Gefabbrologinen analyysi

Edellinen Seuraava

Olen lueskellut jotakin frenologiasta, ihmisten kallojen mittailemisesta ja heidän ominaisuuksiensa päättelemisestä tältä perustalta. Sitä luullakseni pidetään nykyisin humpuukina.

Vasen

Oikea

Mutta minäpä pistän paremmaksi!

Frenologia saattaa ollakin humpuukia, mutta tämä gefabbrologinen analyysi on 100% luotettava!

Suoritan täten korkean omakätisesti gefabbrologisen analyysin, eli GE FABBRI:n henkilökunnan kallon sisäisen analyysin tutkimalla heidän tuottamiensa dioraamojen suuntautuneisuutta.

Olen jakanut dioraamat vasemman- ja oikeanpuoleisiin. Nimitykset eivät ole virallisia, mutta kuten oheisista kuvistakin näkyy, on minun määritelmäni mukaisia vasemmanpuoleisia enemmän sekä suomennetussa mallisarjassa että enkkumalleissa.

Tämä ei voi olla pelkkä sattuma. Väitän että ero on tilastollisesti merkittävä.

Voisi tietysti tutkia sitäkin että kumpaan suuntaan pienoismallin keula dioraamassa osoittaa, mutta tässä sitä ei huomioida, vaan dioraaman taustapahvin taittelutapa ratkaisee. Vasemmanpuoleinen dioraama ikäänkuin avautuu vasemmalle ja oikeanpuoleinen oikealle. Tällä erolla voi olla merkitystä kun mallit asetetaan näytteille esim. kirjahyllyyn.

Tutkimukseen sisältyvät suomalaisen sarjan mallit #001 ... #060 ja enkkusarjasta mallit #061 ... #113, paitsi malli #075 puuttuu. Lisäksi yhdessä tilaajalahjassa on dioraama. Se lasketaan tässä suomalaiseen mallisarjaan (vaikka tilaajalahjoihin ei liitykään mitään suomennettua, esim lehteä).

Enkkujen aivopuoliskot puntarissa
Dioraamoja Vasemmanpuoleisia Oikeanpuoleisia
kpl kpl % kpl %
Suomi -sarja 61 35 57,4% 26 42,6%
Enkku -sarja 52 33 63,5% 19 36,5%
Yhteensä 113 68 60,2% 45 39,8%

Britit ovat pahoin kallistuneet vasemmalle ja tuo kallistuma on mahdollisesti pahenemassa edelleen, sillä Suomi-sarjan jälkeen vasemmanpuolisten dioraamojen suhteellinen osuus on vain lisääntynyt. Suomi-sarjassa vasemmanpuoleisia 57,4% ja tämän jälkeen 63,5%.

Ai-jai, pahalta näyttää. Vanhan lahtarin silmää tällainen tilasto ei hivele.

Mitä tämä sitten todistaa? Jaa-ah, vaikea kysymys. Brittien jompi-kumpi aivopuolisko on isompi? Vasemmanpuoleisia dioraamoja on jostakin syystä helpompi suunnitella? Vasemmanpuoleisiin dioraamoihin sopivia pahveja nyt vaan sattuu olemaan varastossa enemmän?


Edellä jutussa #108 mainitsin vaikeuden kuvata mallin #20 hansikaslokeron varustusta.

Haavojen nuoleminen on nyt edennyt niin pitkälle että olen kaivanut esiin mallin 20 lehden ja esitän oheisena siitä näytteen jossa on kuvattu hansikaslokeron asekotelo.

... En kuitenkaan usko että pienoismalliin olisi mallinnettu noita lääkintätarvikkeita.