Taxii! Taxii!

Edellinen Seuraava

Mitä näitä nyt olikaan joita ei vanhan humoristisen laulun sanojen mukaan koskaan tarvitessaan nää, se pyhä kolmiyhteys? Nainen, poliisi ja taksi!

James Bondin Autokokoelma -keräilysarjassa Ixo-firman takseja saapui kuitenkin ihan kaksin kappalein heti kun niitä alettiin tarvita, ihan huutamatta ja käsiä heiluttamatta. Näin se kehitys kehittyy. Eipä muuta kuin aito englantilainen postisäkki (juttu 41) esiin kuvien taustana käytettäväksi ja pokkarin salama räiskimään.

Molempien Ixo -taksien eturenkaat olivat irronneet vanteilta reitillä HongKong - Lontoo - Rauma, mutta renkaat olivat onneksi edelleen kotelon sisällä saatavilla. Ehkä siinä on mietitty että pitäisikö vaihtaa talvirenkaisiin kun näinkin pohjoiseen ollaan menossa ja homma on jäänyt vähän puolitekoiseksi?

Osoitelappu on nyt siitä erikoinen että siihen on osoitteen maan nimi kirjoitettu käsin. Onkohan joku kyllästynyt yliviivaamaan osoitteesta kohdan "BFPO"? (jutun #53 loppuosa)

Nettisivun vanhojen irtonumeroiden tilauslomakkeella on nimittäin kohta jossa on pakko valita yksi neljästä vaihtoehdosta jos aikoo edetä. Ne ovat suomalaiselle kaikki vääriä vaihtoehtoja. Olen sitten valinnut tämän BFPO:n että pääsisin jatkamaan tilausta. Muut vaihtoehdot olivat ... en muista ... Irlanti ym. siinä kai oli.

Tuo valinta BFPO on aiemmin tullut myös osoitelapulle maannimen kanssa. Ja joku on aina päättäväisesti vetänyt BFPO:n kuulakärkikynällä yli. Nyt lapulla ei olekaan BFPO:ta vaikka takuuvarmasti sen taas valitsin tilausta tehdessäni. Rauma on kahteen kertaan, mutta ei maan nimeä. Hmmm.

Eturenkaat olivat tosiaan molemmissa irrallaan, jota ei ole minulle ennen tapahtunut, mutta onneksi ne on helppo asettaa takaisin paikoilleen. Vai onko? Allaolevan kuvan mukaan olen ehkä asettanut ainakin yhden renkaan väärin päin? Kun vaihtoehtoja on näinkin paljon kuin 2 kpl, niin siinä voi erehtyä.

Näissä malleissa saattaa nyt jopa olla minun sormenjälkiäni koska olen niitä hiukan käpäillyt eturenkaita asetellessani. Muuten kuvaus kyllä normaalisti sujuu malliin koskematta koska se on alustan päällä ja siihen kiinnitettynä.

Pikimustassa pinnassa kaikenlainen ylimääräinen näkyy kovin hyvin, joten ainakin tätä kokomustaa Lontoon taksia eli kauniisti sanottuna "värillistä" yksilöä olisi ehkä pitänyt pestä ennen kuvausta. Ei nyt nimitetä sitä neekeritaksiksi ettei ituhipeille tule paha mieli.

Sen verran hentoisesti ovat näiden mallien renkaat vanteillaan etten ihan lähtisi mitään ruotsalaisen Teknikens Värld -lehden hirvenväistökokeita näillä ajamaan. Voisi käydä koeajajalle köpelösti, auto tönöttäisi koeajoradalla sen väistettävän hirven päällä maitipuoli ylöspäin ja koeajaja aivot olisivat kietoituneet ohjauspyörän akselin ympärille?

Mallin #115, Jamaikan taksin, keltainen on vaikea kuvata läheltä salaman kanssa sitä haalistamatta (keltainen ylivalottuu), ehkä erikoisesti siksi että keltainen-musta muodostaa niin vahvan kontrastin.

Mallin #114, Lontoon taksin, musta pinta näyttää tosi upealta ensimmäisessä kuvassa. Hassua miten vahaus ja pöly joissakin kuvissa näkyvät häiritsevinä, mutta toisissa hiukan eri suunnasta otetuissa taas ei.

Pitäisi joskus kokeilla miten paljon kameran herkkyysasetus vaikuttaa tällaisessa lähikuvauksessa salaman kanssa. Nykyinen asetus on ASA 50 eli melko epäherkkä. Olettaisin että tulos on huonompi jos herkkyyttä ruuvaa lisää, ylivalottuminen tapahtuu herkemmin? Pokkarin salama ei varmaankaan ole mikään huikea tehopakkaus, mutta alle 10 sentin matkalla salaman valo on monasti enemmän kuin riittävä. Lyhytpolttovälinen objektiivi ja kameran pieni kenno on mielestäni tällaiseen käyttöön ihan hyvä, koska tarjoaa suhteellisen laajan tarkkuusalueen (melko vaatimattoman valovoiman kanssa). Järkkärin kanssa tämä olisi hankalampaa. Objektiivin iso valovoima olisi tällaisissa kuvissa vain haitta. Pienimmän aukon esivalintamahdollisuus olisi eduksi. Automaativalotuksen säätäminen valottamaan vähemmän ehkä auttaisi? Kontrastien pienentäminen olisi ääritilanteissa eduksi. Kennon dynamiikka jos olisi parempi niin väritkin säilyisivät lähikuvissa paremmin? Tiedä häntä, siinä on monta tekijää.

