Projektibondi!

Edellinen Seuraava

Sitaati viikon uutisotsikoista
"Espanja ja Italia jumittivat EU-neuvottelut"

... "Kolmas keskeinen asia ovat niin kutsutut 
projektibondit eli hankejoukkolainat, joilla 
rahoitetaan esimerkiksi keskeisiä 
infrastruktuurihankkeita."

Kesäkuun viimeisellä viikolla uutisista on sattunut silmiini minulle uusi termi "projektibondi".

Inhimillisesti ottaen en tässä urbanisoituvassa yhteiskunnassa ja globalisoituvassa eurotaloudessa ja ... ööh ... whatever ... en kuitenkaan näe muuta vaihtoehtoa kuin ottaa tuon nimityksen käyttöön tässä galleriajutussa.

Tämä JBA-sivusto on projektibondi jos mikä. Kunnes se kehittyy täydelliseksi ja muuttuu elolliseksi organismiksi, jolloin se alkaa ryömiä ulos Webol:in palvelimista Viron tai Eestin (en koskaan muista kumpi on oikein) kaduille ja suunnistaa kohti Suomea kuin kiiluvasilmäinen Godzilla -jättiläislisko konsanaan.

Jätteödla sanoisi ruotsalainen. Suomi kun on kaksikielinen maa niin näissä saa olla tarkkana.

Kauhulla odotamme sitä päivää, ja juuri siksi en olekaan pitänyt suurempaa kiirettä sivuston kehittelyssä. Antaa nyt Tuomiopäivän Planeetan Nibiru ja 21.12.2012 maailmanlopun tulla ensin. Ajattelen siis pelkästään Teidän parastanne, oi parahin lukija! En ole laiska, en! Yritän vain pelastaa suomalaiset kauhean JBA-Godzilla-hirviön kynsistä ja hampaista!


Galleriajutussa 94 on esitetty Wikipedian listaa keräilyssarjan tulevista malleista. Lista on kuitenkin muuttunut sikäli että mallit ovat eri järjestyksessä, kuten edellisessä jutussakin mainitsin.

En tiedä miksi niidenkin mallien järjestystä on muutettu joille ei ole järjestysnumeroa vielä annettavissa. Kaiketi siihen kuitenkin on jokin peruste olemassa?

"Wales & Edwards Rangemaster milk float" ei enää ole listan viimeinen, vaan perää pitää "Rolls Royce Silver Shadow" jota ei ollut vanhemmassa listassa. Taitaa olla jo sarjan viides Rolls?

Jaa mutta - tarkemmin katsoen - uudessa listassapa onkin 5 kokonaan uutta mallia, eli mallisarja ulottuisi näillä näkymin numeroon #135 saakka! En tiedä mikä on mallien järjestys, mutta se määrä niitä kaikkiaan on vaikka miten päin tavailen uutta listaa ja raavin päätäni. Elon laskuoppi on armoton: 135.

Ääh, ja mitä ihmettä siellä listan loppupäässä on jo 2 mallia elokuvasta Skyfall, jota ei vielä ole edes julkaistu! Nämä muutokset ovat minulta jääneet aiemmin kokonaan huomaamatta. Järkytyksekseni huomaan ne vasta nyt toisessa koneessa kuvaruudulta kaapattua uutta listaa Paint Shop Prossa käsitellessäni.

Tämä aiheuttaa minulle kyllä nyt melkoista ylimääräistä sydämenväpätystä ja hermoheikkoutta, ehkä jopa hiipivää hulluutta. Melkein tekisi mieli heittäytyä maahan, piehtaroida siinä ja raivoisan itkupotkukohtauksen päätteeksi huutaa henkihieverissä että Wahoo! Vain äärimmäisin, epäinhimillisin ponnistuksin pystyn säilyttämään mielentyyneyteni, näennäisesti.

Minusta tuntuu nyt kyllä siltä etten hyväksy yli numeron #130 meneviä malleja enää samaan sukupolveen, vaan niille tulee oma sukupolvi. Näin tylyä linjaa aion ajaa. Olen kova ihminen, säälimätön ja brutaali. Jesse armahtaa, minä en!

No mitäpä noista nyt vielä. Kauas on pitkä matka. Reppu ja reissumies. Selviytyisi nyt ensin edes mallin numero #120 saakka. Kova paarustaminen on sinnekin.


Noh, tavallaan tuo yllä kuvattu uusi yllättävä löydös on helpotuskin, sillä en kuolemaksenikaan löytänyt sen istanbulilaisen kirkon Hagia Sofian kuvia, vaikka olen aivan varma että siitä on pari erinomaisen havainnollista läpileikkauspiirosta kirjoissani.

Niinpä jouduin turvautumaan sellaiseen epätoivoiseen tekoon että investoin 0,50€ Rauman kaupunginkirjaston poistettuun lastenkirjaan jonka voisi hätätilanteessa nippa-nappa kylmän rauhallisesti, mitäänsanomattomalla pokerinaamalla väittää lukeutuvan JBA-sivuston aihepiiriin.

Huh helpotusta. Pelkäsin jo joutuvani tässä referoimaan tuon vuonna 1989 painetun (herrimmujjee siitäkin on jo 23 vuotta!) Otavan ala-asteen koulukirjastoon kuuluvan eepoksen juonta. Kirjastonhoitaja Löppöstä Jysky ja Lilli kuitenkin vahvasti epäilevät vakoojaksi. En tiedä josko kirjastonhoitaja Löppösellä on kaksoisnollastatus.

Täytynee varmuuden vuoksi jatkossa näiden erilaisten kirjaston tyttöjen ja tätien kanssa olla varovaisempi. Eräälläkin heistä oli kerran päässään ruskeat hirvieläimen sarvet, mutta yritin urhoollisesti olla kiinnittämättä asiaan erityisempää huomiota. Sillä tyylillä ei kuitenkaan välttämättä salaisena agenttina pärjäisi, elinajan ennuste olisi epätavallisen epäedullinen.

Vaklaaminen on kova ala, sille ei kaikki rupee vaikka monen tekee mieli.