Kybä

Edellinen Seuraava

Uusi kymmenluku keräilysarjan malleja on taas tullut täyteen, joten on aika tarkastella enkkumallien #101 ... #110 vanhoja kuvia. Nämä kuvat pyrkivät kuitenkin olemaan hiukan erilaisia kuin aiemmin julkaistut.

#101   Rolls-Royce Silver Cloud II

Tätä edellisten kymmenen mallin kuvien jälkilämmittely (mallit #91 ... #100) löytyy jutusta #84, ajalta jolloin valuuttakriisi jaksoi vielä naurattaa.

Malli #101 on kunnianarvoisa Rolls-Royce -vanhus joka elokuvassa A View To a Kill työnnetään tylysti järveen.

Kuvauksissa muistaakseni käytettiin elokuvan tuottajan omaa Rollsia, mutta järveen työnnetty ei sentään ollut sama yksilö, vaan jokin vähemmän arvokas hylky.

En ole vielä saanut aikaiseksi korjata tämän yksilön sisätilojen epäkohtaa, takaistuimella ohjauspyörineen lojuvaa auton irrallista kojelautaa. Tokkopa olisi läpäissyt Rolls-Roycen laatukontrollin?

#102   Bondoli
eli Bondin gondoli

Ja vesikulkuneuvojen linjalla jatketaan. Malli #102 on joutunut vetisestä elementistä kuivalle maalle.

Elokuvassa Moonraker hurjasteltiin gondolilla Venetsiassa. Tavallisella gondolilla ei kuitenkaan pystyisi ajamaan sellaista vauhtia, vaan vauhdikkaammassa kohtauksessa käytetyn veneen pohjan on täytynyt olla täysin erilainen kuin melomalla liikuteltavassa perinteisessä gondolissa.

Venetsian tekniikkakikkailun huipennus oli ilmatyynyalukseksi muuntuneen gondolin nousu vedestä Pyhän Markuksen torille joka on päätynyt tähän dioraamaan.

#103   Ford Bronco II

Malli #103 on Bondin elokuvassa Quantum of Solace (arvatenkin oman käden oikeudella) käyttöönsä hankkima maasturi jolla hän on seurannut Boliviassa Greene -nimistä heppua lentokentälle arvatenkin sorateitä pitkin koska kärry on noin likainen.

#103 on uuden Ixo -nimisen valmistajan muistaakseni ensimmäinen normaalikokoisessa kotelossa oleva malli. Mallin kiinnitys on kahdella ruuvilla kuten alustastasta voi aavistella.

Bronco II on yksi niitä harvoja tämän keräilysarjan malleja joita on ihan tahallaan "liattu", tosin ilmeisesti ihan puhtaalla vaalealla maalilla.

#104   ZIL-117

Malli #104, ZIL-117, on perinteinen neukkueliitille kustannuksia säästämättä valmistettu loistoauto.

Elokuvassa Casino Royale tämä loistoauto tosin on kaiketi lähinnä työväenluokkaan kuuluvan, mafian pankkiirille Le Chiffrelle työskentelevän tappajan omistuksessa.

Mainittu tappaja saa poliisilta osakseen runsaasti huomiota kun hänen parkkipaikalla seisovan autonsa tavaratilasta löytyy kuolleiden ihmisten ruumiita. Bondin liittolainen Mathis on kekseliäästi sijoittanut yllätysvierailulle tulleet - ja Bondin ansiosta ajasta ikuisuuteen siirtyneet - Ugandan vapaustaistelijat ZIL:in tavaratilaan.

#105   Ford Country Squire

Malli #105 on tilava vanhempi amerikkalainen farmari Ford Country Squire elokuvasta Goldfinger.

Vanhan auton takaluukku on varsin huomionarvoinen, mutta en ole jaksanut / muistanut / kerinnyt / viitsinyt sepustella siitä sen ansaitsemaa tekstiä.

Tässä mallissa on valitettavasti sellainen vika että kolmatta penkkiriviä ei saa luonnolliseen asentoon ellei rouhi ainetta pois sen selkänojan reunoilta. Valmistusvirhettä on ruodittu jutussa #88.

#106   Ford Consul

Malli #106 on vaatimaton brittiläinen Ford Consul elokuvasta Dr. No.

#107   Rolls-Royce Silver Shadow II

Mallissa #107 sitävastoin ei ole mitään vaatimatonta, koska siinä ei tarvitse olla. Se on Rolls-Royce Silver Shadow II.

Rolls on elokuvasta Licence To Kill jossa sitä ajoi itse senioriagentti Q asianmukaisessa autonkuljettajan virkapuvussa.

#108   Ford Econoline

Malli #108 on tilava Ford Econoline elokuvasta Diamonds Are Forever jossa Bond seikkaili Amerikan mantereella.

#109  
Chevrolet Impala Custom Coupe

Malli #109 on hulppean kokoinen Chevrolet Impala Custom Coupe 1970-luvun elokuvasta Live and Let Die

Joidenkin dioraamojen taustakuvissa on ihmishahmojakin, mutta figuureja ei näissä malleissa enää ole. Edellisessä kymmenen mallin ryppäässä oli useita figuureja.

Ihmishahmon mallintaminen uskottavan näköisellä figuurilla saattaa olla sen verran vaativaa, että se ei tässä edullisessa noin kympin hintaluokassa onnistu tyydyttävällä tavalla?

#110   Aston Martin DBS V12

Malli #110 onkin sitten paljon tuoreempaa kalustoa, raju Aston Martin DBS V12 viimeisimmästä Bond-elokuvasta Quantum of Solace.

(... siis viimeisimmästä bondista nyt kevättalvella 2012 kun taivas ei vielä ole pudonnut niskaamme, eli Bond #23 Skyfall ei vielä ole tapahtunut).

Aston on salaisen agentin hurjassa käsittelyssä kärsinyt lähinnä kuskin puolelta, mutta näkyypä oikean etupyörän vanteessakin olevan vaurio tässä yksilössä. Onko tämä elokuvan mukaista über-tunnollista mallinnusta vaiko puhdas vahinko?