Kortta kekoon

Edellinen Seuraava

Muurahaisten tekoja seuraamalla voi laiska viisastua, sanoo juutalaisten pyhä kirja. Kun läntinen maailma nähtävästi on valjastettu palvomaan juutalaisia ja me suomalaiset haluamme profiloitua juurikin länsi-erurooppalaisina, niin neuvosta täytynee ottaa vaari.

Olen kyllä joskus seurannut muurahaisten tekoja. Eräskin muura-muurahainen hortoili pitkään edes-takaisin eikä nähtävästi tehnyt mitään hyödyllistä. Ei kantanut kortta kekoon. Kuljeskeli sinne-tänne päämäärättömästi, törmäili lajitovereihinsa, oli toisinaan ottavinaan osaa muiden ponnistuksiin, mutta veti havunneulasta väärään suuntaan. Oli selvästikin pihalla yhteiskuntahyönteisten koko kuviosta.

Silti muurahaiset saavat isoja kekoja aikaan. Täytyyhän niistä jonkun jotakin tehdäkin. Tuollaiseksi motivoituneeksi ja päämäärätietoiseksi yksilöksi haluan itseni hahmottaa. Kannan korsia kekoon.

Minun kekoni on tämä JBA-fanisivusto. Jonkunhan tällaistakin täytyy rakentaa.

En yritä väittää että koko länsimainen elämänmuoto ja vapaa markkinatalous olisi yksin tämän sivuston varassa. Ehkä tällä ei ole ratkaisevaa merkitystä globaalissa maailmantaloudessa tai edes suomalaisessa kansantaloudessa. Jos tämä sivusto katoaisi taivaalle sinisenä pilvenä niin ihmiskunta luultavasti jatkaisi elämäänsä jokseenkin häiriintymättömänä.

Mutta kuten sanottu, jonkun tätäkin duunia on tehtävä.

Enkkumallit 122 ja 123 saapuivat hiukan ruttaantuneessa pahvilaatikossa, mutta kotelot eivät olleet kärsineet.

Mersun takapyörien kuviointi yrittää ilmeisesti esittää lumiketjuja.

Olen aiemmin saanut vastaanottaa Enkuista erään dioraaman jonka kotelon läpinäkyvä kansi oli etupuolelta lähes pistaleina. Toinen puoli oli kuitenkin jokseenkin ehjä, joten ongelma ratkesi käden käänteessä kääntämällä kotelon kansi asentoon jossa särkynyt puoli jää taakse näkymättömiin. Tosin kannen 007-logo joutui väärään asentoon. Näissä uudemmissa Ixo-koteloissa sellaista logoa ei enää olekaan.

Mersun kotelo oli tiukkis-mallia, ilman teippejä. Epäilen että näitä dioraamoja kootaan ainakin kahdella eri linjalla. Mallin 123 kotelo sisältää edelleen tekstin Universal Hobbies vaikka kummankin valmistaja pitäisi olla Ixo.

Mersun pakkauksessa on jälleen Daimler-hologrammi, mutta kun Saksasta ei edelleenkään ole kuulunut mitään voitelurahoja (schmierung) salaiselle sveitsiläiselle pankkitililleni, niin esitän siitä vain pari vaatimatonta salamakuvaa.

Plymouth Savoy on kokonaisuutena komea malli, mutta etulamput eivät näytä olevan oikeassa asennossa. Voi vertailla oheisiin lehdestä otettuihin kuviin, niissä lamppuparit ovat vaakasuorassa vaikka mallissa ne tuntuvat olevan tahallaan vinoon asetettuja.

Ja tuo taksin konepellillä oleva mystinen härdelli olisi pienen puunauksen tarpeessa. Ohessa on siitä pari oikein inhorealistista kuvaa.

Liian ahdas paikka puhdistettavaksi? No eipä hätää, lisämotivointi voi auttaa. Työelämässä olen oppinut seuraavat työn parempaan laatuun tai suurempaan määrään kannustavat lausahdukset:

- Kassan kautta ellei hommat ala kiinnostaan! 1
- Pitkän paperin paikka! 2

Katson tämän spurtin myötä nyt tehneeni ainakin joksikin aikaa inhimillisesti ottaen kaikkeni kiriäkseni Enkkujen etumatkan umpeen tässä keräilysarjassa. Jos uusien mallien julkaisutahti todella on vain yksi malli kuukaudessa niin jatkossahan pärjännee halvalla, keskimäärin vain noin 10€/kk. Kympillä ei montaa päivää syö, joten taloudellista rasitetta ei voi pitää ylettömän suurena. Voisin helposti nimetä useita huomattavasti kalliimpia vapaa-ajan harrasteita.

Aikataulut ovat menneet hiukan pepulleen. Aiemmin luulin että keräilyn tässä vaiheessa oltaisiin oltu jo suunnilleen toukokuussa. Mutta nyt on jo elokuun loppupuoli AD 2012. Onhan toki mahdollista että he siellä Enkuissa kiristävät julkaisun tahtia uuden elokuvan ja hirveän Bond-innostuksen myötä? Uusia Bond-elokuvia on kuulemma suunniteltu julkaistavan jatkossa kahden vuoden välein, joten kukapa tietää milloin tämä Lontoon Marathon loppuu.

Aivan laakereilla lepäilyyn en sentään aio vaipua. Onhan tällä saitilla yhtä ja toista väkerrettävää, erinäisiä rästiin jääneitä jobeja.


Lähdeviittaukset:
1 Rauma-Repola Oy
2 Hollming Oy