Kaxoset

Edellinen Seuraava

Eräistä Bond-elokuvien autoista tässä keräilysarjassa ei ole pienoismallia lainkaan, mutta toisista on jo siunaantunut kaksikin mallia.

Tuorein tapaus on viimeisimmän elokuvan Quantum of Solace malli #110, kolhittu Aston Martin, joka siistimmässä asussaan esiintyy Suomi-sarjan loppupään mallina #58 samaisessa tunnelissa.

Vielä dramaattisemmin eroavat toisistaan elukuvan A View To a Kill pariisilaisen Renault 11 -taksin kaksi eri ilmentymää, ehjä koko auton malli #53 sekä taka- ja yläosasta karsittu toinen tilaajalahja.

Suurin osa näistä kaksosista onkin toteutunut jo Suomi-sarjan puitteissa.

Nolosti lopulta käy kolmannenkin malliparin autolle, vaikkakaan se ei tässä näytä olevan pahoin vaurioitunut.

Goldfinger -elokuvan alkuperäinen Bond-auto Aston Martin DB5, malli #01, on selvästikin törmäyskurssilla mallissa #25 paetessaan Kultasormen konetuliaseilla varustettuja korealaisia.

Pakotilanteessa ilmeisesti peili hämää 007:n luulemaan että hän on vaarassa törmätä toiseen ajoneuvoon ja hän väistää päin seinää.

Neljännessä kahden mallin tapauksessa ei kuitenkaan ole kyseessä onnettomuus, vaan eräänlainen hallittu, vaikkakin yllättävä transformaatio.

Elokuvan The Spy Who Loved Me kevyt Lotus -urheiluauto, normaalitilassa kuten malli #16, muuttui kosteassa elementissä sulavasti mallin #03 mukaiseksi vesikulkuneuvoksi. Ja rantautuu tämän jälkeen vielä aivan kunniallisesti omien pyöriensä varassa.

Aikoinaan oli liikkeellä huhuja myös sellaisia että elokuvan The Living Daylights mallin #14 Astonista julkaistaisiin toinen malli normaalitilaisena, ilman jalaksia ja pyörät ehjinä, mutta tuo hanke ei näillä näkymin näyttäisi olevan toteutumassa.