Tapaus #075

Edellinen Seuraava

Enkkumallin #75 olen kahdesti yrittänyt tilata brittiläisiltä nettisivuilta ja molemmat tilaukset olen maksanut etukäteen.

Molemmissa tapauksissa (muita malleja sisältäneen) paketin mukana on tullut lappunen jossa pyhästi luvataan että tilattu mutta toimittamaton malli seuraa piankin perässä.

Eipä ole seurannut. Tästä on jo yli vuosi aikaa. Kyseistä mallia ei voi enää edes tilata niiltä nettisivuilta.

Niinpä minulla ei edelleenkään ole mallia #75, mutta joitakin kuvia siitä löytyy netistä. Tässä korvauksena pari sellaista. Kuvista voi todeta mm. dioraaman suuntautuneisuuden ja elokuvan tilanteen josta on kyse.

Jaws kumppaneineen ajaa takaa Bondin Lotusta. Jatkotilanteessa pomminkestävä Jaws taisi muistaakseni kaivautua esiin Taunuksen ja talon raunioista pölyä olkapäiltään pudistellen.

Jonkun kerjuukirjeen sinne Enkkuihin ehkä voisi vielä lähettää tyyliin "Voisitteko ystävällisesti lähettää edes yhden niistä kahdesta mallista #75 jotka olen jo yli vuosi sitten maksanut täysimääräisesti postikuluineen!"

Vai olisiko parempi tyyli aloittaa hiukan vinoillen ja kiihdyttää vähitellen täyteen uhoon Talvisodan ja Nummisuutareiden herravihan henkeä lietsoen? "Kun teillä oman henkilökohtaisen kokemukseni mukaan on ollut lievästi vaurioituneita dioraamoja aiemminkin lähettää asiakkaalle, niin varmaankin teillä on siellä jossakin varaston Ö-nurkassa kasa niin pahoin vaurioituneita malleja #75 että ette ole kehdanneet niitä maksaville asiakkaille ... mutta minulle kelpaisi hiukan huonompikin ... Teidän Majesteettinne ... pyytäisin nöyrimmästi ... Teidän Jalosukuisuutenne ... kunhan vain saisin kokoelman jotenkin täyteen ... pystyn kyllä korjaamaan pieniä vikoja ... ja isompien kanssa opin elämään ... pelkkä lehtikin voisi riittää ... jos tästä nyt ei ole liiaksi vaivaa teidän Kuninkaalliselle Korkeudellenne ... ja kenties tahtoisitte että alamaisuuteni osoitukseksi asettelisin näillä pikku kätösilläni Tuntemattoman Sotilaan hengessä joitakin pieniä pyöreitä kiviä teidän pihapiirinne somistukseksi ... Sir/Madam ... tuhkatkin pesästä ... Herra Tirehtööri ... junan perälautoja Perniön asemalta ... etten paremmin tuu ja sano ... nyt kyllä riitti prkle ... tottamalauta ... enhän minä tässä mitään Korvaamatomia Kruununjalokiviä ole teiltä pyytelemässä ... ja kyllä tässä minunkin puumerkkini vielä tarvitaan niinkuin tarvittiin Nummisuutareitten Eskoltakin ... Hesekiel ja Hyvästi!"

Tämänkin mallin #75 englanninkielisen lehden tosin voinee lukea japanilaisella sivustolla http://bondcar.jp/ joka yleisesti ja ulkonäöllisesti ylittää kaikki omat saavutukseni tällä kansantaiteen vaativalla alueella. Siellä nimittäin on kuvattu täysiä lehtiä kannesta kanteen! Kuvat ovat siellä kuitenkin aika isoja, joten modeemilinjalla latausajat voivat muodostua typerryttävän pitkiksi.