Suomi-lentokonemallit

Ilmoitin tästä tarjouksesta keskustelupalstalla keskustelu.suomi24.fi sen osiossa Harrastus / Pienoismallit koska olin heikkona hetkenä keväällä tullut siellä luvanneeksi että halvalla lähtee vanhoja "tankkeja" mökiltä.

Vapaaehtoisia kuitenkin sitten noin viikon aikana ilmoittautui vain yksi ainokainen postinumerosta 76850 NAARAJÄRVI joten sinne kaikki 6 pienoismallin rakennussarjaa läksivät perjantaina 12.10.2012, kaksi viikkoa ennen uuden Bondin ensi-iltaa. Yli kilon painoinen paketti siitäkin tuli vaikka rakennussarjat ovat niin pieniä.

Toivon että näistä on iloa ja hyötyä. Ilokin on hyötyä, tästä kannasta pidän hamsterimaisen sitkeästi kiinni.


Monenlaista muutakin on tullut hamstrattua vuosien varrella, enemmän tai vähemmän menestyksellisesti.

Sisarsivustolla ROA1 on esitelty Aurinkokuntamallia. Sen eräänlaiseen jatkoon Aurinko-Maa-Kuu-malliin on kerätty kaikki osat, mutta en ole vieläkään saanut aikaiseksi ryhtyä sitä kokoamaan.

Itse asiassa minulla on toinenkin sarja Aurinkokuntamallin osia, joten voisin koota kaksi omaa aurinkokuntaa. Tunnen itseni lähes rikkaaksi koska voin omistaa kaksi aurinkokuntaa! Euroopanomistajatkin kalpenevat minun rinnallani!

Nämä "viime vuosina" maitokauppoihin tulleet ralliautojen yms. keräilysarjat ovat minulle kolahtaneet.

James Bondin Autokoelmasta se mielestäni alkoi. Olenko mainoksen uhri?

Viimeisin villitys on Star Wars -elokuvan mukaiset shakkinappulat, joita on nyt kolme. Pitkä matka on siinäkin edessä ennenkuin shakkilaudan kaikki 32 nappulaa ovat koossa. Vaikka tuskin näillä todellisuudessa tulee shakkia pelattua. Ovat mielestäni paremminkin eräänlaisia muistoesineitä ja yksittäiskappaleinakin mukavia "patsaita", joihin liittyy hauskoja elokuvamuistoja.

Jopa siitä 1:7 formula-autosta keräsin muutaman ensimmäisen osan pizzalaatikoissaan. Ja Valtterin pääkoppa on vaatekaapissa odottamassa ... ööh ... mitä? Eihän nämä kaikki johda mihinkään, mutta jos jaksaa täyttää lottokuponkeja, niin miksipä ei haluaisi haaveilla edes jonkin todellisen päämäärän saavuttamisesta. Enemmän näistä keräilyistä kuitenkin on konkreettisesti käteen jäänyt kuin Lotosta!