Kyökin ovi

Edellinen Seuraava

Kun on tullut yhteydenottoja jossa kuin kautta rantain udellaan josko ehkä saan näitä keräilysarjan malleja alennuksella jostakin, haluan hyvin selvästi todeta että olen vain eräs asiakas muiden asiakkaiden joukossa, enkä nauti mitään taloudellisia etuisuuksia näiden nettisivujen johdosta.

En siis suinkaan saa James Bondin autokokoelman malleja GE FABBRI:lta ikäänkuin keittiön ovesta tai pöydän alta, kassan ohi, ts. halvemmalla hinnalla tai vallan ilmattex, enkä myöskään ole vastaanottanut mitään lahjuksia - karkeasti esim. Britannian kruununjalokiviä - enkä edes mehukkaita sponsoritarjouksia.

Kaikkia muita paheita minulla voi olla mutta korruptiota ei, toistaiseksi. Eipä toisaalta ole ollut tilaisuuttakaan.

Ei siis mitään pettämistä, salaliittoa, kähmintää eikä mystiikkaa James Bond -elokuvien autojen pienoismallien taustalla. Mutta jos keksisi jotakin muuta mystisen huikeaa?

Olen kyllä jo lähes vakavissani miettinyt pystyisikö perustamaan James Bond Car Collection -uskonnon. Näitä kun on nykyisin toinen toistaan hassunkurisempia uus-uskontoja. Tuollaisen uskonnon pyhä paikka kuitenkaan tuskin voisi olla minun maillani, joten tokkopa vaan kohoaisin sen ylipapiksi. Sääli. Uskoakseni uususkonnon ylipapilla voisi käydä ihan hirwee flaxi.

Oma uskonto, hmmm. Siinäpä mielenkiintoinen idea. Jos Bond-autot eivät käy uskonnollisen palvonnan kohteeksi, niin kenties löytyisi jokin muu sopiva kohde? Alustavasti pitäisin parhaana uskonnon "alustana" Aurinkoa, Kuuta, planeettoja ja tähtitaivasta. Luulisin että vähitellen pystyisin kehittelemään niiden varaan oman suomalaisen uskontoni jolla on liittymäkohtia vanhoihin - kristinuskoa edeltäviin - alkuperäisiin suomalaisiin uskonnollisiin käsityksiin. En kuitenkaan kehittele sitä tällä JBA-sivustolla.

Oman uskontoni pyhä paikka olisi tietenkin Etelä-Pohjanmaalla Peräseinäjoen Kihniänkylässä, Kihniänjoen Hiirikosken lähellä, kylän uimarantaa vastapäätä, oleva pieni saari joka on minun tonttimaatani. Kenties tuo saari eroaa EU:sta ja saaren asukkaat - minä - julistavat yksimielisesti saaren vanhimman asukkaan - minut - saaren elinikäiseksi presidentiksi? Arvattavasti kehittämästäni uskonnosta tulisi saarivaltion valtionuskonto ja minusta ylipappi, ellei oppositio käy hankalaksi, jota yhden asukkaan valtiossa ei ymmärtääkseni usein tapahdu. Kukapa tietää, saapa nähdä. Kaiuttimista kajahtaa: El prezidento, Hector Lopez!

Joutuu ehkä laittamaan tullipuomin sillalle jonka rakensin pari vuotta sitten entisen myllyn lasku-uoman yli. Sillan jänneväli on tällaiselle harrastelijalle ihan kunnioitettavat 5 metriä. Kyllästettyä sahatavaraa varmaan ainakin 400 euron edestä, jopa kolmasosa täydellisen James Bondin Autokokoelman hinnasta?

Sillan kolme vuodenaikaa

( Joen vastarannalla oleva kylän uimarannan punainen uimakoppi näkyy parissa viimeisessä kuvassa. Sen takana, nuorisoseuraintalo Sampolan parkkipaikan perillä, poltetaan pääsiäiskokkoa aina pääsiäis-lauantai-iltaisin. Näin pidetään paikallinen noita-akka-kanta kurissa. )

No jaa, ehkä liian korkealentoisia suunnitelmia. Hiukan lähempänä maanpinnan tasoa voisi olla esim. esperantonkielinen nettisivu. En ole mikään varsinainen esperanton taituri, mutta olen sellaista kieltä öbaut 30 vuotta sitten tullut opetelleeksi ja tekisi mieli vihdoin sitä johonkin käyttää.

Täytyy vielä miettiä sopivaa kohdetta. Ehkä sellainen löytyisi JBA-aihepiiristä tai sitten jostakin aivan muualta. Esperanton erikoismerkit ovat eräs päänvaiva, mutta siihen probleemaan on löydettävissä tyydyttävä ratkaisu. Esimerkiksi aiemmin venäjän kielen yhteydessä linkattu nettinäppis taipuu kirjoittamaan myös selvää esperantoa.


Muuten, jos hyvin käy niin mallit #114 ja #115 voi odottaa näkevänsä tällä sivustolla maaliskuun alkupuolella. Niiden tekstit ovat kuitenkin vielä mitä luultavimmin (epäselvällä?) suomella.