Haluaisin olla Salaneuvos

Edellinen Seuraava

En tiedä olisiko Salaneuvoksen arvonimen tavoittelu minulle realistista. Sellaisesta kuitenkin haaveilen.

Joitakin perusteitakin on. Olen rakennellut tätä Salaisen Agentin autokokoelman sivustoa. Olen askarrellut salakirjoituksen parissa. Lisäksi pidän Valion Salaneuvos-juustosta.

Olen myös lukenut Casanovasta kertovaa kirjaa. Casanova tunnetaan yleensä naistenmiehenä ja vakoilijana, vaikka hän olikin paljon muutakin.

Casanova oli ehkä eräänlainen oman aikansa James Bond? Tosin Bondilla ei taida olla ihan samanlaisia taiteellisia taipumuksia.

Kun puhe on salaisuuksista niin Venäjä täytyy aina muistaa mainita. Venäjä on salaperäinen maa. Eräällä Romanov-sukuun kuuluvalla Venäjän tsaarilla on lisäksi ollut merkittävän hienot viikset, melkein yhtä hyvät kuin minulla.

Bondeilla ei kuitenkaan ole viiksiä ja Bondeista ajankohtaisin on tietysti Craig. Luulenpa että Craig viimeistään kolmannella 007-filmillään on betonoinut asemansa James Bond -elokuvien tunnusmerkkinä.

Jonkinlainen hyljintäreaktio oli aluksi havaittavissa, ainakin iäkkäämpien elokuvissa kävijöiden parissa, vaikka elokuvia pidettiin sinänsä hyvinä elokuvina. Bondien jatkumoon Craig kuitenkin viimeistään lokakuussa hyväksytään lähes yksimielisesti. Jotkut vastarintasolut ja -pesäkkeet pystyvät ehkä edelleen sinnittelemään Timothy Dalton:in bondeutta vastaan, koska hänellä oli vain 2 elokuvaa eikä uusia ilmeisesti ole tulossa, mutta Craig lyö läpi kaikkein konservatiivisienpienkin Bond-fanien joukossa, näin uskon.


DNA-niminen yritys on tullut minulle tutuksi äärimmäisen typerästä mainonnastaan. Vihdoin olen päättänyt että on vaan tyhmää maksaa liikaa ja niinpä olen irtisanonut puhelimen lankaliittymän. Entinen Rauman Seudun Puhelin nimittäin on jo jonkin aikaa ollut nimeltään DNA.

Epäasialliset DNA-kännykkäliittymän kauppiaat ovat myös erinäisiä kertoja saaneet verenpaineeni kohoamaan. Mainosten ja puhelinmyyjien perusteella en ole voinut tulla muuhun käsitykseen kuin että DNA:lla on töissä täysin epäasiallista ja ammattitaidotonta porukkaa. Jos olisin DNA:n osakkeenomistaja (jota luojan-kiitos en ole) niin ainakin niiltä mainosten tekijöiltä vaatisin taloudellisia korvauksia.

Sikäli lankaliittymän irtisanominen sujui yllättävän kivuttomasti. Palvelu kasvotusten oli aivan asiallista ja jopa parisataa euroa rahaa palautetaan tililleni, jokin kirjaamismaksu. Ihmisiä siellä sittenkin oli töissä, vaikka olin varautunut vaikka mihin yhteenottoon. Pukinsorkkia ja belsebuubin häntiä ei näkynyt työvaatteiden alta vaikka vasiten niitä etsin. Sarventynkiä ei näkynyt asiakaspalvelun otsassa eikä torahampaita suussa.

Loppujen lopuksi ääliömäisten mainosten DNA:sta hyökkäävine liittymäkauppiaineen jäi kuitenkin hyvä jälkimaku suuhun. Kukapa olisi uskonut. Tämän kokemuksen - lankaliittymän irtisanomisen - valossa pidän jopa mahdollisena että joskus tulevaisuudessa vielä voisin palata DNA:n asiakkaaksi.


Haluatko ehkä muodostaa linkin JBA-sivustolle, mutta haluamasi sivu on kehysten sisällä etkä tiedä sen sivun nimeä ja osoitetta? Tässä ohje miten saat juuri sille sivulle viittaavan tekstin selaimen osoiteriviltä.

Koska olet kehyksissä, hankkiudu ulos kehyksistä klikkaamalla vasemmanpuolisessa kehyksessä alhaalla tekstin ALKU alla linkkiä - ei kehyksiä. Singahdat silloin sivuston aloitussivulle.

Sitten sinun täytyy osata navigoida aloitussivulta sivulle jonka haluat linkittää. Esimerkiksi tällä sivulla on hyödyllistä tietää että sivu sisältyy Galleriaan ja sivun numero on 148. Niinpä linkki tälle sivulle löytyy selaimen osoiteriviltä kun löydät Gallerian loppupuolelta sivun 148. Kopioi se esim. Control C -näppäilyllä.


Lopuksi vielä lehtien selailusta jääneet kaksi vanhojen Bond-elokuvien keulakuvaa joita ei mitenkään voi jättää käyttämättä ; Hispano-Suiza ja unohtumaton italialainen agentti neiti Caruso.