Malli #130 ja Bond #23

Edellinen Seuraava

Olen hahmottanut tämän reaaliuniversumin, jossa oletettavasti elämme, siten että lauantain aamupäivällä kotona olisi tarkoitus siivota. Nyt on kuitenkin niin että minulla on selässä vikaa - aamulla on vaikea saada selkä irti sängystä. Radion suomennetun Knalli ja sateenvarjo -kuunnelma-hupailu-sarjan Mr Lamb:illä tai Hamilton-Jones:illa taisi olla samoin.

Siivoaminen ei ole kivaa eikä miehekästä. Niinpä mieluummin laadin miehekkään suurisuuntaisia suunnitelmia ja tarkastelen reaaliuniversumin tilannetta, ainakin JB autojen pienoismallien osalta. Sitäpaitsi ei täällä vielä ollenkaan näytä siltä kuin hemma hos den som uptäckte mörkret, ainakaan minun mielestäni.


Sormeni syyhyävät jo päästä käsiksi malleihin #114 ja #115, jotka ovat nättejä vanhanmallisia brittiläisiä takseja. Enkä vielä kokonaan heittäisi toivoa myöskään (muistaakseni viimeisen) UH-mallin #111 suhteen.

Jos olosuhteet jatkuvat suotuisasti niin kesällä on edessä uusi tilanne ; yli puolet sarjan malleista on enkkuja kun sarjassa ylitetään numero #123 (jos 3 tilaajalahjaa lasketaan kuuluviksi Suomi-sarjaan).

Nyt enkkuja kohdellaan tällä sivustolla vielä eräänlaisena vähemmistönä, poikkeuksena, mutta kesällä niistä voikin tulla enemmistö ja sääntö, joten niiden status muuttuu ja se luultavasti näkyy niiden kohtelussa.

Jako numeroon #60 ulottuvaan suomennettuun mallisarjaan ja numerosta #61 alkaviin enkkuihin on tärkeä tietenkin vain suomalaisesta näkövinkkelistä, mutta siitä aion tällä sivustolla pitää kiinni vaikka Lontoosta lähetettäisiin rumannäköinen taisteluristeilijä Rauman edustan merialueelle noin niinkuin uhkailumielessä.Miten pitkä James Bondin elokuvien autojen pienoismallien keräilysarjasta oikein "lopulta" muodostuu? Nykyinen tieto pituudesta on 130 mallia (+lahjat), mutta sarjahan on venynyt pitkin matkaa, joten ei 130 tarvitse olla lopullinen loppu.

Tämän vuoden 2012 syksyllä on edessä sellainen tilanne että sarja lähestyy mallia #130 samalla kun Daniel Craig:in uusi Bond-elokuva - virallinen Bond-elokuva numero #23 - lähestyy elokuvateattereita.

Olisipa ihme ellei tuo uusi filmi saisi James Bond Car Collection -keräilysarjaan yhtään mallia. Ja lisää mallien aiheita löytyy kyllä vanhemmistakin elokuvista edelleen kymmenittäin. Katsokaapa niitä vaan sillä silmällä.

Veikkaan että GE FABBRI tekee vuoden loppuun mennessä päätöksen että sarjaa jatketaan numeroon 150 saakka. En syö hatullista mitää substanssia jos veikkasin väärin, mutta jos osun oikeaan niin minustahan tulee lumisen vuoren huipulla lootusasennossa perse huurteessa istuskeleva legendaarinen 007-guru, jonka luo elämän sietämättömän keveyden kanssa tuskailevat tyhjäntoimittajat raahautuvat kyselemään kaiken olemisen tarkoitusta ... Ja surffailee läppärillään netin pornosivuilla aina kun kukaan ei näe.

Daniel Craig:in tähdittämät elokuvat ovat kylläkin sen verran erilaisia verrattuna (ehkä hiukan vaisuihin?) Brosnan-bondeihin, että oikeastaan Craig ansaitsisi näille sivuille oman Bond-elokuvien sukupolven, neljännen sukupolven.

Toistaiseksi Craig saa kuitenkin tällä sivustolla tyytyä jakamaan kolmannen sukupolven Brosnanin kanssa. Perusteluna yksinkertaisesti se että malleja ei vielä ole niin paljon. Ja lisäksi laiskuus.


Olen päättänyt muuttaa Bond-elokuvien sukupolvien käsittelyä hiukan. Tuntuu ehkä omituiselta hypätä mallin sivulta suoraan sen sukupolven malleihin? Ratkaisuyrityksenä tekeillä on uusi tekstimuotoinen valikko jokaiselle elokuvasukupolvelle.

  • 1. Bond -polvi
  • 2. Bond -polvi
  • 3. Bond -polvi

    Nämä valikot on tarkoitus ottaa vähitellen käyttöön sivuston rungossa. Se vaatii paljon vanhojen linkkien muuttelua.