Elänyt sarja

Edellinen Seuraava

( Lainaus sivulta http://en.wikipedia.org/wiki/James_Bond_Car_Collection )

"To start with only 40 issues were scheduled, in July 2008 the collection was increased to 60 models, then it was announced in November 2008 that the collection would be extended 70 issues.

On the 27th April 2009 the official website for the collection in Finland, released a list that goes up to a total of 85.

However in February 2010 GE Fabbri published a list of 96, the list is still 'open to change' ... Just two months later Ge Fabbri changed the number of issues on their website to 110"

Mallisarjalla oli historiaa takanaan jo silloin kun se rantautui Suomeen syksyllä 2008. Ne 3 tilaajalahjaa lienevät olleet alusta lähtien kuvioissa mukana.

Sarjan alkuperäinen suunniteltu pituus oli vain 40 numeroa ja tästä sarjan alustakin löytyy netistä vanha ajoneuvojen lista (vuodelta 2007) jonka yksityiskohdat poikkeavat siitä mitä on toteutunut.

Kesällä 2008 sarjan pituus kasvoi kahdellakymmenellä 60:een malliin. Tämä on se tilanne josta Suomessa lähdettiin liikkeelle. Pari kuukautta sarjan Suomen startin jälkeen sarjan pituus kuitenkin kasvoi vielä kymmenellä yhteensä 70:een numeroon.

Keväällä 2009 tapahtui ilmeisesti jotakin erikoista, kuten sitaatin kursivoidusta osasta näkyy. Ei mainita mitään GE Fabbri:n virallisesta ilmoituksesta. Todetaan vain että sarjan virallisella suomalaisella nettisivulla autolistan pituus oli edelleen kasvanut viidellätoista 85:een.

No sarjahan on siitä edelleen pidentynyt, mutta nuo mallit ovat suomalaisittain niin kaukana että huimaa niitä edes ajatella :-)

Tämä jako 40 - 60 - 70 - 85 - 96 - 110 on mielenkiintoinen. Pitäisi tutkia onko linja jotenkin muuttunut näiden "epäjatkuvuuskohtien" välillä. Poikkeavatko esim. mallit välillä 1 ... 40 ja 41 ... 60 toisistaan?

Suomalaisittain 60 on tärkeä rajapyykki sikäli että tiettävästi vain siihen asti tulee suomennettuja keräilylehtiä.

Numeroon 70 saakka suomalaisella nettisivulla julkaistu autolista on ollut oikein (esim. tätä kirjoitettaessa). Numeroissa 71 ... 85 on sittemmin tapahtunut pieniä muutoksia.

Aikamme elävää maailmanhistoriaa! Yritän varjella sitä menemästä hukkaan...