More Moore

Edellinen Seuraava

Olen aina kunnioittanut kirjoja ja kirjailijoita. Suuri haave on ollut kirjoittaa oma kirja, mielellään asiapitoinen sellainen eikä vain fiktiota. Minusta ei luultavasti koskaan tule kirjailijaa, mutta jonkinlainen sisällöntuottaja haluan olla. Internet antaa tähän minullekin mahdollisuuden.

Mahdollisuuksia sisällöntuottamiseen tarjoavat mm. James Bondin Autokokoelman mallit #120 ja #121 jotka saapuivat heti Lontoon olympialaisten jälkeen. Eräänlainen itä-länsi-vastakkainasettelu tämäkin tuntuu olevan. Tällä kertaa ottavat mittaa toisistaan Mersu ja Volga.

Pahvilaatikko on uudenlainen, se avataan päältä eikä sivulta kuten ennen. Osoitelapussa on mainittu vain "Issue 120", mutta kyllä paketista sentään löytyy kaksi pienoismallia.

Kumpikin malli liittyy tällä kertaa Roger Mooren elokuvaan, tosin hiukan eri elokuviin. Moorellahan näitä JBA-malleja onkin melkoinen määrä, 40 tulee täyteen.

Poikkeuksellisesti Mersun taustapahvin takana ei ole lainkaan elokuvan nimeä, ainoastaan iso 007-logo.

Mallin #120 pitkän dioraaman pohja on erikoinen, varsinkin Ixo-mallin pohjaksi. Auto on haluttu asettaa dioraamaan juuri tiettyyn asentoon. Kaikki Mersun pyörät ovat ilmassa, irti maasta, mutta tämä ei yleensä haitanne dioraaman pääasiallisesta katselusuunnasta. Huomattakoon että dioraamaan lavastettu muuri ei ole pystysuorassa, vaan se on selvästi kallellaan, ihan tarkoituksella, ilmeisesti siksi että elokuvassa Mersu törmäsi lähes kylki edellä muuriin ja meni sen läpi. Katselemme dioraamaa rotkon puolelta.

Mersun maalausjälki jättää toivomisen varaa, mutta tämähän oli elokuvassa kolhittu auto, joten enpä tiedä onko sopivaa siitä valittaa. Vasen etulamppu on rikki, mutta ehkä sen elokuvan mukaisesti pitääkin olla. Tuulilasissa on pari luodinreikää.

Figuuria ei Mersun sisältä löydy eikä dioraaman taustapahviin kuvattu Roger Moore erikoisesti näyttäisi sitä olevan potkaisemassa rotkoon. Noh, ehkä jos katsoo dioraamaa tietystä suunnasta niin voisi kuvitella että Bond antaa Mersulle kenkää.

Mersun pakkauksen pohjassa on taas Daimler-hologrammi. Tällä kertaa varon rikkomasta sitä ja otan siitä kuvat ilman pokkarin salamavaloa, loisteputken valossa. MB saisi oikeastaan tarjota tällaisesta suuriarvoisesta markkinointityöstä minulle pientä provikkaa.

Ja Volgan pakkauksesta löytyy edelleen teksti Universal Hobbies vaikka Wikin sivu on jo pitkään julistanut kaikki uudet mallit Ixo -nimisen firman tekemiksi.

No kumpi voitti, Itä vai Länsi? Pitkin hampain voitto menee Mersulle. Volgaa olisi pitänyt pestä ennen kuvausta, se on taas näitä Madame Tussaud's -osastoon kuuluvia vahakabinetin kauhuja pyyhkimisjälkineen ja vieraine sormenjälkineen jotka mustassa pinnassa näkyvät kiusallisen hyvin.


Jalasjärven kirkonkylässä oli muuten pyöreähkömuotoinen Volga-merkkinen taksi minun lapsuudessani 1960-luvulla. Se ei ollut oikein suosittu kun Mersujakin oli taksijonossa tarjolla. Volgan humoristinen vanhempi kuski oli noteerannut altavastaajan asemansa ja hän oli liimannut takalasiin tarran jossa muistaakseni luki jotakin tähän tapaan "Joka ei musta tykkää, se ei tierä hyvästä mitään".

Myöhemmin olen kuullut että sama taksimies ajoi peruutusvaihteella koko matkan Kurikasta Jalasjärvelle - parikymmentä kilometriä - kun taksin vaihteistossa ilmeni ongelma. Silloin auto oli kuitenkin jo amerikkalainen. Kaikki ei ollut Neukkujen syytä.

Kyllähän Volga toki kohtalaisen hyvä auto oli siihen aikaan, mutta ehkä hiukan vanhanaikainen ja kaikki eivät periaatteessa olleet sitä mieltä että idästä tulee valo. Vaikka syrjäkylillä asuttiinkin niin laatutietoisia oltiin. Sehän oli kuin olisi äänestänyt kommareita jos olisi Volgan kyytissä istunut!