Jutussa 39 olen koettanut aiemmin kuvailla miten näitä kuvia kuvaan ja valmistan. Voi olla että Median Cut -toimintoa olen sittemmin käyttänyt hiukan vähemmän, mutta muuten proseduuri on säilynyt oleellisesti samana. Voi olla että jatkossa tarvitaan pieniä 1/12 -kuvia vielä pienempi vaihtoehto? Se tulisi sitten olemaan 1/15 -kuva eli 53*40 pikseliä. Näitä tarvittaisiin lähinnä kolmannen kehyksen elokuvan mallien valikossa jossa kuvat on tarkoitus esittää peräkkäin. Esimerkiksi valikossa a22 (tulee tässä väärään ikkunaan) on jo aika ahdasta 1/12 -kuvin kun haluan optimoida tämän sivuston näyttöni vaatimattomalle resoluutiolle 1024*768.


Hmmm, en heti muista mihin väliin elokuvassa tuo kelta-musta Jamaikan taksi sijoittuu, oliko se ennen vai jälkeen professori Dent:in ... eikun korjaus ... Pleydell-Smithin ... sihteerin neiti Taron luona vierailua siellä osoitteessa Magenta drive ... noh, pieni lunttaus tuottaa tuloksen että Quarrel oli ennen neiti Taron kohtausta.

Eipä ollut myöskään malli #112 vielä oikealla paikallaan elokuvan mallien sivulla f09 ja kolmannen kehyksen valikossa a09 koska en muistanut mihin kohtaan se karate-koulu-kohtaus sijoittuu elokuvassa muihin malleihin nähden. Mutta nyt pitäisi olla.

Näistä on yksi dioraama suuntautumiseltaan "vasen" ja toinen "oikea". Täytyypä nekin tiedot muistaa päivittää. Laiskuuttani olen toistaiseksi lisäillyt vasen-oikea-suvuille enkkumallit numerojärjestyksessä, vaikka elokuvittainen järjestys olisi kai järkevämpi. Täytynee korjata se seikka sarjan lähestyessä loppuaan?

Ja nyt on varsinaisten valikoiden lisäksi useita muitakin päivitettäviä sivuja kun innostuin täällä galleriassa laatimaan malleista tilastoja mallisukupolviin jaettuna, sarjan ilmestymisen vielä ollessa kesken. Tällaisia sivuja ovat ainakin 116, 115, 114, 112 ja 111 joissa JBA-mallien neljäs sukupolvi on mukana.

Ei myöskään pidä unohtaa enkkujen testikuvia joihin on linkit jutun 94 lopussa.

Tätä päivityshommaa tuskin pystyy enää yhdessä illassa tekemään edes kahdelle uudelle mallille. Täytyy myöntää että virheitä ja unohtumisia tulee helposti, mutta toivottavasti virheet vähitellen karsiutuvat pois. Hoh-hoijaa, näillä sivuilla on varmaan jo tuhansia linkkejä eikä hakemisto ole vielä edennyt alkua pidemmälle.

Nämä ovat nyt molemmat takseja, joten täytynee vihdoin yrittää kunnostaa vaihtoehtoinen luokittelu 'toinen' ajan tasalle. Sieltä puuttuu myös ainakin pollariauto VAZ-2106 eli malli #113.

Hmmm, hmmm, hmmm. Ja tietysti mallien kuvaukset pitäisi kirjoittaa. Elokuvien kuvaus etenee tahmeasti, Goldfinger on osoittautunut kovaksi palaksi. Tekevältä ei työ lopu. Hullu paljon työtä tekee, viisas pääsisi vähemmällä. Työn iloa? Arbeit macht frei? Kansalaisopiston Venäjän kurssilla tuli myös esiin jokin työhön liittyvä käyttökelpoinen sanonta, mutta en kuitenkaan viitsi muuttaa tämän sivun merkistökoodausta UTF-8:ksi vain sen takia, joten se ei näkyisi tässä oikein.


Niin laiskamato kuin olenkin, aion vielä joskus kehittää salakirjoitusmenetelmän joka mahdollistaa edes jonkinlaisen tietoturvan (henkilökohtaisessa käytössä, lyhyitä viestejä) verkkoon kytketyissä ja yhteiskäytössä olevissa tietokoneissa. Se ei tokikaan ole kryptografisesti vahva menetelmä, mutta suojaa esim. satunnaisilta olkapään yli kurkkijoilta. Tällaiselle on mielestäni suuri kysyntä, sillä verkossa olevien koneiden näytön seuraaminen verkon kautta on lapsellisen helppoa esim. järjestelmänvalvojan oikeuden omaavalle.

Eräs kryptoanalyysin "paradoksi" nimittäin on että kun viestit ovat tarpeeksi lyhyitä niin niitä voi olla käytännössä mahdoton murtaa vaikka menetelmässä olisikin puutteita ja heikkouksia.