UH -> Ixo

Edellinen Seuraava

JBA-pienoismallien kolmannessa sukupolvessa tapahtunut siirtymä valmistajasta toiseen, alkuperäisestä Universal Hobbies -nimisestä firmasta (UH) uuteen Ixo -nimiseen firmaan on mielenkiintoinen. Sitä on aiemmin sivuttu jo galleriajutussa #71, mutta käsitelläänpä sitä tässä oikein perusteellisesti ja havainnollisen "graafillisesti".

Aistin jonkinlaista rauhattomuutta mallien #88 ... #102 välillä. Tähän rauhattomuuteen liittyy valmistajan vaihtuminen, mutta myös UH:n korkeat kotelot ja Ixo:n pitkät kotelot. Ixon bravuuri, ainakin aluksi, olivat sitten pitkät kotelot? Ja vastasiko UH kiristyneessä kilpailussa korkeilla koteloilla?

Nämä ovat vain arvailuja koska minulla ei ole sellaista ikkunaa josta voisin seurata mitä GE FABBRIssa on tapahtunut.

UH to Ixo transition
during the 3rd generation of JBA-models
# Universal
Hobbies
Ixo Kotelo Huomautus
Normi Korkea Pitkä
86 X  
87 X Sisältää figuurin
88 X  
89 X  
90 X Sisältää figuurin
91 X  
92 X  
93 X Sisältää figuurin
94 X  
95 X Sisältää figuurin
96 X  
97 X Sisältää figuurin
98 X  
99 X Sisältää figuurin
100 X Sisältää figuurin
101 X  
102 X  
103 X  
104 X  
105 X  
106 X  
107 X  
108 X  
109 X  
110 X Kuski pudonnut ulos auton avoimesta oviaukosta takaa-ajon aikana?
# Universal
Hobbies
Ixo Normi Korkea Pitkä Huomautus
Kotelo

Neljännessä mallisukupolvessa on ilmestynyt vielä yksi UH-malli, nimittäin malli #111 joka kuitenkin lienee vanhemman mallin #42 valmistajalleen edullinen uudelleenlämmittely. Sittemmin neljännen polven mallien valmistajaksi on vakiintunut Ixo.

UH-sarjassa on yleensä normikokoisia, mutta myös tavallista korkeampia koteloita. Aluksi Ixo-mallit ovat pitkässä kotelossa, silloinkin kun auton koko ei sitä välttämättä olisi edellyttänyt. Numero #103 on ensimmäinen Ixo-malli normikotelossa.

Kaikki kolmannen mallisukupolven 4 Rollssia ovat UH-malleja. Miksi näin, eikö Rolls Royce luottanut Ixoon? Vai olisiko vain niin että kun valmistajasta on Rollsin kanssa jo aiemmin sovittu (kenties pitkällistenkin lupaneuvottelun jälkeen) niin ei sitä niin vaan lennossa vaihdeta?

Mallin #110 voisi ymmärtää aiemman Universal Hobbies -mallin #58 uudelleenlämmittelyksi, joten UH ehkä teki sen erikoisen halvalla? Vai olisiko niin että Aston Martin ei ole vielä lämmennyt tähän uuteen valmistajaan?

Ixo-mallien pohjat ovat aika yksinkertaisia, mutta mielestäni myös Universal Hobbies -mallien pohjat ovat muuttuneet yksinkertaisemmiksi sarjan edetessä. Onko tämä merkki suunnittelu- tai tuotantokustannusten noususta ja kilpailun kiristymisestä?

Figuurien karsiutuminen pois saattaa myös indikoida kustannusten nousua? Figuurit ovat nimittäin vähitellen jääneet pois sellaisistakin malleista joissa autossa elokuvan tilanteen mukaan ehdottomasti täytyisi olla kuljettaja (esim. takaa-ajotilanne). Tätä tosin on tapahtunut jo aiemmin, Suomi-sarjan aikanakin, kuten esim. takaa-ajettu mutta kuljettajaton auto #58 osoittaa.

Helpoiten UH- ja Ixo-mallien kotelot erottaa siitä että UH-koteloiden keskiössä on pieni läpinäkyvä tarra jossa on 007-logo.