Status report

Edellinen Seuraava

James Bondin Autokokoelma on Juhannuksen aikaan jo Enkuissa edennyt numeroon #120 saakka kuten oheisesta Wikipedian kuvaruutukaappauksesta ilmenee.

Henkilökohtainen talouteni nitisee ja natisee liitoksissaan, mutta niinpä vain kuolemaa ja velkavankeutta halveksuen yritin tänään tilata kaikki ne uusimmat numerot jotka sarjan kotisivuilla ovat tilattavissa eli numerot #116 ... #119. Hyvällä onnella ne ehkä olisivat täällä heinäkuun puolivälissä?

Mallissa #116 on vihdoin luvassa oikea Lada Niva, jota jo on mainostettu aiemman Lada-mallin peräpeilissä ;-)

Sarjan numero #117 yrittää näköjään edelleen urhoollisesti väittää olevansa Mersun malli 220S. Hmmm. Asiantuntijoiden mukaan se kuitenkin on Mersun malli 180.

Huomasinpa tuossa muuten että Mersun mallin 450 SEL paikka listalla on vaihtunut. Aiemmasta Wikipedian listasta jutussa 94 sai sen käsityksen että pahan herra Locquen kiinnostava loistoauto olisi sarjan numero #117 mutta niinpä se vain on nyt uudessa listassa vasta sijalla #120. Eipä siis suotta lista ilmoita loppupään malleista "planned - release # unknown", eli loppupään mallien järjestyksestä ja numeroista ei ole varmuutta.


Olen joskus tullut kehuneeksi Ixo-mallien kotelon siistiä teippausta. Ne kehut eivät enää ole paikallaan. Ixon laatu ei sittemmin ole tehnyt erikoista vaikutusta, vaikka ne ensimmäiset isommassa kotelossa olevat Ixo-mallit olivatkin tyylikkäitä.

Olen piruuttani miettinyt GE FABBRI:lle jonkinlaista Star Wars -tyylistä murjaisua pimeyden voimien (Dark Side) puolelle siirtymisestä. Tiedättehän sen tummanpuhuvan herrasmiehen Darth Vader:in ja kumppanit. Kuulosti nimittäin mielestäni aika hyvältä eräässä elokuvassa kun tyyppi paperitötteröä käyttäen soimasi toista että tämä on siirtynyt Pimeyden Voimien puolelle. Pitäisi vain olla oikein helkutin pitkä paperitötterö niin että se ylettyisi Lontooseen asti. Pimeyden Voimat olisi tietenkin Ixo.

Sarjan mallit ilmestyvät nyt ilmeisesti aiempaa hitaammassa tempossa, vain yksi uusi malli kuukaudessa, joten kenties pystyn pysymään tässä tahdissa mukana ja saan sarjan kunniallisesti seurattua loppuun saakka. Kävi miten kävi, mutta jollakin tavalla aion selviytyä hengissä.


WSOY:n yksiosainen mutta yli 900-sivuinen Facta tietosanakirja vuodelta 2006 ei noteeraa Bond, James -nimistä henkilöä hakusanan arvoiseksi. Useita Bond -pääosan esittäjiä ei mainita lainkaan. Oikealla joitakin Bondiin liittyviä tiedonmurusia.

Gummeruksen samaten yksiosainen ja yli 900-sivuinen mutta kuvaton Uusi Tietosanakirja vuodelta 1997 on myös heikko esitys vaikka kirjan kannessa hakusanoja mainostetaan olevan 35 000.

Gummeruksen kirjan mukaan bond on "(engl.) velkasitoumus, obligaatio." ja siinä koko tarina yhdellä rivillä. Sentään Gummerus on kilpailijaansa etevämpi sikäli että se tietää kuka on Brosnan.

Olen näköjään maksanut ihan vääristä tietosanakirjoista, koska niiden anti on näin vähäistä. Gummerus kuitenkin voittaa vertailun koska tuo kirjaston poistettu kirja maksoi vain yhden euron. Pisteet Gummerukselle koska sekin tiesi Flemingin, Conneryn ja Mooren. Kumpikaan ei noteerannut Lazenbya ja Daltonia.


Sivuston tulevaisuus? Hmmm. Clouded the future is, oh Jedi-master, tai jotakin siihen suuntaan.

Sarjan vanhojen irtonumeroiden tilaussivulla olisi muuten voinut valita itselleen titteliksi mm. Sir tai Lord, mutta tyydyin siihen perinteiseen lyhennykseen Mr vaikka suoraan sanoen olen aina ollut sitä mieltä että olen keskimääräistä kadun tallaajaa hiukan parempi. Mahtaako sarjan keräilijöiden joukossa olla montakin loordia?

Vanha uskollinen digikamera Canon PowerShot A400 toimii vielä, paitsi että kello-kalenteri on kaput. Kamera kysyy päiväystä ja kellonaikaa aina käynnistettäessä.

JBA-projekti on vielä vanhalla pöytäkoneella ja ftp-siirto lankayhteyden varassa. Uudemman kameran muistikorttia vanha kone ei osaa lukea. Olisi kai järkevää siirtyä uuteen ympäristöön ja langattomaan yhteyteen, mutta minähän en tee mitään ennenkuin on pakko. Inhoan kannettavan koneen ahdasta näppistä.

Jokseenkin kaikki toimintatarmoni tulee nykyisin käyttöön ABC-projektissa, joten tuskin jaksan tänne puolelle kovin paljoa panostaa. Tekemistähän toki olisi. Uutena ideana noita tietokirjoja selaillessa tuli mieleen että olisi ehkä mukava katsella mitä kaikkea tietoa ja kuvia löytyy Bond-elokuvien tapahtumapaikoista kuten Hagia Sofia -kirkosta Istanbulissa.


Olen muuten viime aikoina turvautunut Paint Shop Pro -ohjelmassa (versio 6.02) jpg-kuvien pakkauksessa standardin enkoodauksen asemesta progressiiviseen enkoodaukseen toivoen ABC-projektissa säästäväni joitakin kilotavuja tilaa pientä tekstiä sisältävien kirjojen sivuista otetuista kuvissa. Tämänkin jutun kuvissa on se gaad-dämned progressiivinen enkoodaus.

JB-autojen kuvat on kyllä muistaakseni kaikki pakattu standardilla enkoodauksella ja sillä linjalla aion pysyä. Eron huomaa hitaalla yhteydellä siitä että standardilla enkoodauksella pakattu iso jpg-kuva päivittyy ruudulle vähitellen, kun taas progressiivisella enkoodauksella pakattu kuva tulee näkyviin vasta sitten kun se on siirtynyt asiakkaalle kokonaan. Toivottavasti tämä ei aiheuta ongelmia. Vanhassa IE-selaimessani ainakin toimii OK.